Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Focar de infecţie HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile din România

Joi, 15 Noiembrie 2012 (16:14:38)

România a înregistrat, în 2011, un focar de infecţie HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile, numărul celor diagnosticaţi crescând de la 1-6 cazuri pe an până în 2010, la 114 în 2011, rezultă din Raportul anual privind situaţia drogurilor prezentat joi de Agenţia Naţională Antidrog.

Raportul anual atrage atenţia asupra faptului că anul trecut a fost semnalată apariţia unui focar de infecţie HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile din România.

"Conform datelor furnizate de Comisia Naţională de Luptă Anti-SIDA, numărul consumatorilor de droguri injectabile nou diagnosticaţi cu HIV a crescut în România, de la 1-6 cazuri pe an până în 2010, la 114 cazuri în 2011. Această situaţie poate provoca o problemă de sănătate publică, deoarece este posibilă extinderea infecţiei cu HIV şi la alte categorii de populaţie aflate în zone de risc", se arată în raportul citat.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog au mai menţionat că se observă o creştere în ceea ce priveşte numărul estimat de consumatori problematici din Bucureşti în anul 2011, comparativ cu anii anteriori.

Potrivit specialiştilor, creşterea numărului de consumatori problematici este cauzată, în mare parte, de apariţia pe piaţa din România a noilor substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP), iniţial, acestea putând fi comercializate fără restricţii.

Din raport mai rezultă că şi prevalenţele pentru infecţiile cu HVB, HVC în rândul consumatorilor injectabili au înregistrat tendinţe crescătoare, datorate parţial tot schimbărilor survenite în modelele de consum. O altă explicaţie a schimbărilor de tendinţă înregistrate pentru cele trei tipuri de infecţii poate fi diminuarea substanţială a intervenţiilor de reducere a riscurilor de infectare, pe fondul lipsei fondurilor de finanţare, în special pentru proiectele derulate de organizaţiile neguvernamentale specializate.

Reprezentanţii ANA spun că, până în anul 2010, majoritatea programelor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile implementate în România au fost susţinute din fonduri internaţionale - Fondul Global de Combatere a HIV/ SIDA, Tuberculozei şi Malariei, UNODC.

"Noile modificări ale tendinţei înregistrate de prevalenţa HIV impun monitorizarea continuă a răspândirii infecţiei HIV/ SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile din România, atât de către autorităţile române, cât şi de forurile europene şi mondiale din domeniul sănătăţii publice", se notează în raport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focar de infecţie HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile din România.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Focar de infecţie HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei