Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ei cu Mondialul, noi cu „mondialii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru ceilalţi, începe Campionatul Mondialul de Fotbal. Pentru noi nu mai începe de mulţi ani nimic. Mai grav e însă că nici nu se termină! Ca să înţelegeţi ce câmpi bat, vă spun că e vorba de fenomenul despre care preconizam nu cu mult timp în urmă că se va produce: schimbarea „de vară” a antrenorilor. La baza declanşării sale se află, ca mai întotdeauna la noi, clasicul „principiu al maimuţei” care, se ştie, când n-are ce face se scarpină... acolo, până o buşeşte sângele, zice vorba din bătrâni. Când auzi de schimbări de antrenori într-un fotbal care pendulează între circ total şi moarte clinică, primul gând care te-ncearcă  este ca în sfârşit cineva s-a gândit să despută peştele de la cap, iar capul performanţei este, desigur, antrenorul. Hai, nu aduci un Mourinho, nici un Capello, dar niscai olandezi de-ăia care sfinţesc locul oriunde s-ar duce, parcă tot s-ar cuveni să încerce cineva. Da, dar cine? Că ăştia de se dau patroni, dincolo de starea de libertate cu totul nejustificată în care se află, par a nu şti decât câteva nume proprii, iar la Dinamo, după cum am stabilit, doar porecle: Ţânţaru’, Flocea, Puriu’, Fălcosu’, supervizaţi veşnic de Procuroru. Dacă am ajuns la ei, iată şi dovada: Ţânţaru’, finu’ lu Procuroru’, fu tocmai debarcat şi înlocuit cu Fălcosu’. Quod erat demonstrandum, că tot îi plac latinismele domnului Procuroru’.

Cea mai haioasă mutare de înlocuire a schimbării... modificării are însă loc acolo unde umorul, de ani întregi, a atins cote galactice: la Steaua, unde între două mandate ale câte vreunui italian se rulează, tot două câte două, mandatele salvatorilor supremi: „Lippi” (deh!, că tot ziceam că n-avem bani de „italieni”!) la alternanţă cu „Piţi, lasă-ne!”, asta de când mi-a declanşat un hohot demenţial prin profunzimea argumentaţiei europarlamentarului de stână: „Piţurcă are o strategie pe termen lung cu rezultate imediate”!!! Bravos, naţiune! Adânc, mon cher. Iar în completarea apoteotică, acelaşi domn mioritic ne-a destăinuit că „Piţi” însuşi i-a demonstrat ce tactici dibace a pus el la cale de-a distrus şi jocul Franţei, şi al Italiei, de-a făcut egal cu amândouă. Înţeleg că „termenul lung” include proiectul de mare anvergură de a distruge jocul tuturor adversarelor Stelei. Salut genialul proiect în felul meu: Huooo, bă, ciobanule!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ei cu Mondialul, noi cu „mondialii”.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ei cu Mondialul, noi cu „mondialii”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei