Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi pentru şoferi şi pietoni

Control al poliţiei la trecerile de pietoni, pe fondul numărului mare de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a organizat, luni, o acţiune de control în trafic care a vizat depistarea pietonilor care traversează neregulamentar strada şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere celor care traversează prin locuri special amenajate. Controlul s-a desfăşurat în condiţiile în care accidentele în care cad victime pietoni sunt foarte dese.

Poliţiştii rutieri au acţionat la nivelul întregului judeţ, cu sprijin de la birourile şi formaţiunile de profil din teritoriu ale Serviciului de Poliţie Rutieră.

În cele câteva ore de controale poliţiştii au aplicat 207 amenzi, din care 51 unor pietoni care au traversat strada neregulamentar, deşi aveau treceri de pietoni în apropiere. De asemenea, opt şoferi surprinşi în timp ce nu au acordat prioritate pietonilor pe zebră au fost amendaţi şi lăsaţi fără permise de conducere. 

Poliţia dă ca exemplu cazul lui Viorel S., în vârstă de 37 de ani, din oraşul Siret, care conducea un autoturism pe strada George Enescu din municipiul Suceava şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare. De asemenea, a fost lăsat fără permis de conducere şi Răzvan D., în vârstă de 23 de ani, din comuna Mărăcineni, judeţul Argeş, care, aflat pe strada Ana Ipătescu din Suceava, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. 

 

Indisciplina pietonilor: 16 oameni omorâţi, 41 răniţi grav, în primele nouă luni ale anului

Statisticile Poliţiei Rutiere arată că în 2012, în primele nouă luni, indisciplina pietonilor este a doua cauză a producerii accidentelor grave. În perioada ianuarie-septembrie a.c., după ce au traversat strada fără a se asigura, prin locuri nepermise, ori după ce s-au deplasat neregulamentar pe carosabil, 16 oameni au fost omorâţi, iar 41 au suferit vătămări corporale grave. Cele mai multe accidente de acest gen s-au petrecut în mediul rural, în localităţi străbătute de drumuri naţional-europene. 

De cealaltă parte, mai ales în municipiul Suceava, se petrec destul de multe accidente pe trecerile de pietoni.

Un ultim exemplu este accidentul petrecut marţi, la o zi după acţiunea de control a poliţiei, pe strada Ştefan cel Mare din Suceava. Conform anchetei poliţiei, Dumitru A., în vârstă de 39 de ani, din judeţul Botoşani, aflat la volanul unui autoturism, a accidentat uşor o minoră în vârstă de 15 ani care se angajase regulamentar în traversare, pe locul marcat.

Nu mai departe de vinerea trecută, o bătrână în vârstă de 70 de ani a fost accidentată grav de un şofer în vârstă de 20 de ani, taximetrist, pe trecerea de pietoni de pe strada Ştefan cel Mare din Suceava, în faţa BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control al poliţiei la trecerile de pietoni, pe fondul numărului mare de accidente.
 Vizualizări articol: 1552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
Control al poliţiei la trecerile de pietoni, pe fondul numărului mare de accidente4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet trimis de
(15 nov 2012, 13:08:23
in fiecare zi au loc intreceri auto pe strazile sucevei (mai ales seara) si nu le vede nimeni. ar trebui cat mai multe radare fixe in suceava inclusiv le calea unirii in dreptul colegiului petru musat. abia atunci s-ar reduce numarul de accidente
1.1  RE: Pamflet trimis de
(15 nov 2012, 13:34:01
care ar fi logica?happy PS; filmeaza una, is curios sa vad si eu Fast Furios varianta Suceavalaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei