Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producătorii mici de energie verde vor putea alege un ajutor de stat diferit de certificatele verzi

Joi, 15 Noiembrie 2012 (17:42:35)

Producătorii mici de energie regenerabilă vor putea opta pentru o schemă de sprijin din partea statului diferită de mecanismul certificatelor verzi, situaţie în care vor preţurile la consumatorii finali ar putea să scadă.

Producătorii de energie din surse regenerabile care au capacităţi sub 1 MW instalat şi cei care deţin centrale pe biomasă în cogenerare de înaltă eficienţă cu puteri de până în 2 MW vor putea opta pentru o nouă schemă de sprijin, prin care să comercializeze electricitate la preţuri reglementate unice pentru fiecare tip de tehnologie în parte, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Aplicarea noului sistem se sprijin este prevăzută în Legea energiei. Companiile care vor opta pentru acest sistem de sprijin vor vinde electricitate produsă pe piaţa reglementată, la un preţ care va fi determinat atât pe baza tarifelor reglementate şi a valorii certificatelor verzi pe care le-ar fi primit dacă ar fi ales schema de sprijin prin certificate verzi.

Potrivit unor reprezentanţi ai ANRE, preţul final pe care îl vor primi companiile care vor opta pentru această nouă schemă de sprijin va fi cu 10-15% mai mic decât cel de pe piaţa certificatelor verzi, dar aceste companii vor avea garanţia, stabilită prin lege, că furnizorii de energie le vor prelua electricitatea în mod obligatoriu.

În comunicat se precizează că nu pot alege acest tip de sprijin companiile care beneficiză de sistemul de certificate verzi sau de mecanismul de tip bonus, acordat centralelor în cogenerare de înaltă eficienţă.

Noua schemă de sprijin va trebui aprobată de Comisia Europeană pentru a fi pusă în aplicare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii mici de energie verde vor putea alege un ajutor de stat diferit de certificatele verzi.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorii mici de energie verde vor putea alege un ajutor de stat diferit de certificatele verzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei