Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gray:Regulile suspendării votului unei ţări UE, în Tratat; nu comentăm declaraţii ale politicienilor

Joi, 15 Noiembrie 2012 (16:17:59)

Mark Gray, purtător de cuvânt CE, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebat despre afirmaţiile lui Sebastian Lăzăroiu despre o nouă suspendare a şefului statului, că suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE este reglementată în Tratat şi că el nu va comenta scenarii sau afirmaţii ale politicienilor.

Gray a spus că regulile privind suspendarea drepturilor de vot în Consiliul UE ale unei ţări membre sunt prevăzute foarte clar la articolul 7 al Tratatului UE.

El a subliniat, de asemenea, că nu va face niciun comentariu privind declaraţiile sau scenariile politicienilor români în această perioadă de campanie electorală.

"Regulile sunt menţionate foarte clar la Articolul al Tratatului. Sunt foarte bine cunoscute şi precise, eu nu voi intra acum în comentarea niciunui scenariu sau a afirmaţiilor unui politician român", a afirmat Mark Gray, întrebat despre afirmaţia lui Lăzăroiu.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine, într-un interviu pentru Realitatea.net, că dacă preşedintele Traian Băsescu va fi suspendat din nou, atunci nu crede că SUA va mai menţine Parteneriatul Strategic cu România, iar UE ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce este o catastrofă.

"Eu cred că dacă se mai produce o suspendare şi nu exagerez, pentru că ştiu care e atmosfera la Bruxelles şi la Washington, şi o ştiu şi cei din USL, eu nu cred că SUA va mai menţine Parteneriatul Strategic . În ziua în care Parlamentul îl suspendă pe preşedinte, e probabil ca SUA să aibă o poziţie foarte tranşantă în privinţa Parteneriatului strategic, iar Uniunea Europeană, foarte probabil, ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce o catastrofă, practic eşti scos în momentul ăla din UE. Teoretic eşti acolo, dar nu mai contezi când nu ai drept de vot. Eu aş putea să bag mâna în foc că asta se va întâmpla în ziua în care Parlamentul ar mai face o nouă suspendare. După-aia, Dumnezeu cu mila, suntem o ţară din Asia, nu mai suntem o ţară europeană, nici nu îmi mai dau seama ce miză ar avea preşedintele sau alţi lideri politici care mai rămân responsabili", afirmă Sebastian Lăzăroiu într-un interviu pentru Realitatea.net.

Lăzăroiu menţionează însă că nu crede că va avea loc o nouă suspendare.

Articolul 7 din Tratatul UE menţionează posibilitatea unei decizii de suspendare de către Consiliul European, la propunerea unei treimi din statele membre ori a Comisiei Europene şi cu aprobarea Parlamentului European, a drepturilor de vot în Consiliu pentru un stat care încalcă valorile fundamentale ale UE prevăzute la Articolului 2 ale Tratatului, printre acestea fiind menţionat şi "statul de drept".

"Uniunea se întemeiază pe valorile respectării demnităţii umane, libertăţii, democraţiei, egalităţii, statului de drept, precum şi pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparţin minorităţilor. Aceste valori sunt comune statelor membre într-o societate caracterizată prin pluralism, nediscriminare, toleranţă, justiţie, solidaritate şi egalitate între femei şi bărbaţi", se menţionează la Articolul 2 al Tratatului UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gray:Regulile suspendării votului unei ţări UE, în Tratat; nu comentăm declaraţii ale politicienilor.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gray:Regulile suspendării votului unei ţări UE, în Tratat; nu comentăm declaraţii ale politicienilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(15 nov 2012, 18:17:55
asta e interesul tovarasilor...ca sa nu poata fi verificati de cineva care nu ia mita si nu face afaceri cu statul.....credeti ca ei usl-istii nu stiau regulile?.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei