Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Accidente grave, aproape în fiecare zi, în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În primele şase luni ale acestui an, în judeţ s-au petrecut aproape zilnic accidente rutiere grave.

Conform datelor de bilanţ ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în primele şase luni ale acestui an în judeţ s-au petrecut 142 accidente rutiere grave, faţă de 124 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă avem în vedere că 2007 a fost un an în care accidentele grave şi numărul morţilor de pe şosele au cunoscut o creştere alarmantă faţă de anii precedenţi, creşterea din acest an, de aproximativ 15%, este îngrijorătoare.

Singurul aspect pozitiv care reiese din statistici este cel care face referire la numărul decedaţilor în urma accidentelor, în acest an înregistrându-se 39 de morţi, cu doi mai puţini decât în 2007. În privinţa răniţilor grav, în primele şase luni ale acestui an s-a ajuns la 133 de victime, faţă de 105 anul trecut.

 

Alcoolul şi imprudenţa, la baza celor mai grave două accidente

Două dintre accidentele din acest an pot fi incluse în categoria celor foarte grave. În luna februarie a acestui an, un şofer beat a pierdut controlul asupra volanului la ieşirea din Fălticeni spre Roman, chiar în zona unde stau oameni la ocazie. Autoturismul a dat peste patru autostopişti, după care a izbit violent un copac, ricoşând de aici în una din maşinile care opriseră la ocazie.

Unul dintre oamenii care aşteptau o ocazie a decedat pe loc, aceeaşi soartă având-o şi unchiul şoferului băut, aflat în maşină. Alte patru persoane au fost rănite grav în urma accidentului.

În luna aprilie, pe DN 2, la Pătrăuţi, s-a produs un accident rutier care s-a soldat cu trei morţi. O Dacie în care se aflau cinci persoane a fost izbită violent de un microbuz. Accidentul s-a petrecut din cauza şoferului Daciei, care a dat dovadă de imprudenţă maximă. Deşi un tractor încerca să iasă pe DN2, şoferul care venea de la Pătrăuţi a intrat pe lângă acesta şi a virat la stânga, înspre Suceava. Cu vizibilitate aproape zero din cauza tractorului, şoferul a fost lovit din lateral stânga de un microbuz care circula regulamentar dinspre Suceava. Şoferul şi doi pasageri din autoturism, luaţi la ocazie, au murit, în timp ce celelalte două persoane din maşină au fost rănite.  

 

Viteza şi indisciplina pietonilor 

Cele 142 de accidente grave din acest an au avut drept principale cauze viteza şi indisciplina pietonilor. De asemenea, depăşirile neregulamentare au stat la baza unui număr foarte mare de evenimente rutiere grave.

În încercarea de a stăvili numărul de accidente, Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a demarat mai multe acţiuni de control şi programe de prevenire a evenimentelor rutiere.  „Programul de reducere a accidentelor pe DN2”, lansat în iunie, este acţiunea cu cea mai mare amploare şi a fost demarată deoarece pe acest drum (care străbate judeţul de la intrarea dinspre Iaşi şi până la Siret) s-au petrecut, în ultimul an, foarte multe accidente grave. Acţiunea constă în dublarea numărului de agenţi şi de radare din trafic şi va continua pe tot parcursul verii.

De asemenea, oamenii legii au mai demarat controale pe raza municipiului Suceava şi a localităţilor din jur, în special după lăsarea întunericului, care vizează prinderea şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Numai în luna iunie, agenţii au depistat 29 de şoferi băuţi, luându-le permisele de conducere, sau întocmindu-le dosare penale. 

De la începutul anului, agenţii de circulaţie au reţinut 931 de permise de conducere, au constatat 439 de infracţiuni la regimul circulaţiei şi au aplicat 7.974 de sancţiuni contravenţionale.

 

Cele mai periculoase drumuri

Din analiza accidentelor rutiere petrecute pe DN 2, reiese că cele mai periculoase porţiuni de drum de pe acest sector se găsesc pe raza, sau în dreptul localităţilor Drăguşeni, Buneşti, Pătrăuţi şi Grăniceşti. Pe DN 2 E, cele mai multe accidente din ultimii ani s-au petrecut la Cornu Luncii, în timp ce pe DN 2 H, cea mai periculoasă porţiune este la Horodnic de Jos. În privinţa DN 17, cele mai multe evenimente rutiere grave s-au petrecut în zona de munte, cu precădere la Dorna Candrenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente grave, aproape în fiecare zi, în judeţ.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Accidente grave, aproape în fiecare zi, în judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eu unu', sunt f. suparat pe politai!.... trimis de
(18 iul 2008, 12:27:25
Fara suparare, tinerii, in special, dar mai ales cei needucati, obraznici, se considera puternicii soselelor, parca ar fi pe soselele lor personale.Daca mergi mai incet si incerci sa respecti cit de cit viteza legala, se aseaza la curul tau si incep frecusul,( ca sa te dai deoparte) Ca sa te depaseasca, incep cu flesuri, claxoane, etc... Si daca totusi nu cedezi, pentru ca vrei sa pastrezi distanta legala fata de cel din fata, prin momentul potrivit si intra in acest spatiu. Asta a ajuns sa fie o regula pe drumurile publice.

MOARTEA II CHEAMA, saracutii nesimtiti!

Eu unu', sunt f. suparat pe politai, ca mi-a dat amenda in 2 rinduri pentru ca depasisem 2 si 4km peste 60km la ora in localitate! Sunt civilizat si nu am boala vitezei, dar degeaba!....Vreau, dar NU pot sta tot drumul cu ochii pe vitezometru, uit, imi zboara gindul!...De atunci nu-i mai suport si astept ocazia sa ma razbun! Pacat ca am ajuns in situatia asta ingrata si neortodox
2.   Accident trimis de
(18 iul 2008, 14:59:53
Soferii la gramada, drumurii proaste si se vad consecintele, pacat ca mor si nevinovatii.........
3.   ::: trimis de
(18 iul 2008, 15:07:59
PAI DACA MERGETI CA BABELE 60-70 IN AFARA LOCALITATILOR...

DECI CA SA CIRCULI NORMAL LIMITA MAXIMA ADMISA DE LEGE TREBUIE DEPSITA MACAR 30 KM.

PAI DACA AI DRUM SUCEAVA - BUCURESTI, SI MERGI LEGAL, CAM IN CAT TIMP AJUNGI?

CAM VREO 10-11 ORE

DAR DACA MERGI CA SOFERUL AJUNGI IN 4 ORE MAXIM 5:
3.1  RE: ::: trimis de
(18 iul 2008, 18:32:52
Bai nea Sandel,daca pui ca pe orase in special in Bacau poti pierde si 20 minute,inseamna sa ai reprize bune de 150-160,la ora ,ca sa scoti 4-5 ore,fara sa mai punem oprirea de un suc sau o cafea.Vezi,smechere ca e cam mult pentru Romania,din asta se moare sau se face puscarie...Faceam si eu acu cativa ani 2-3 drumuri de Bucuresti pe saptamana dus-venit,si nu doar pana la Doraly ca multi din voi si crede-ma ca aproape nu era drum sa nu vad accidente cu morti...
4.   Siguranta rutiera trimis de
(18 iul 2008, 15:34:11
Daca vreti sa faci mai sigur DN2-ul solutia ar fi sa aiba 2 benzi pe sens. Pana nu se face asta asta e un drum european care trece prin o gramada de localitati cu o gramada de carute si nici atotputernicu nu o sa poata sa opreasca accidentele. Ele nu sunt din vina soferilor ci pur si simplu rezultatul distributiilor statistice. Vina principala pentru aceste accidente apartine politiei rutiere care freaca soferii cuminti pe care ii prind cu 62 kmh in localitate si ii lasa pe cei cu pile care sunt adevaratele probleme.

Si poate ar trebui o distributie mai cinstita a sanctiunilor, intrucat soferii sunt nejustificat cei mai sanctionati, amendati si pietonii indisciplinati si carutasii ca si ei sunt participanti la trafic(cf legii carutele nu au ce cauta pe drumuri nationale sau in municipii) si de departe soferii sunt cei mai disciplinati si responsabili participanti la trafic si asta pentru ca stiu regulile de circulatie si inteleg consecintele nerespectarii lor.
4.1  RE: Siguranta rutiera trimis de
(18 iul 2008, 21:55:48
IOANE DOE " DN " INSEAMNA DRUM NATIONAL , NU DRUM EUROPEAN CUM SUSTII TU ...
5.   ALARMA !!!! Serpii !!!! trimis de
(18 iul 2008, 16:35:23
Oameni buni , n-o sa va vina sa credeti ! Cei de la Monitorul ar trebui sa se sesizeze si nu numai ei , ci toata presa suceveana ! In zona Statiei de oxigen sunt SERPI ! Mergeti si discutati cu angajatii de la statie si cu soferii care erau sa calce pe serpi ! In laterala dispre Lic Sanitar , unde este improvizat un WC , misuna de serpi de casa , de lungimea unui brat ! Intrebati paznicii ! Nu va mai duceti la rahatii din conducere ! Nu mai asteptati pomana - cafele , un pahar cu apa si sticks-uri ! Cind faceti o ancheta discutati cu oamenii care muncesc ! Da , sunt serpi in zona dinspre liceu ! I-au vazut si muncitorii care lucrea za la Morga pt medicina legala si care se tem sa mai lucreze ! Buncarele de gunoi sunt la 15 m de spital ! Iarba n-a fost cosita deloc ! Au fost semnalata prezenta serpilor o data la 2 zile ! Cei de la oxigen nu pot sa mai lucreze ! Este groaznic ! Serpii sunt din zona Spital vechi unde esTE O ADEVARATA SERPARIE !!! Asta mai lipsea la Aushwitz-ul Sucevei !
6.   Carutze trimis de
(18 iul 2008, 19:12:44
faceam des drumul suceava - milisauti - solca.. anii trecuti si nu exista saptamana in care sa nu fie un accident din cauza carutelor pe E85.. mai ales zona patrauti..noaptea..si nesemnalizate.. in perioada primavara toamna e jale..ca iarna ii mai tzine pe acasa constiinta.. ar trebui aplicate sanctiuni drastice pt carutasi dar si pentru cei cu alcoolu in sange.. in rest..fiecare are boala vitezei..daca e liber drumul mergi mai tare dar in limita bunului simt. Oricum intalnim diversi tineri care lucreaza in strainatate si vara vin cu masini inchiriate din italia.. sau alte tari..si vin si rup aici, se cred piloti.. asta pana cand mai mor vreo 2.. ar mai fi o problema..gropile..si cainii , dar cine sa rezolve toate astea ? totusi traim in ROMANIA !
6.1  RE: Carutze trimis de
(18 iul 2008, 22:01:05
FA DOMNULE CUM FAC O PARTE DIN CARUTASI IARNA, STAU ACASA

PROCEDEAZA SI DUMNEATA LA FEL PE PERIOADA CAND VIN TINERII DE PESTE GRANITE, NU LE MAI SUGE... CIORAPI TOLOCARULE
7.   Accidente trimis de
(18 iul 2008, 22:06:16
Suntem o tara de needucati. Noroc cu cei care mai vad ce mai este pe afara .In rest, scoala ,familia ,sunt la pamint . Politicienii isi vad de afacerile lor iar celalti se descurca care cum pot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei