Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 10 – 16 iunie

Joi, 10 iunie

Violoncelistul Răzvan Suma va concerta astăzi pe scena suceveană

Cunoscutul violoncelist Răzvan Suma, soţul Analiei Selis (Argentina) este invitat special în concertul simfonic care va avea loc astăzi, începând cu ora 18:30, la Casa de Cultură Suceava, concert susţinut de Filarmonica de Stat din Botoşani.

Instrumentiştii botoşăneni vor cânta sub bagheta dirijorului Mihai Secikin.

Prin repertoriul impresionant pe care l-a realizat în cele peste o sută de recitaluri şi concerte susţinute în turneele din Europa, America şi Asia, Răzvan Suma a dovedit o mare sensibilitate şi intuiţie muzicală, după cum susţin specialiştii, o tehnică performantă, redând impecabil, prin diversitatea sonorităţilor, specificul stilistic al fiecărei piese. În anul 2004 a luat naştere „Romanian Piano Trio”, unde îl regăsim pe Răzvan Suma alături de doi dintre cei mai apreciaţi muzicieni din România, Horia Mihail şi Alexandru Tomescu.

Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură Suceava, telefon 0230 523 718. Un bilet costă 10 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere, ei putând să-şi cumpere un bilet cu 5 lei.

 

City Gallery – Expoziţia “Universul Copilăriei Micii Picasso”

Expoziţia “Universul Copilăriei Micii Picasso” cuprinde peste 400 de lucrări ale copiilor pregătiţi de Puşa Pîslaru, timp de 5 ani, în atelierul propriu.

Invitat special: prof. Luca Cătălin de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava cu lucrări ale elevilor de la clasa a IX-a, secţiile de Filologie şi Muzică.

 

Clubul Artelor Vizuale – Expoziţia de fotografie “KLIP-A”

Clubul Artelor Vizuale din Shopping City Suceava găzduieşte, în perioada 3 -15 iunie, Expoziţia de fotografie"KLIP-A", ce reuneşte lucrări ale profesioniştilor din presă şi televiziune. Alb/negru şi color, puteţi vedea pe simeză momente de viaţă surprinse cu sensibilitate sau umor de ochiul specialistului. Este o invitaţie pentru o klip-ă de bucurie.

 

A.S.U.S. Looking 4 Ten, la Club Babylon

Program special dedicat studenţilor unde cei mai petrecăreţi şi neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei! Petrecerea incendiară este organizată cu sprijinul A.S.U.S. - Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava şi va fi întreţinută de Dj Cioco & Mc Dany, ambii rezidenţi Club Babylon Suceava.

 

Cupa Grădiniţelor la Şah, ediţia a V-a

De la ora 10:00, prichindeii din nouă grădiniţe se vor întrece în Iulius Mall la şah. În echipe de câte trei preşcolari, prichindeii vor încerca să dea şah-mat pentru aplauze, cupe, medalii şi produse oferite ca premii.

Cupa Grădiniţelor la Şah, ediţia a V-a, este organizată de Palatul Copiilor, Clubul Copiilor Fălticeni şi Asociaţia Judeţeană de Şah a Direcţiei pentru Sport Suceava.

 

 

Vineri, 11 iunie

Expoziţie de pictură, „Visiting Art History 2010”

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi şi Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” organizează vineri, 11 iunie a.c. expoziţia internaţională de artă studenţească „Visiting Art History 2010”.

Expoziţia, care marchează împlinirea a 150 de ani de învăţământ artistic la Iaşi (1860-2010), etalează în Galeria de artă a universităţii sucevene (Corpul A, etaj) lucrări de pictură realizate de un număr de 22 de tineri artişti.

Expun Alexandra Vasile, Alexandru Racu, Ana Maria Ovadiuc, Ana Maria Velicu, Andreea Macovei, Clara Popescu, Doru Mocănaşu Rusu, Elena Niagu, Ionela Lazăr, Irina Voicu, Iulian Arsene, Ligia Popa, Marcela Gramatic, Mihai Pavel, Nicu Marin, Olga Godovaniuc, Raluca Daniliuc, Teodora Bodnar şi invitaţii străini Blanka Pelkova, Jana Regnerova, Ondrej Klir (Republica Cehă) şi Jimena Carrero (Spania).

Expoziţia, al cărei vernisaj va avea loc la ora 12:00, va fi prezentată de lect. univ. dr. Cristian Ungureanu.

 

„Vacanţă ca-n Mexic”, la Babylon

Turneul “Vacanţă în Mexic” ajunge şi în Suceava. Acelaşi line-up, Sişu Tudor (La Familia), Bibanu’ mixXL si DJ Maka (Camuflaj) revin în “Vacanţa” via România cu un show de două ore, pregătit atât pentru fanii lui Sişu sau La Familia, cât şi pentru consumatorii de club.
"Vacanţa în Mexic" se intitulează cel de al doilea album solo din cariera lui Sişu. Albumul conţine 16 piese şi este produs de Dj Grass în mare parte, iar câteva dintre piesa sunt produse de Double L şi Gabi Băiatu. Invitaţi pe album: Puya, Dj Wicked, Cabron, Pacha Man, Il Egal, Rashid, Yolo, Cedry2k, Super Ed, Nimeni Altu', L-Doc, Julian, Tony, Batranu, Iony si Double L. Albumul urmează să apară în curând.

 

Târg de Obiecte Handmadela Iulius Mall

De vineri şi până duminică, inclusiv, iubitorii de podoabe sau obiecte de decor handmade au o nouă întâlnire cu artizanii. Cercei şi mărgele modelate în lut, sculptate în lemn sau în pastă fimo, accesorii din mătase şi tul, broşe fantezie, coliere din fermoare, centuri, gentuţe, rame foto accesorizate, obiecte de îmbrăcăminte, sfeşnice, ceasuri de perete şi multe alte exponate atrag iubitorii genului la tradiţionalul Târg de Obiecte Handmade din Iulius Mall.

 

Spectacol muzical-coregrafic

După programul folcloric de luni, 7 iunie, susţinut în Iulius Mall de Şcoala Populară de Artă “Ion Irimescu” Suceava, aceeaşi instituţie organizează alte întâlniri cu publicul bucovinean.

Vineri, 11 iunie, de la ora 17:00, elevii vor marca sfârşitul de an şcolar cu un spectacol muzical-coregrafic şi o expoziţie de pictură şi artă grafică. Până pe 15 iunie, lucrările elevilor aceleiaşi şcoli, reunite sub genericul “Peisaj European” şi realizate în tabăra de creaţie “Lumina Nordului”, vor fi expuse în Iulius Mall spre vânzare. Din banii obţinuţi se vor cumpăra materiale necesare unei noi ediţii şi editării unui album cu cele mai reprezentative creaţii ale taberei.

 



Sâmbătă, 12 iunie

Ediţia a III-a, Festivalul Literar „Mihai Eminescu” - Dumbrăveni

Consiliul Local al comunei Dumbrăveni împreună cu Centrul Cultural Bucovina şi Societatea Scriitorilor Bucovineni organizează, în zilele de 12-13 iunie a.c., cea de-a III-a ediţie a Festivalului Literar „Mihai Eminescu” - Dumbrăveni 2010.

Manifestările se vor desfăşura după următorul program:

Sâmbătă, 12 iunie a.c.: Festivitatea de deschidere la Primăria Dumbrăveni (ora 10:30), sesiune de comunicări (orele 11:00 - 13:00 şi 15:00 - 17:30);

Duminica, 13 iunie a.c.: Concurs de creaţie literară pentru elevi, comunicări, acordare diplome şi titlul „Cetăţean de onoare” (ora 9:00), spectacol artistic susţinut de Gheorghe Turda, Ştefania Rareş, Fanfara „Zece Prăjini”, recital Alexandru Tărâţeanu, Ansamblul Folcloric „Dumbrava”.

 

„Raiul coboară pe pământ!”, la Babylon

Un show incendiar cu cele mai sexy animatoare care vă vor impresiona cu un super program de animaţie! Veţi avea parte şi de un fascinant spectacol de lumini, LA Club Babylon, sâmbătă şi duminică.
Toţi petrecăreţii se vor distra pe un special club mix pregătit de Dj Cioco, rezidentul din Club Babylon Suceava.

 

Atelierul de Creaţie

Palatul Copiilor îi pofteşte pe cei care vor să se distreze, să inventeze şi să coloreze, sâmbătă, de la ora 11:00, la KidsLand. Iulius Mall îi aşteaptă la Atelierul de Creaţie cu idei, culori şi artă! În aceeaşi zi, dar de la 17:00, copiii care adoră să spună poveşti oamenilor mari sunt aşteptaţi, după obicei, la Cărtureşti. Adulţii vor servi un meniu complet de copilărie savuroasă. Aşadar, indiferent dacă eşti mic sau mare, de “Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”.

 

Festivalul Tăietorilor de Lemne

Sâmbătă şi duminică, Iulius Mall va găzdui o inedită preselecţie regională de lumberjack (tăietori de lemne). Iscusiţii mânuitori de unelte din Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău, “înarmaţi” de Stihl, vor face bătături în palme la Festivalul Tăietorilor de Lemne, pentru calificarea în lotul naţional de Timbersport, care se va desfăşura, în toamnă, în Austria, la Campionatul Mondial al Tăietorilor de Lemne.

 

 

Duminică, 13 iunie

Teatru de păpuşi

De la ora 12:00, marionetele Teatrului “Puppet” se transformă în eroi din basme şi poveşti populare, la Iulius Mall.

 

Peste 7.000 de premii instant oferite de Iulius Mall

Duminică, 13 iunie, vor fi epuizate cele peste 7.000 de premii instant oferite de Iulius Mall şi va fi extras norocosul câştigător al celei mai frumoase vacanţe de la Adam şi Eva încoace - o vacanţă în doi, all inclusive, la cel mai titrat hotel de 5 stele al Turciei, Adam şi Eva, amplasat în Belek, regiune supranumită “Paradisul Pământului”.

 

Marţi, 15 iunie

Campionatul de table

În fiecare marţi şi joi, până pe 15 iulie, în Iulius Mall se joacă table. Clubul Sportiv “Nord Arena” şi Direcţia pentru Sport Suceava caută cei mai norocoşi şi buni strategi la Campionatul Judeţean de Table. Înscrierile se fac în aceleaşi zile, de la ora 16:00, iar zarurile se aruncă o oră mai târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei