Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La recurs

Tânărul care a accidentat doi minori, unul fiind găsit într-o fosă septică, a încercat să convingă că poate fi cercetat în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânărul în vârstă de 18 ani, din Cajvana, arestat după ce, beat şi fără permis de conducere, s-a urcat la volanul unei maşini şi a lovit doi minori, unul ajungând la spital, iar celălalt fiind găsit a doua zi mort într-o fosă septică, a fost adus ieri cu cătuşele pe mâini la Tribunalul Suceava, unde s-a judecat recursul său împotriva arestării preventive.

Reamintim, săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, tânărul în vârstă de 18 ani, Gheorghe Ciotu, a fost văzut în stare avansată de ebrietate într-un local din Cajvana, după care s-a urcat la volanul unui autoturism Lancia Dedra. În condiţii neclare, acesta ar fi lovit cu maşina doi minori, care s-au aflat şi ei în acelaşi local, unul de 14 şi unul de 17 ani. A doua zi, cel de-al doilea, Dumitru Pîţu, a fost găsit mort într-o fosă septică, în interiorul unei gospodării, în apropierea locului accidentului. 

Întrebat de ziarişti pe holurile Palatului de Justiţie despre accident şi mai ales despre minorul în vârstă de 17 ani decedat, Gheorghe Ciotu a spus doar „Îmi pare rău!”.   Ulterior, avocatul tânărului a cerut punerea acestuia în libertate, venind cu argumentul că minorul în vârstă de 14 ani rănit uşor în urma accidentului nu a depus plângere împotriva sa. Cât despre adolescentul găsit mort, suspectul a declarat că nu ştie cum a ajuns acesta în fosa septică şi nu are legătură cu moartea sa.

Magistraţii Tribunalului Suceava au respins recursul înaintat de tânărul în vârstă de 18 ani, astfel că acesta s-a întors în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Anchetă extrem de dificilă în cazul morţii adolescentului de 17 ani 

Cazul morţii minorului găsit în fosa septică de dovedeşte extrem de complicat pentru anchetatori. Conform anchetei preliminare, şoferul în vârstă de 18 ani i-ar fi lovit cu maşina pe cei doi minori, cel în vârstă de 17 ani fiind proiectat peste un gard, în apropierea fosei în care a murit. Cum a ajuns, însă, acesta în fosă, nimeni nu poate preciza cu certitudine în momentul de faţă.

După impact, şoferul în vârstă de 18 ani a părăsit locul accidentului, ascunzând maşina, dar fiind prins în scurt timp de poliţişti. El avea o concentraţie de 0,89 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Cum este vorba de o moarte suspectă, iniţial au efectuat verificări judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Gheorghe Ciotu, tânărul arestat, a fost pus deocamdată sub acuzare pentru infracţiunile de conducere fără permis, sub influenţa alcoolului, fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală. Anchetatorii aşteaptă raportul de necropsie final al legiştilor, care ar urma să stabilească de ce a murit adolescentul în vârstă de 17 ani şi legătura de cauzalitate între accident şi deces. Gheorghe Ciotu riscă să fie pus sub acuzare şi pentru ucidere din culpă.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care a accidentat doi minori, unul fiind găsit într-o fosă septică, a încercat să convingă că poate fi cercetat în libertate.
 Vizualizări articol: 2538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânărul care a accidentat doi minori, unul fiind găsit într-o fosă septică, a încercat să convingă că poate fi cercetat în libertate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei