Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Pop: România pierde 176 mil. euro din corecţiile financiare la POS Mediu, din cauza "hoţiilor"

Joi, 15 Noiembrie 2012 (16:16:16)

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, joi, că România pierde 176 de milioane de euro până în 2015 din cauza "hoţiilor" care ar fi fost descoperite de CE la proiectele POS Mediu, care au impus corecţii financiare de zece procente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Liviu Pop a declarat, într-o conferinţă de presă la Prefectura Arad, că, din cauza "licitaţiilor ilegale" şi a "contractelor ilegale" descoperite la proiectele derulate în perioada 2009-2011 prin programul POS Mediu, Comisia Europeană a intenţionat să aplice o corecţie financiară de 25 la sută acestui program, însă în urma discuţiilor s-a convenit o corecţie de zece procente.

"Este o pierdere de 12 milioane de euro pentru proiectele implementate până acum, iar pentru cele până în 2015 discutăm de o corecţie de 176 de milioane de euro. În perioada 2009-2011, pe această linie de finanţare s-au făcut licitaţii ilegale, contracte ilegale. Înseamnă un minus de 90 de euro pentru fiecare român, vom vedea cine se face vinovat pentru asta. Pentru acele proiecte unde s-a constatat că este furt, s-au sesizat organele de anchetă", a spus Liviu Pop.

Ministrul a adăugat că, "în baza rapoartelor făcute de Comisia Europeană, care a analizat activitatea Ministerului Mediului din perioada 2009-2011, s-au constatat o mulţime de nereguli", care au condus la corecţiile financiare aplicate.

"Toate hoţiile de la Ministerul Mediului costă statul 176 milioane de euro. Adică cei care au instrumentat fondurile structurale în numai doi ani au produs acest prejudiciu", a spus ministrul.

Comisia Europeană a propus corecţii financiare pornind de la 5%, pe axa IV a Programului Competitivitate, până la 25% din valoarea contractelor, pentru axa III a aceluiaşi program şi contractele de achiziţie publică dinainte de 1 octombrie, gestionate de CNADNR sau CFR în cadrul POS Transporturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Pop: România pierde 176 mil. euro din corecţiile financiare la POS Mediu, din cauza "hoţiilor".
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Pop: România pierde 176 mil. euro din corecţiile financiare la POS Mediu, din cauza "hoţiilor"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei