Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Se joacă cu viaţa

Muncitori pe schele, la bustul gol şi fără căşti de protecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Muncitorii care lucrează la faţadele sau la mansardarea blocurilor din Suceava se joacă zilnic cu viaţa lor. Fără a respecta normele de protecţie a muncii la înălţime şi în construcţii, inconştienţi, muncitorii fac echilibristică pe schele, fără a fi legaţi cu chingi, fără a purta căşti de protecţie şi salopete, aşa cum prevăd normele legale.

Faptul că trebuie să lucreze la temperaturi ridicate îi face pe muncitori să se urce pe schele la bustul gol, fără a lua în calcul riscurile la care se expun.

Potrivit directorului coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Eugen Mogoş, „de la începutul anului şi până acum au fost verificate 41 de societăţi comerciale din judeţ care au ca domeniu de activitate construcţiile şi 31 dintre acestea au fost amendate din cauza abaterilor de la normele legale privind protecţia muncii”.

Eugen Mogoş a mai precizat că cele mai multe abateri sunt cele privind neconformitatea schelelor amplasate pe faţada clădirilor. S-a mai constatat însă că multe societăţi nu respectă reglementările legale privind amenajarea locurilor de muncă pentru lucrul la înălţime, pentru a preveni căderile sau alte pericole. Schelele metalice nu sunt montate conform cărţii tehnice, lipsesc scările de acces sau balustradele de protecţie. Directorul ITM a mai spus că „în multe situaţii muncitorii nu poartă echipamentul individual de protecţie, precum salopete şi căşti de protecţie”.

De asemenea, potrivit conducerii ITM Suceava, în cele mai multe situaţii, zonele de construcţie considerate periculoase, în care există riscul căderii unor obiecte din şantier, nu sunt marcate corespunzător şi se execută lucrări fără luarea măsurilor corespunzătoare pentru protejarea muncitorilor.

O altă neregulă constatată de către inspectorii ITM este aceea că muncitorii nu au fost instruiţi privind respectarea normelor de securitate individuală sau colectivă, precum şi cu privire la operaţiile de montare şi de demontare a schelelor.

Eugen Mogoş a mai declarat că de la începutul anului şi până acum s-au înregistrat două accidente de muncă în construcţii, ambele soldate cu decesul victimelor.

În urma controalelor efectuate la firmele de construcţii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a amendat de la începutul anului şi până acum 31 de societăţi comerciale din judeţ, iar cuantumul amenzilor este de 37 de mii de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitori pe schele, la bustul gol şi fără căşti de protecţie.
 Vizualizări articol: 1841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Muncitori pe schele, la bustul gol şi fără căşti de protecţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei