Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Substanţele noi psihoactive, printre cele mai consumate droguri în rândul elevilor de 16 ani

Joi, 15 Noiembrie 2012 (16:12:40)

Substanţele noi psihoactive, denumite şi "etnobotanice", sunt printre cele mai consumate droguri în rândul elevilor de 16 ani, alături de canabis/haşiş şi substanţe inhalante, constatându-se pentru prima oară un debut precoce la această categorie de vârstă.

Raportul naţional privind situaţia drogurilor, lansat joi de Agenţia Naţională Antidrog, arată că România continuă să se situeze sub valorile medii europene pentru toate tipurile de droguri ilicite.

"Rezultatele studiului naţional din cadrul ESPAD 2011 plasează România între ultimele 10 state europene, ca nivel al prevalenţei consumului oricărui tip de drog ilicit cel puţin o dată în viaţă în rândul elevilor de 16 ani, ţara noastră situându-se cu opt procente sub media europeană înregistrată. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în cazul prevalenţei consumului de canabis/ haşiş, de substanţe inhalante şi amfetamine", se arată în raport.

Prevalenţa consumului de substanţele noi psihoactive (SNPP) cel puţin o dată în viaţă, în ultimul an şi în ultima lună, plasează aceste substanţe printre cele mai consumate droguri în rândul elevilor de 16 ani din România, alături de canabis/ haşiş şi substanţe inhalante.

"Pentru prima dată în cadrul studiilor ESPAD, se înregistrează debut precoce al consumului de canabis/ haşiş în rândul elevelor de 16 ani din România. Din punct de vedere al distribuţiei pe sexe, România se află printre puţinele state cuprinse în studiu care nu mai înregistrează diferenţe între fete şi băieţi în ceea ce priveşte prevalenţa consumului de canabis/ haşiş, atât de-a lungul vieţii (alături de Franţa), cât şi în ultima lună (alături de Federaţia Rusă şi Bulgaria)", se mai arată în raport.

Potrivit documentului citat, prevalenţa consumului oricărui tip de drog de-a lungul vieţii în populaţia generală (15 - 64 de ani) este de 4,3 la sută, în timp ce pentru categoria de vârstă 15 - 34 de ani, prevalenţa consumului oricărui tip de drog de-a lungul vieţii este de 10,5 la sută, iar la elevii de 16 ani de 10 la sută (fără SNPP).

Cele mai consumate droguri cel puţin o dată în viaţă sunt: canabis (1,6 la sută), SNPP (doi la sută), ecstasy (0,7 la sută) pentru populaţia generală 15 - 64 de ani, SNPP (şase la sută), canabis (4,5 la sută), ecstasy (1,3 la sută) pentru tineri din categoria de vârstă 15-34 ani şi canabis (7,2 la sută), inhalante (7,2 la sută) şi SNPP (5,3 la sută) pentru elevi de 16 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Substanţele noi psihoactive, printre cele mai consumate droguri în rândul elevilor de 16 ani.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Substanţele noi psihoactive, printre cele mai consumate droguri în rândul elevilor de 16 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei