Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ancheta referendumului la Suceava

Poliţiştii din tot judeţul, puşi să caute morţi şi minori care au „votat” ori persoane vinovate de vot multiplu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 4.000 de suceveni vor fi verificați de polițiștii din județ, în dosarul posibilelor fraude de la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu din vara acestui an.

Ancheta referendumului a fost începută la sesizarea din oficiu a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, iar de la începutul acestei luni neregulile descoperite la secții de votare de pe raza judeţului Suceava au fost incluse într-un singur dosar şi disjunse Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Fiind vorba de un volum foarte mare de muncă, în cauză urmând să fie verificate şi audiate mii de persoane, alegători, dar şi membri şi preşedinţi ai comisiilor electorale de la secţii de votare, procurorul general Vasile Mandici a dispus repartizarea cercetărilor către Parchetele locale.

Astfel, câte un dosar al anchetei referendumului a ajuns la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi.

La rândul lor, procurorii au trimis sau, în cazul celor de la Gura Humorului, urmează să trimită dosarele la poliţie, dispunând efectuarea de verificări.

Poliţiştii din tot judeţul au acum de verificat listele electorale permanente, listele suplimentare, de comparat semnături, de verificat CNP-uri şi serii de cărţi de identitate, şi de audiat mii de persoane.

 

Notari, avocaţi, executori, pe lista suspecţilor

Potrivit primelor date centralizate de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în municipiul Suceava şi comunele arondate ar fi în jur de 2.000 de persoane de audiat, în zona Fălticeni - 500, la Câmpulung - 150, la Rădăuţi, între 500 şi 600, iar în zona Vatra Dornei aproximativ 700 de persoane.

Un dosar al anchetei referendumului este înregistrat şi la Parchetul Curţii de Apel Suceava, printre membrii comisiilor electorale fiind şi notari, avocaţi, executori etc.   

 

Ce nereguli au găsit procurorii de la Parchetul General

Din datele furnizate de reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în urma referendumul din 29 iulie a.c., în listele electorale din secţiile de votare din judeţul Suceava s-au descoperit voturi multiple, persoane decedate ori minori care, chipurile, au fost la vot, CNP-uri greşite ori inexistente.

„Rămâne de văzut în urma verificărilor dacă e vorba de eroare materială sau infracţiune. Deocamdată verificăm liste, şi nu persoane. Nu s-a început urmărirea penală împotriva nici unei persoane”, ne-a declarat, ieri, unul dintre procurorii care se vor ocupa de ancheta referendumului. 

 

Sinescu: „Consider că referendumul s-a desfăşurat corect în judeţul Suceava”

La câteva zile de la organizarea referendumului, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că, pe toată perioada campaniei electorale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a raportat un număr de patru incidente, două în mediul urban şi două în mediul rural.

El a adăugat că potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în ziua referendumului s-au produs 16 incidente electorale, din care şapte în mediul urban şi nouă în mediul rural. Pentru două incidente s-au întocmit dosare penale, în două cazuri s-au constatat contravenţii, iar în 11 situaţii incidentele nu s-au confirmat. Prefectul a mai spus că a existat o situaţie în care IPJ Suceava şi-a declinat competenţa către Biroul Electoral Judeţean. „Consider că referendumul s-a desfăşurat corect în judeţul Suceava, în condiţii de transparenţă şi legalitate, iar numărul incidentelor electorale a fost minor şi nu a afectat desfăşurarea procesului electoral şi climatul de ordine şi siguranţă publică”, declara prefectul Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii din tot judeţul, puşi să caute morţi şi minori care au „votat” ori persoane vinovate de vot multiplu.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Poliţiştii din tot judeţul, puşi să caute morţi şi minori care au „votat” ori persoane vinovate de vot multiplu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   333 trimis de
(15 nov 2012, 11:58:21
N-ar strica o mica verificare in oraul Milisauti.
2.   Pariu? trimis de
(15 nov 2012, 13:30:04
pariu ca nici monitorul nici alt ziar sau televiziune sau ... din tara nu au curaj sa faca un sondaj de opinie online sau nu, sa vada cati au fost de acord cu "referendumul" si mai ales cu actualul guvern?tare am impresia ca va fi minim 80% contra ....
numai daca ar fi un sondaj de la otv ar fi 75% pro si 65% contra:)))))adik la fel ca usl...."uraa,am castigat":)))))))
3.   Sat BOROAIA trimis de
(15 nov 2012, 20:24:23
sat unde referenduml sa desfasurat dupa bunul plac al primarului VASILE BERARU si sub acoperirea sefului de post VASILE APARASCHIVE .la primele ore ale diminetii urnele erau pline si unde lingaii primariei culegeau buletine de prin sat CHIAR VA ROG SA VERIFICATI VOTURILE DIN COM BOROAIA Si o sa constatati cu stupoare ca am dreptate dar aici sau facut asa zisele magarii SUB OCHII POLITIEI ROMANE care is EXTRAORDINARI DE CORUPTI STITI CU CE SA ALES SEFUL DE POST VASILE APARASCHIVE DUPA ACEST REFERENDUM ??? va spun eu cu un apartament gratis din partea PRIMARIEI ..... ALOOOO JUSTITIA LU' PESTE ....TREZIREA !!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei