Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Una din trei femei este agresată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din trei femei este agresată într-un fel sau altul, spun specialiştii. Din statistici reiese că de cele mai multe ori femeile sunt bătute cu bestialitate chiar în prezenţa copiilor, care, în funcţie de vârstă, pot să primească şi ei o porţie de bătaie, dacă îndrăznesc să îşi apere mama.

Femeile care suportă cel mai des agresivitatea partenerului sunt femeile casnice, cu studii medii sau sub medii, cu un soţ sau partener de viaţă cu acelaşi nivel de pregătire, gelos şi consumator de băuturi alcoolice. De cele mai multe ori, bărbaţii îşi varsă furia şi pumnii pe femei pe motiv de gelozie sau vin supăraţi de la serviciu şi trebuie să se ia de cineva.

 

„Copiii crescuţi într-un mediu violent vor căpăta şi ei manifestări violente”

Umilinţele şi bătăile, după cum ne-a explicat Tiberiu Rotaru-Anghelescu, psiholog clinician -  Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, au loc în sânul familiei, adică chiar în locul unde ar trebui să ne simţim mai în siguranţă şi, de multe ori, „copiii asistă la aceste scene, construindu-se nişte tipare false ale personalităţii”.

„În afară de faptul că atât fetele, care îşi văd mamele bătute, cât şi băieţii, martori la aceste scene, vor considera că violenţa este manifestare normală a personalităţii şi ulterior a vieţii de cuplu, sechelele pe care le lasă aceste episoade asupra personalităţii sunt din cele mai grave. Copiii crescuţi într-un mediu violent vor căpăta şi ei manifestări violente, vor fi slab integraţi în grupuri sociale, vor avea probleme de socializare şi de performanţă şcolară, ajungându-se până la abandon şi depresii”, este de părere psihologul.

 

„Comportamentul unui soţ violent este foarte greu de schimbat”

Doar 40% dintre femeile agresate se adresează poliţiei. Multe dintre acestea îşi retrag plângerile şi îşi iartă soţii agresivi. Cu timpul, se împacă cu soarta de teamă că îşi vor pierde copiii şi că vor rămâne fără nici o sursă de venit. Multe femei nu cer ajutorul nimănui, suportând în continuare calvarul la care sunt supuse de soţi. În multe dintre aceste cazuri situaţia nu se îmbunătăţeşte, ci, dimpotrivă, se ajunge şi la tragedii. Circa 50% din cazurile de omor în rândul femeilor ca urmare a violenţelor sunt produse de parteneri sau foşti parteneri.

Dependenţa de soţ, de partener nu este reală, spun specialiştii, pentru că în cele mai multe cazuri femeile duc în spate povara unei familii, a unei gospodării. Psihologii vorbesc de existenţa unei „spirale” a violenţei în cuplu, care începe cu tensiuni, degenerează în conflicte, duc la violenţă, apoi la regrete şi iertare. Ei numesc perioada de linişte, în astfel de cupluri, „luna de miere”, dar ciclul se reia.

„Femeia nu realizează dimensiunea acestui ciclu al violenţei, sperând că bărbatul ei se va schimba sau găsindu-şi ca motivaţie a persistentei în acea situaţie prezenţa copiilor, nevoia unui tată pentru copii. Din păcate, într-un mediu în care s-a instalat violenţa, situaţia unui soţ violent este foarte greu de schimbat”, a mai explicat psihologul Rotaru.

 

Tăcere, când e vorba să-şi acuze soţii

Cele mai multe femei agresate povestesc că totul începe cu violenţa verbală, emoţională, economică, iar de la un simplu gest sau jignire se ajunge până la bătăi crunte. Din păcate, psihologii spun că una din şapte femei este violată de partenerul de viaţă. Mai rău este că doar unu din cinci cazuri este raportat şi mai puţin de unu la sută dintre acestea sunt pedepsite.

„Din totalul femeilor victime ale violenţei, doar o treime raportează un singur tip de violenţă. Opt din o sută de femei, spre deosebire de doi din o sută de bărbaţi, au suferit de-a lungul timpului mai mult de trei tipuri de violenţă (psihologică, fizică şi sexuală, socială sau economică). În general, femeilor le este greu să vorbească despre calvarul prin care trec. De aceea, doar 50% dintre femeile agresate vorbesc despre violenţele la care au fost supuse de soţi sau concubini, 35% dau amănunte despre coşmarul prin care trec şi doar 12% vorbesc pe larg despre violenţele la care au fost supuse de agresor”, ne-a spus şefa Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Suceava, doctor Lăcrămioara Bălan.

Tot ea a mai completat că „violenţa domestică nu se serveşte 'la bucată', ci 'la pachet', o femeie, de exemplu, poate să suporte mai multe tipuri de violenţă în acelaşi timp: violenţă psihologică, fizică, socială”. 43% dintre femeile agresate consideră violenţa fizică ca fiind cea mai gravă, iar 46% susţin că cea psihologică ar fi cea mai traumatizantă.

 

„În pat cu duşmanul”

Statisticile arată că 62% dintre femeile agresate locuiesc împreună cu agresorul. Cele mai multe spun că „nu pot pleca”, pe motiv că nu au bani sau le lipseşte o destinaţie – nu au un adăpost.

Violenţa fizică este de patru ori mai mare la femei, decât la bărbaţi.

„La bătăi sunt expuse cu regularitate cu precădere femeile cu nivel redus de educaţie. Pentru şapte din o sută de femei căsătoria a adus după sine nu doar o gospodărie proprie, copii şi un soţ, ci şi bătăi, şi frecvente insulte, înjurături, ameninţări. Femeile primesc foarte des aprecieri de genul 'nu eşti bună de nimic'. În aproape 70% din cazuri, agresorul era băut în momentul agresiunii”, ne-a mai spus doctorul Bălan.

Studiile arată că 11% dintre femeile agresate au fost internate cel puţin o dată într-un spital de boli nervoase, iar una din două victime s-a gândit la sinucidere.

 

Suceava nu are un centru pentru femei abuzate

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Martchitan, ne-a spus că s-a confruntat de-a lungul timpului cu numeroase cazuri de violenţă în familie. Pentru că în judeţul Suceava încă nu există un centru pentru femei abuzate, asistenţii sociali din primărie le oferă femeilor abuzate consiliere socială şi juridică, le sfătuiesc să meargă la poliţie pentru a depune o plângere.

Un caz concret este cel al unei tinere mămici, cu doi copii, care în repetate rânduri a fost bătută şi scoasă afară din casă de concubin. Aceste manifestări violente se declanşau de obicei pe fondul băuturilor alcoolice şi conflictelor care erau între familiile celor doi concubini.

„S-a mutat pe la mai multe gazde cu tot cu copii. Erau perioade de linişte, după care iar începeau bătăile şi scandalurile. Pentru că era şi un caz social, ne-am implicat şi am reuşit să-i găsim mamei o locuinţă socială, unde să se mute cu cei doi minori”, ne-a povestit Narcisa Martchitan.

Ea ne-a spus că Primăria Suceava, împreună cu Biserica „Sfânta Vineri” din Suceava, are în proiect construirea unui adăpost de noapte, cu o capacitate de 50 de locuri, unde vor putea fi primite şi femei abuzate, „primul pas care trebuie făcut pentru aceste victime este să le oferi o şansă de a părăsi mediul violent în care au trăit”.

 

„Mă trăgea de păr, mă lovea. Îmi era frică de el”

Multe femei cu copii sunt evacuate din locuinţele soţilor sau ale socrilor. Unele nu se duc la poliţie de ruşine, ci aşteaptă ca partenerii să-şi revină din beţie, după care se întorc în acelaşi calvar. Altele reuşesc să fugă pentru totdeauna din mediul violent în care au stat, forţat, ani de zile.

Un asemenea caz este acela al unei tinere de 23 de ani, care are o fetiţă de doi ani şi jumătate. Tânăra ne-a povestit că l-a cunoscut pe soţul ei în clasa a XI-a şi după un an s-au căsătorit. A crezut că fericirea lor va dura o veşnicie. Nu s-a mai înscris la facultate, aşa cum şi-ar fi dorit, şi s-a mutat cu socrii. Din acel moment au început necazurile. Era batjocorită de socri pe motiv că este săracă şi din familie proastă (părinţii ei fiind despărţiţi). La început, soţul ei îi lua apărarea în faţa părinţilor, dar destul de timid, pentru că şi pe el primea ameninţări de genul: „te scot în drum”.

„A fost suficient să îmi dea o palmă, pentru că, a spus el, s-a săturat să mă tot plâng de părinţii lui... 'eşti cucoană, gata, ai uitat de unde ai plecat'. Nu înţelegeam de ce s-a schimbat radical, cu ce greşisem (?). După ce a venit copilul pe lume, mama soţului mă critica orice aş fi făcut. Îmi spunea că sunt o neisprăvită, o leneşă şi am vrut să profit de averea lor. Jignirile veneau din toate părţile, iar soţul continua să mă lovească din nimic. A început să consume alcool, din ce în ce mai des. Îmi era frică de el. Devenise foarte agresiv. Parcă era alt om. Arunca, spărgea totul în casă, mă trăgea de păr şi mă lovea fără să ţină cont de nimic. Când fetiţa a împlinit doi ani, am reuşit să-mi adun câteva haine, când nu era nimeni acasă, şi să fug. M-am adăpostit pe la rude, deşi nimeni nu ştia prin ce trec, pentru că, în aceşti ani, nu mi s-a dat voie să invit pe nimeni la noi. Acum sunt foarte hotărâtă să divorţez de acest om”, ne-a povestit tânăra mămică.

 

Violenţa, la baza divorţurilor

Aproape în fiecare an, în jur de 2.000 de cupluri se despart la Tribunalul Suceava, cel mai invocat motiv fiind bătăile primite de la partenerul de viaţă.

Violenţele asupra unuia dintre soţi au mers de la insulte, ameninţări, la loviri şi alte violenţe, vătămări corporale, lipsire de libertate şi chiar tentativă de omor. Chemaţi în faţa judecătorilor, mai bine de jumătate dintre inculpaţi s-au declarat nevinovaţi, doar 31% dintre soţii violenţii recunoscând că au greşit şi regretându-şi fapta. Dacă unii dintre aceştia au scăpat doar cu amenzi penale de la 500 de lei la 1500 de lei, mulţi au fost condamnaţi la închisoare pentru că şi-au bătut partenerii de viaţă.

Potrivit şefei SJML Suceava, doctor Lăcrămioara Bălan, două dintre cele mai elocvente consecinţe ale divorţului sunt scăderea nivelului de trai prin reducerea mijloacelor de subzistenţă şi riscul crescut de apariţie a problemelor la copiii ai căror părinţi au divorţat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Una din trei femei este agresată.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Una din trei femei este agresată4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MERITA CU VARF SI INDESAT trimis de
(18 iul 2008, 11:07:23
Sa ia nana cat se poate, ca merita tanticile astea... Trebuiesc batute toate femeile! Toate, ati auzit? Toate. Nu va lasati! Dati-le peste ochi cat se poate de mult si des... mama lor!
1.1  RE: MERITA CU VARF SI INDESAT trimis de
(18 iul 2008, 11:37:18
Auzi mah pe tine ar tb sa te bage la mititica vreo 6 luni sa devii si tu "femeia" unui bataus sa vedem atunci cat de fericit ai sa fii. Numai in c.r sa te f..e si sa-ti rupa capul cu batai pana iti suna apa in cap. Tampitule obsedat ce esti!
1.2  RE: MERITA CU VARF SI INDESAT trimis de
(18 iul 2008, 11:40:24
mai poate tu ar trebui sa fii internat intr-un centru special k nu prea esti intreg la cap.probabil k ai fost batut de mic "mult si des" si ai ramas cu sechele tampitule

1.3  RE: MERITA CU VARF SI INDESAT trimis de
(18 iul 2008, 12:14:53
Bataie... multa bataie... batalie mare... nana continuu...

Vad ca v-ati aprins repede. Aruncasem si eu o momeala si hopa, ati muscat-o. Bineinteles ca nu sunt de acord cu tratamente de genul asta. Suntem o societate civilizata, nu? Pana cand nu dai de un politai frustrat si****nos sau de vreun sot a carui nevasta nu face bine miue, ori sefu' a tipat la el scazandu-i salariul de vine berbecul acasa si-si maltrateaza sotia sau i se pare ca o inseala cu vecinul, dar sa nu uitam, femeile sunt nevinovate. Sunt niste fiinte fine, gingase, suave, care isi ajuta sotii la greu si stau cu ei si la bine si la rau si sufera alaturi de ei, fidele si credincioase, gospodine si harnice. Cu siguranta ca "men are bastards"!!! Fiti voi linistiti sau linistite ca in toata lumea sunt femei maltratate. Ca nu iese la iveala e altceva. Multa bafta.
1.4  RE: MERITA CU VARF SI INDESAT trimis de
(18 iul 2008, 15:21:18
Barbatii agresivi au o imensa problema care se numeste lipsa de incredere, in ei insisi si in cei din jurul lor, indirect. Folosesc bataia ca sa para mai cocosi, mai puternici. N-au nici cea mai mica urma de inteligenta ca sa-si rezolve problemele gasind solutii pertinente. Sint niste lasi, asta e adevarul.
2.   IN TOATE MEDIILE SE INTAMPLA SI NU SE I-AU MASURI trimis de
(18 iul 2008, 11:16:47
FEMEI CARE SE IMBOLNAVESC SI COPII CARE SE IMBOLNAVESC SI EI DIN CAUZA STRESULUI.

DAR CARE ESTE SOLUTIA ,MACAR UNA DATI PENTRU ASTFEL DE CAZURI.

MAI MULTA EDUCATIE SI CURSURI IN RANDUL BARBATILOR.
3.   Animal trimis de
(18 iul 2008, 11:16:56
esti schizofrenic

4.   En_cipi@yahoo.com trimis de
(18 iul 2008, 11:40:03
Violenta si hotia la romani...oare sunt mostenite de la daci..sau de la aurolaci??
5.   Si uite-asa face monitoru articole... trimis de
(18 iul 2008, 11:43:58
adevaru e ca nimeni nu stia asta, si era articol de titlu mare pe prima pagina. interesant...dar s-a mai scris despre asta cam prin toate ziarele...de mai multe ori...
5.1  RE: Si uite-asa face monitoru articole... trimis de
(18 iul 2008, 22:10:25
si daca s-a mai scris ai invatat ceva?

Sa se scrie pana vor fi invata toti tantalaii ca orice pe lumea asta se rezolva cu calm si intelepciune
6.   Adevar trimis de
(18 iul 2008, 11:45:45
Nu stiu cum sa spun fara sa supar pe nimeni, dar respectivele femei nu au stiut ceea ce iau?

De asta este bine ca un cuplu sa traiasca cativa ani inainte de a se casatori. In doi trei ani iti dai seama ce caracter are.
6.1  RE: Adevar trimis de
(18 iul 2008, 12:32:00
cati ani ai, de pui asemenea intrebari?
6.2  RE: Adevar trimis de
(18 iul 2008, 12:52:38
Am destui ani in spate si o experienta destul de neplacuta in materie de divorturi. Dar nu conteaza varsta, conteaza modul in care gandesti. Binenteles ca odata cu varsta iti vine si mintea la cap. Cineva spunea odata: As vrea sa am iar anii tineretii si varsta mea de acu'.
6.3  RE: Adevar trimis de
(18 iul 2008, 21:08:06
poate voiai sa zici "as vrea sa am iar anii tineretii si experienta mea de acu'".

7.   Nu cred ce zice psihologul trimis de
(18 iul 2008, 11:48:15
atat eu cat si sotul meu venim din familii cu acest tip de probleme,dar niciunul dintre noi nu a mostenit violenta de care vorbea domnul doctor!suntem chiar la polul opus :linistiti ,cu studii,sociabili si ma intreb pe ce baza a afirmat domnul psiholog toate aceste concluzii!
7.1  RE: Nu cred ce zice psihologul trimis de
(18 iul 2008, 22:13:12
fiti fericiti! sunteti raritati!

psihologul se bazeaza pe ani intregi de cercetari efectuate la nivel mondial
8.   Politia ce face? trimis de
(18 iul 2008, 12:09:37
Daca si politia ar lua masurile adecvate...dar ei incearca sa te convinga sa renunti la reclamatie ca oricum te impaci si amenda e din banii familiei, ma mai mult, stiu un caz in care tot femeia era vinovata desi ea era cea agresata...in mijlocul orasului.... si ce credeti ca s-a rezolvat? nimic.... asa ca a prins curaj si i-a agresat mai departe si familia...intr-o gramada de moduri.... alte reclamatii si ce credeti ca s-a rezolvat??? nimic... doar cate-o declaratie ceruta de politiedin cand in cand... la cam 6 luni sau poate mai mult...si uite-asa au trecut vreo 2-3 anisori... Bineinteles fara ca acel cretin sa pateasca ceva... Si nu e singurul caz....
8.1  RE: Politia ce face? trimis de
(18 iul 2008, 21:49:44
Voi nu stiti ce e si cu politistii, multi fac la fel isi maltrateaza sotiile de gandesti ca sunt ultimii nebuni si apoi cum vrei sa ia masuri in astfel de cazuri daca si ei sunt la fel ca agresorii.Vai de politistii romani, sunt de jale.
9.   Despre barbatii romani ... trimis de
(18 iul 2008, 12:47:59
Majoritatea barbatilor din Romania sunt cam mitocani, misogini si au probleme cu alcoolul! O spune asta un barbat.
10.   - trimis de
(18 iul 2008, 12:50:47
Nivelul mare al saraciei nu permite victimei sa plece din acest mediu. Colac peste pupaza, statul obliga victima sa stea sub acelasi acoperis cu batausul, daca acesta nu are unde sa se duca, chiar daca au divortat. Acesta poate sa se razbune si mai rau. Daca revine de la puscarie si stai la un loc cu el, ce faci? Chemi politia din cinci in cinci minute? Te duci la consiliere, te incurajeaza bla bla bla. Cand iesi de acolo, si ajungi acasa, iei iar pumni. Te duci iar la consiliere? De aceea, femeile noastre nu au curajul sa reclame. Poate se gandesc ca mai bine sa ia doar bataie, decat sa fie omorate, sau lasate fara vreo mana, picior, ochi etc. Principalul vinovat este statul si liberalismul economic. Ne amintim din campania lui 2004: nu pomenilor de la stat. Noi cu manuta noastra ne-am facut-o. Daca statul ar da posibilitati de cazare ambilor, si ar interzice apropierea batausului la mai mult de 100 m, problemele astea ar fi mai rare. Dar, de! Reforma economica!
10.1  RE: - trimis de
(18 iul 2008, 18:06:53
da cataline, dar in caz ca nu ai observat, asta nu e tara iepurasilor de ciocolata si a capsunilor cu zahar, statul nu are de unde sa dea locuintele astea, locuintele astea valoreaza zeci de mii de euro...
11.   Bataia e rupta din rai! trimis de
(18 iul 2008, 13:08:08
Femeia nebatuta e ca moara neferecata!
11.1  RE: Bataia e rupta din rai! trimis de
(18 iul 2008, 22:00:36
Esti un handicapat nebun, un tampit si un prost.De ce nu te bati cu un nebun mai mare ca tine.Cel mai mare las si ticalos este barbatul care bate o femeie, pentru ca nu are aceeasi putere ca si el si in acest mod barbatul vrea sa para ce puternici este ca bate o femeie.Daca barbatul bataus este asa de puternic, de ce nu se bate cu un barbat mai puternic decat el, ca sa isi arate barbatie.Si apoi daca este asa de viteaz de ce nu intra in cusca unui tigru, sa se bata cu el.Batausii barbati sunt niste fiare din jungla, care ar trebui trase in teapa, daca nu iti place femeia ce ti-ai luat-o stai singur, de ce trebuie sa iti bati joc de cineva?Nu te obliga nimeni sa stai cu o femeie care nu iti place, asa ca , coada intre picioare barbat si la dracu.Badaranii si mitocanii sunt batausi, ca un barbat stilat nu face asa ceva, sunt foarte putini stilati, ce tie nu-ti place altuia nu face.
12.   Barbatii ? trimis de
(18 iul 2008, 13:09:42
De ce sint agresivi barbatii......? Pentru ca habar nau ce sint durerile facerii . Vor numai placere si sa nu.i doara nimic. Nu.si amintesc ce mult le.a durut pe mamele lor cind i.a nascut . De unde sa.si aminteasca daca erau bebelusi ? Multi dintre ei sint bebe pina mor, consumind alcoolul care.i leagana cum ii legana mami, unora chiar ar trebui sa le puna nevestele pampers .Si.o vor duce tot asa si barbatii si femeile. Dar o vorba inteleapta zice : nu.i tare ce.l ce loveste...ci acela care primeste. Eu le doresc agresivilor sa le dea d.zeu pietricele de aur la rinichi si sa elimine cite una in fiecare zi , sa se bucure asa cum se bucura femeile cind daruiesc pruncilor VIATA .
12.1  RE: Barbatii ? trimis de
(18 iul 2008, 13:15:14
Taci Mery, ca-ti rup capu'!
12.2  RE: Barbatii ? trimis de
(18 iul 2008, 13:34:32
Ce.ai patit SMARDOI...? N.ai dezlegat destule cuvinte incrucisate ? Are cine sa ma apere. Am trei feciori si chiar mi.e frica sa nu te intilnesti cu ei, ca o sa plinga mami a ta ,ca atunci cind te.a nascut , AGRESIVULE !
12.3  RE: Barbatii ? trimis de
(18 iul 2008, 19:05:30
bai Mery in primul comentariu esti impotriva violentzei iar in al doilea vad ca ti-ai educat plozii invatzindui cum sa fie...asa ca dute la strachina si taci ca vine barbatu indata si-ti rupe capul
12.4  RE: Barbatii ? trimis de
(18 iul 2008, 22:08:35
Badarani ce sunteti, taceti din gura, ultimii oameni, niste schizofrenici, sunteti numai buni de internat la spitalul de nebuni pentru tratament, ratatilor!In teapa cu voi, lesinatilor!
13.   Masochistiiiiiiiiiii trimis de
(18 iul 2008, 13:40:41
hiiiiiiii hiiiiiiii asta a fost si va mai fii.......femeia care se lasa batuta e timpita sau o fi masochista haaaaaaaaaaaa
14.   Ce faci d-na lacr.i trimis de
(18 iul 2008, 13:52:19
stiu ca esti acum la mine si ne radem amandoua dar daca ar sti astia cine santem ar fi vai si amar de noi ciao1
15.   SUNTEM BUNI CRESTINI, NU-I ASA ? trimis de
(18 iul 2008, 14:35:42
Ce mandri suntem cand ne falim fata de ceilalti "eretici" ca suntem un popor ortodox , ca crapam de atata religiozitate si smerenie,nu-i asa ? Da, asa-i numai ca aceasta este doar in fantezia majoritatii, a celora care cred ca daca au pe frunte "eticheta de "ortodox",care nici ei nu stiu de cand si de unde provine, e suficient ca sa ajungi in...rai !Nu, aceasta eticheta nu inseamna NIMIC,daca nu traiesti ceea ce a poruncit DUMNEZEU ca sa fii intradevar "ortodox"...Ca exemplu pt. cele afirmate pot sa citez idemnul biblic: " BARBATILOR IUBITI-VA NEVESTELE CUM SI-A IUBIT DOMNUL IISUS HRISTOS BISERICA "... FARA COMENTARII, CRED...
16.   Carabina trimis de
(18 iul 2008, 14:43:33
ferea ca pupi toporu'laughing) porcarii prin ziarele astea din sushevica
17.   Lol trimis de
(18 iul 2008, 15:57:14
LOL,numa prosti!
18.   Hmm trimis de
(18 iul 2008, 16:01:49
mult mai periculoasa e limba femeii,dar vad ca despre asta nu se gaseste nici unu sa scrie.consecintele pot fi mult mai grave dupa o bleftureala facuta de nevasta sau femeie dupa caz decat o simpla bataie.

acuma tehnic vorbind ar trebui ca intr-un asa zis "razboi casnic"fiecare dintre parti sa foloseasca armele cele mai puternice pe care le detine fiecare(logic! -nu?!)

asadar:femeia cu limba ascutita sa foloseasca gura cea scarbavnica iara barbatu sa foloseasca pumnu,urmand ca din inclestarea celor doua arme sa se decida castigatorul:D
19.   ALARMA !!!! Serpii !!!! trimis de
(18 iul 2008, 16:28:48


Oameni buni , n-o sa va vina sa credeti ! Cei de la Monitorul ar trebui sa se sesizeze si nu numai ei , ci toata presa suceveana ! In zona Statiei de oxigen sunt SERPI ! Mergeti si discutati cu angajatii de la statie si cu soferii care erau sa calce pe serpi ! In laterala dispre Lic Sanitar , unde este improvizat un WC , misuna de serpi de casa , de lungimea unui brat ! Intrebati paznicii ! Nu va mai duceti la rahatii din conducere ! Nu mai asteptati pomana - cafele , un pahar cu apa si sticks-uri ! Cind faceti o ancheta discutati cu oamenii care muncesc ! Da , sunt serpi in zona dinspre liceu ! I-au vazut si muncitorii care lucrea za la Morga pt medicina legala si care se tem sa mai lucreze ! Buncarele de gunoi sunt la 15 m de spital ! Iarba n-a fost cosita deloc ! Au fost semnalata prezenta serpilor o data la 2 zile ! Cei de la oxigen nu pot sa mai lucreze ! Este groaznic ! Serpii sunt din zona Spital vechi unde esTE O ADEVARATA SERPARIE !!! Asta mai lipsea la Aushwitz-ul Su
19.1  RE: ALARMA !!!! Serpii !!!! trimis de
(19 iul 2008, 07:13:20
Am impresia ca ai gresit comentariul la articol bai sarpe
20.   Santeti niste escroci trimis de
(18 iul 2008, 18:15:18
de ce va abateti de la tema reportajului?

21.   ... trimis de
(18 iul 2008, 18:36:35
Violenta in familie... o problema des intalnita in Romania. Cum o rezolvam? Probabil ca prin educatie, sau cel putin asa ar trebui.

Dar ce te faci atunci cand institutiile abilitate nu sunt capabile sa ofere solutii viabile?

Deocamdata fiecare se descurca cum poate, asa ca la noi. Poate peste 10 ani... cine stie?
22.   ... trimis de
(18 iul 2008, 21:30:57
BARBATU CARE DA INTR-O FEMEIE NU SE POATE NUMI BARBAT,POATE IDIOT DAR BARBAT NU VA FI NICIODATA.
23.   Bataia e buna uneori trimis de
(18 iul 2008, 23:49:39
Io mi ti-s om cu facultate si rationez bine inainte de a face ceva.

Din cand in cand ii mai aplic cate o corectie fizica partenerei de viata dar de fiecare data observ efecte imediate si de durata!

Dupa o cafteala partenera a inceput sa invete serios engleza. In 6 luni a inceput sa vb. binisor engleza.

Dupa alta cafteala a inceput serios sa caute un apartament pt cumparare.

Dupa alta cafteala a invatat serios si a promovat toate examenele la faculta.

Si lista are vre-o 5-6 puncte castigatoare...

Personal cred ca o corectie fizica administrata la momentul oportun face minuni.

Acum ca am scris asta unii o sa creada ca sunt o bestie. Nicidecum, Sunt bland ca un mielusel si o iubesc dar ratiunea si argumentele logice raman la poarta mintii femeiesti cateodata. Ca sa deschizi poarta tre sa bati mai tarelaughing
23.1  RE: Bataia e buna uneori trimis de
(19 iul 2008, 00:18:43
E plina tara asta de retardati mintali asa ca tine JOHN! Se poate observa asta si din ce au scris unii barbati aici la comentarii: BATATORUL, COCALARUL, SMARDOII ...
23.2  RE: Bataia e buna uneori trimis de
(19 iul 2008, 05:33:33
john unde ai facut facultatea la batut de fasole
24.   Cimilituri.....cimiyire....mortii.... trimis de
(19 iul 2008, 00:17:00
Femeia e gingasa, suava, plapanda, de aceea sa nu o atingi nici cu o floare,DA-I CU GAVANOSUL,DA-I CU FACALETUL,DA-I CU CUREAUA,DAR CU FLOAREA SA NU O ATINGI. Pacat de ea(floare)!Iar daca ai venit acasa beat sau ai intarziat sau ai uitat sa-i aduci un cadou, femeia te va "imbarbata" cu cateva(ore de)cuvinte"dulci" si atunci o vei compara cu coasa. Coasa se bate-n"gura"pana-n "masea", des si cu putere.

Ce, mama ta nu a fost si ea femeie si ce, tatal tau nu o "inmuia" cu pumnul sau cureaua? Ca doar n-a murit din asta(avea niste cheaguri, dar cred ca erau de cat s-a zbantuit la nunti si cumatrii).Asa ca fi si TU BARBAT, da cu pumnu-n ma(-)sa, in falca, in cap in ce apuci.....Sa reclami la Politie AGRESIUNEA? Cui? Sefului de P(R)OST care-si bate sotia si copilul si pe care-i pune sa stea intr-un picior si cu mainile departate cam cate o ora - doua pe zi?

Asa transmitem, din generatie in generatie,frumoasele "obiceiuri" si "traditii" NATIONALE.

Prietenii stiu de ce....
24.1  RE: Cimilituri.....cimiyire....mortii.... trimis de
(19 iul 2008, 05:37:11
esti nebun de legat pentru cit traiesti
25.   Tipic trimis de
(19 iul 2008, 06:55:05
Da, foarte tipic pentru romani! Pumnu si insultele. De aeea merge treaba in Romania asa cum merge...Habar nu are romanasu de respect si maniere. In toata lumea asta, cand aude strainul ca esti romani, se asteapta la prostie si violenta.

26.   Prosti sunt aia care isi bat femeile trimis de
(19 iul 2008, 13:45:20
OK si femeile gresesc uneori dar asta nu inseamna ca tre sa fie batute cum scria in articol numai aia care vad ca tatal lor is bate sotia asa o sa faca si ei cand o sa devina adulti si is vor intemeia o familie.Cine e cu mine nui asa ca am dreptate? Sper ca femeile nu vor da peste unu ca BATATORU.OK si cine da 0peste unu ca asta sa il deie in judecata.Am dreptate nui asa?
26.1  RE: Prosti sunt aia care isi bat femeile trimis de
(19 iul 2008, 19:21:19
....daca erai batuta la timp..... poate invatai gramatica, ca altceva nu vad ce...

Prietenii stiu de ce....

P.S. USA, e valabil si pentru tine.!!! Prietenii stiu de ce....
26.2  RE: Prosti sunt aia care isi bat femeile trimis de
(19 iul 2008, 23:34:44
Nebunii stau la spitalul de psihiatrie, asa ca, la Socola-Iasi cu tine, iar daca vrei mai aproape este si la Burdujeni.Si nu te mai crede mare profesor de gramatica, ca nu esti.Vezi bine ca nu stii sa scrii tu romanesti, asa ca nu ii invata pe ceilalti, ca habar nu ai.Ce treaba ai tu cu femeile, daca esti nebun.Handicapatii schizofrenici ca tine, la spitalele de nebuni, pentru tratament.Fara nebuni!
26.3  RE: Prosti sunt aia care isi bat femeile trimis de
(19 iul 2008, 23:35:19
Nebunii stau la spitalul de psihiatrie, asa ca, la Socola-Iasi cu tine, iar daca vrei mai aproape este si la Burdujeni.Si nu te mai crede mare profesor de gramatica, ca nu esti.Vezi bine ca nu stii sa scrii tu romaneste, asa ca nu ii invata pe ceilalti, ca habar nu ai.Ce treaba ai tu cu femeile, daca esti nebun.Handicapatii schizofrenici ca tine, la spitalele de nebuni, pentru tratament.Fara nebuni!
26.4  RE: Prosti sunt aia care isi bat femeile trimis de
(20 iul 2008, 01:04:09
invata sa citesti printre randuri. Prietenii stiu de ce....

P.S. Pentru o cratima....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei