Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alimentele vândute în şcoli ar trebui să aibă sub 250 de calorii pe porţie, potrivit specialiştilor

Vineri, 18 Iulie 2008 (18:57:30)


Alimentele vândute în şcoli ar trebuie să aibă sub 15 la sută zahăr, sub 20 la sută grăsimi şi 1,5 la sută sare, iar valoarea nutritivă pe porţie să fie mai mică de 250 calorii, a declarat, vineri, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi.
  De exemplu, o felie de pizza are 250 de calorii, patru pateuri mici (total 100 de grame) au 260 de calorii, un hamburger are 376 calorii, a spus Mencinicopschi.

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a transmis specialiştilor spre avizare lista alimentelor care nu ar trebui consumate în incinta şi apropierea şcolilor. Lista nu este definitivă, specialiştii din industria alimentară discutând încă aspura oportunităţii introducerii sau excluderii anumitor produse, informează surse oficiale.

Printre recomandările specialiştilor, care se regăsesc pe listele aflate în studiu, sunt cele potrivit cărora în şcoli nu ar trebui să existe alimente care au mai mult de 15 la sută zahăr, 20 la sută grăsimi şi 1,5 la sută sare, respectiv peste 250 calorii. Altfel spus, alimentele foarte dulci, cele cu multe grăsimi, produsele foarte sărate şi cele care conţin peste 300 de calorii într-o porţie, precum şi alimentele neambalate, ca şi cele neetichetate ar putea fi interzise în şcoli.

Lista Ministerului Sănătăţii Publice, conţinând produsele nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, a fost trimisă patronatelor din industria alimentară, care vor aduce amendamentele lor în două săptămâni, au precizat oficialii MSP. Autorităţile vor hotărî atunci care vor fi alimentele nerecomandate elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentele vândute în şcoli ar trebui să aibă sub 250 de calorii pe porţie, potrivit specialiştilor.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentele vândute în şcoli ar trebui să aibă sub 250 de calorii pe porţie, potrivit specialiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Falsa problema tratata caloric trimis de
(18 iul 2008, 22:49:09
Sa seinterzica aditivii care dau dependenta. Acestia creaza rezistenta organismului la insulina si dau o stare de foame si sete continuua

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei