Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dotări necesare

Martorii sub acoperire vor beneficia de protecţie în procesele de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tehnică modernă la instanţă. Curtea de Apel Suceava a fost dotată cu echipamente ce vor permite audierea martorilor sub acoperire, fără ca aceştia să mai intre în sala de judecată şi să se expună celor pe care-i incriminează.

Cezar Hâncu, preşedintele Curţii de Apel Suceava, a precizat că noile echipamente au fost deja montate şi dacă instanţa va fi solicitată le va pune la dispoziţia celor implicaţi în diferite dosare. Trebuie spus că dotările actuale permit atât distorsionarea sunetului, cât şi a imaginilor, astfel încât martorul să beneficieze de o protecţie totală.

Procurorii suceveni au apreciat aceste dotări şi cred că actul de justiţie se va îmbunătăţi, mai ales că audierile vor putea avea loc atât local, cât şi de la distanţă.

Marius Cazac, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava, instituţie care se ocupă cel mai adesea cu fapte care necesită folosirea martorilor sub acoperire, crede că este un pas înainte în realizarea actului de justiţie.

„Cu ajutorul acestor echipamente se va asigura securitatea martorilor protejaţi, dar şi celeritatea dosarelor. Aceste mijloace tehnice ne apropie de modul cum sunt îndeplinite procedurile europene”, a concluzionat procurorul Marius Cazac.

 

„Aceste dotări erau necesare mai devreme”

Şi avocaţii din Baroul Suceava cred că montarea acestor echipamente reprezintă un lucru firesc.

„Aceste dotări erau necesare mai devreme, din momentul în care legea privind martorii sub acoperire a intrat în vigoare, pentru că era normal ca pentru punerea în aplicare a unei norme juridice să existe şi logistica necesară. Instrumentarea cauzelor prevăzute de legi speciale impunea adeseori probatorii cu martori sub acoperire sau persoane cu identitate protejată. Ori, la Suceava sistemul tehnic şi logistic lipsea, iar administrarea nemijlocită a probelor în faza cercetării judecătoreşti nu se putea realiza în condiţii optime”, a declarat Laurian Ostaficiuc, avocat în cadrul Baroului Suceava.

Acesta a adăugat că actualele echipamente vor elimina deplasările inutile către alte instanţe care aveau astfel de dotări, precum şi întârzierile nejustificate în soluţionarea cauzelor.

Până acum, singurele instanţe din zona Moldovei care aveau în dotare echipamente pentru audierea martorilor sub acoperire erau Curtea de Apel Iaşi şi Curtea de Apel Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Martorii sub acoperire vor beneficia de protecţie în procesele de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Martorii sub acoperire vor beneficia de protecţie în procesele de la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 mar 2008, 07:26:55
Laure, te-au facut procuror si n-ai spus la prieteni ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei