Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidaritate

Deputatul Bălan îşi reduce cheltuielile la biroul său parlamentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Ioan Bălan a predat Camerei Deputaţilor toate obiectele de inventar primite la preluarea mandatului printre care maşina, telefonul, copiatorul şi carnetul cu tichete de călătorie pe CFR, considerând acest gest „ca o reducere de cheltuieli cu întreţinerea şi reparaţia bunurilor respective”.

Bălan a declarat că parlamentarii trebuie să fie solidari cu cei care vor fi afectaţi de măsurile de austeritate ce vor fi luate în perioada imediat următoare, cu cetăţenii, dar şi cu personalul de la birourile parlamentare ale căror salarii vor fi diminuate cu 25%.

„Mi se pare corect să facem fiecare dintre noi, şi mă refer la parlamentari, un gest care să arate că participăm într-un fel sau altul la aceste reduceri de cheltuieli”, a subliniat deputatul PD-L de Suceava.

El a precizat că nu a folosit niciodată autoturismul primit de la Camera Deputaţilor pentru a se deplasa la Bucureşti şi nici carnetul cu tichete de călătorie pe CFR. „Nu ştiu dacă asta afectează într-un fel sau altul cheltuielile Camerei Deputaţilor, dar măcar dăm un semnal pozitiv către oameni. Dacă tot declarăm zilnic că suntem solidari cu cetăţenii, cred că fiecare dintre parlamentari ar trebui să facă un gest, nu neapărat la modul în care l-am făcut eu, pentru că poate alţii au nevoie mai mare de maşină sau de alte bunuri date cu drept de folosinţă cabinetelor parlamentare, ci poate îşi reduc unele sume la cheltuieli. Cred că o măsură de aceasta ar veni să îmbunătăţească imaginea parlamentarului faţă de cetăţeni”, a mai spus Bălan.  

 

Nechifor susţine că este un deputat care cheltuieşte „în limite rezonabile”

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a lăsat să se înţeleagă că nu prea mai are de unde să facă reduceri de cheltuieli, fiind un deputat care cheltuieşte „în limite rezonabile”.

El a declarat că într-un clasament al parlamentarilor din punct de vedere al cheltuielilor se află pe locul 12 cu o medie lunară de 8.333 de lei. „Sunt pe locul 12, dar e imposibil de cuantificat eficienţa sau responsabilitatea unui deputat, doar după banii cheltuiţi lunar. Democraţia totuşi costă. Problema nu e la ceea ce se întâmplă cu un anumit grup de oameni, fie ei şi parlamentari, problema e de fond şi priveşte întreaga Românie. Eu trebuie să-mi îndeplinesc atribuţiile de parlamentar în virtutea mandatului primit de la cetăţeni. Ca să împrumut bani de la parlamentarii PD-L nu ştiu dacă pot, pentru că nu ştiu cu ce dobândă o să dea ei banii pe care-i au de pe urma guvernării”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Bălan îşi reduce cheltuielile la biroul său parlamentar.
 Vizualizări articol: 1359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Deputatul Bălan îşi reduce cheltuielile la biroul său parlamentar3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Votul conteaza trimis de
(10 iun 2010, 12:19:22
Mai bine ar vota pentru a cadea acest guvern, ca oricum daca nu o face nu il mai alege nimeni la alegerile viitoare. Dar cred ca asteptam ceva care este peste puterile lui sa isi tradeze partidul nesimtit din care face parte.
2.   SCURT trimis de
(10 iun 2010, 13:29:46
SCURT : Domnule parlamentar de Suceava, daca la iarna mie imi moare unul din parintii mei batrini si bolnavi, ca se pare ca nu ne vor ajunge banii sa le cumpar medicamentele necesare, am sa omor pe cineva din familiile voastre!!!!!! Ochi pentru ochi,dinte pentru, sa vedeti si voi cum e sa traiti in disperare din 700 lei lunar !!! Copil, nevasta, mama, tata nu conteaza, dar le fac felul !!
2.1  RE: SCURT trimis de
(10 iun 2010, 15:40:33
Fraier esti bellule !!! Tot tu intri la pension. Macar daca intri scapam si noi de un agramat. Poate la pension inveti sa scrii si tu corect. Normal e daca TIE ITI moare unul din parintii TAI ...ca doar nu era sa-TI moara unul din parintii ALTUIA...
2.2  RE: SCURT trimis de
(11 iun 2010, 10:09:39
Fratele meu, eram prea nervos ! Oricum sorry. Oricum eu pe Balan asta l-as lua la mine intr-o garsoniera la racoare la 2 metri sub pamint. Neutru are dreptate, Interpress are contracte grase de publicitate cu CJ Suceava, asa ca de unde coloana vertebrala, fratele meu ? Vedeti pe site-ul CJ.
3.   Multumiri ziarului pupincurist Monitorul trimis de
(11 iun 2010, 07:55:37
Tin sa multumesc admin-ului website-ului www.monitorulsv.ro pentru simplul fapt ca nu are pic de coloana vertebrala si ca a pus botul la ordinele sefului care la randul sau a inchis ochii la "contractele de publicitate" incheiate cu aceasta emanatie de omenie si dreptate pe nume Balan. Inca o data sunteti un ziar de 2 lei. Nici nu cred ca ma mai obosesc sa va citesc. Oricum sunteti flamanzi de bani. Daca n-aveti pic de idei prin care sa obtineti bani atunci inseamna ca aveti un management prost ca si cei care conduc destinele acestei tari.
3.1  RE: Multumiri ziarului pupincurist Monitorul trimis de
(11 iun 2010, 07:57:45
Asta era pentru comentariul de ieri pe care mi l-ati sters si avea legatura cu subiectul.
4.   Intrebare trimis de
(11 iun 2010, 09:03:13
Sunt curios cum va vota D-l Balan ? Va tine cont de doleantele cetatenilor care l-au votat sau va face sluj granzilor din PDL La coloana verticala pe care o are sigur a uitat de cei care l-au votat Sa-si aminteasca ca a promis cresterea pensiilor si nu diminuarea lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei