Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecţie

Alunecările de teren de pe dealul Teodoreni, în atenţia Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măsuri de protejare a caselor expuse la alunecările de teren de pe dealul Teodoreni. Primarul Ion Lungu, împreună cu profesorul universitar Vasile Muşat, de la facultatea de Construcţii din Iaşi, care s-a ocupat şi de studiul de consolidare a versantului de Nord-Est, s-a deplasat ieri pe strada Nicolae Grigorescu, din Burdujeni, unde mai multe case sunt ameninţate de alunecările de teren de pe dealul Teodoreni.

“Pentru început, am făcut o verificare a terenului, să vedem ce se poate face până la întocmirea unui studiu de consolidare a versantului şi punerea sa în practică. Vom încerca să realizăm o serie de lucrări de drenare a apelor, pentru că pământul versantului musteşte de apă. În paralel, vom comanda un studiu de consolidare, pe care îl vom depune la Ministerul Mediului”, a precizat primarul Ion Lungu, după vizita pe versantul dealului Teodoreni.

Zona respectivă reprezenta o ameninţare de mai multă vreme, acolo având loc puternice alunecări de teren în 1920, dar, de aproximativ doi ani, o nouă falie de teren s-a desprins din versantul vestic al dealului, alunecând spre casele de pe strada Nicolae Grigorescu.

Falia de teren recent prăbuşită are o lungime de 250 de metri şi o lăţime de peste 100 de metri, dar dimensiunile ei se pot mări, dacă nu se va interveni la timp cu măsuri de consolidare a versantului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alunecările de teren de pe dealul Teodoreni, în atenţia Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Alunecările de teren de pe dealul Teodoreni, în atenţia Primăriei Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava tuturor posibilitatilor trimis de
(26 mar 2008, 11:21:23
Este bine ca da-ti autorizatii de construire si apoi consolida-ti versantii cu banii de la guvern. Cei care au de cistigat sunt firmele care construiesc.

La Statia de betoane se construiesc blocuri cu multe etaje dar copacii sunt in cadere si terenul o ia la vale, dar studiu geologic arata ca se poate construi.

Ce nu se poate cu bani in ziua de astazi.

Pe Cartodrom unde pina anul trecut era considerata o zona de umplutura cu teren adus de la celelalte blocuri construite, astazi este un adevarat santier de constructii de blocuri. nu conteaza ca certficatul de urbanism este de P +4+M

ca in realitate se construiesc mai multe etaje. Iar se vor cere bani pt. consolidari

Ce fac cei de la Disciplina in constructii? De ce nu verifica daca au respectat inaltimea blocurilot din zona, conditiile de ocupare si de asigurare a spatiului verde, etc
1.1  RE: Suceava tuturor posibilitatilor trimis de
(26 mar 2008, 12:14:33
ce sanse sunt ca ziaristul sa fie in acelasi timp cu lungu pe dealul teodoreni? e facatura pe fata ca articolul este platit !
1.2  RE: Suceava tuturor posibilitatilor trimis de
(26 mar 2008, 22:18:26
Mai pune-ti mana pe cartea de gramatica, sunte-ti varza la romana.
2.   Halal consilieri trimis de
(26 mar 2008, 11:42:01
mai vizita-ti si alte orase, judete si face-ti comparatie in domeniul urbanismului.

Ce aerisit este in Piatra-Neamt sau Botosani. La noi consilierii nu stiu decit sa aglomereze acest oras care este deja sufocat. Mai extinde-ti orasul, dar cel mai simplu este ca pe citiva metri care mai sunt intre doua blocuri sa mai construiesti ceva, ca doar la spatiul verde pe cap de locuitor suntem excedentari ,ne incadram in normele europene.
3.   Eon trimis de
(26 mar 2008, 12:21:54
Mai bine ar vedea ce hal de lucrare au facut unii vis-a-vis de petrom in Obcini, unde s-a sapat si a fost lasat un sant in drum, pentru ca toti care intra in Suceava dinspre Falticeni sa-si rupa masinile si sa plateasca fericiti impozit. Sa mearga primarul cu masina lui pe acolo, sa-i sara rotile daca tot vrea publicitate electorala. In orasul asta se intampla orice, se construieste cum vrea muschii unora, se dau autorizatii de constructie dupa cum se inteleg spagarii si nu se dau amenzi ca, de, e an electoral.
3.1  RE: Eon trimis de
(26 mar 2008, 20:07:44
vrea sa-si opreasca alunecarile. a avut tim sa lucreze si nu a facut nimic.

poate face cu totul altceva acolo decat sa permita constructii.

mare mincinos!!!!
4.   Primarul nostru trimis de
(26 mar 2008, 12:33:00
D-nul primar Lungu este un bun gospodar; stoparea alunecarilor de teren de la Teodoreni, Zamca etc din municipiu sunt de interes public; Doamne ajuta !
5.   PROFESARA N. trimis de
(26 mar 2008, 13:25:33
Subscriu la comentariul trimis de PROFESORUL. Doamne ajuta!
6.   Taranul aluneca pe tobogan!!!!!!! trimis de
(26 mar 2008, 17:36:35
Doamne ajuta sa alunece si lungu la alegeri , si in turul 2 sa scoata sub 50 la suta!!Ce taran ordinar, cheama presa sa il pozeze oriunde se duce!!!Lolllllll Indata o sa mearga sa dea cu grebla si la azilul de batrani, si la casa de copii, si asa mai departe, numai sa il vada lumea ce mult se implica. Toti care il voteaza sunt niste incuiati care uita ca tradatorul asta nu a facut mare lucru!!!!!!!
7.   Dute Ioane si lasa-ne trimis de
(26 mar 2008, 18:27:24
Romega asta numai despre Lungu si TPL scrie, scrie de zor ...dar asta numai pana dupa alegeri . Ce noroc are Suceava ca domn primar se pricepe la toate , poate mai face o firma cu fratele in domeniul imbunatatirilor funciare (sic) . Pardon in antrepriza , ca de Doamne sa moara de foame famelia (liberala )! Se vede clar ca Lungu isi face campanie pe banii publici si asa se pricepe la cheltuit . Ar fii interesant sa-i ceara Dontu sa prezinte situatii de lucrari decontate , ca de el este ,,ordonator de credite " economistul urbei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei