Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Regulament

Locuri de parcare gratuite, dar şi amenzi usturătoare la parcările subterane din Centru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două parcări subterane amenajate în centrul Sucevei, care urmează să fie inaugurate peste două săptămâni, de Ziua Naţională, vor pune la dispoziţia sucevenilor 155 de noi locuri de parcare într-o zonă extrem de aglomerată, dar, în acelaşi timp, vor atrage amenzi aspre asupra celor care nu respectă regulile de funcţionare care urmează să fie impuse printr-o decizie de Consiliu Local.

Conform proiectului de funcţionare a parcărilor subterane, toate locurile de parcare din subteran sunt gratuite, dar este impusă o limită de timp, de zeceore, care, odată depăşită, atrage amenzi din ce în ce mai mari.

Mai exact, depăşirea orelor de parcare gratuită, de zeceore în interval de 24 de ore, se amendează astfel: cu o oră – între 50 şi 100 de lei, cu două ore – între 100 şi 200 de lei, cu trei ore – între 200 şi 300 de lei, cu patru ore – între 300 şi 400 de lei, cu cinci ore – între 400 şi 500 de lei, cu peste 5 ore – între 500 şi 1.000 de lei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că această măsură, de amendare a celor care ocupă locurile de parcare mai mult de zeceore pe zi, este necesară pentru a preveni transformarea parcărilor subterane în garaje permanente.

Conform regulamentului, parcarea unui autovehicul este regulamentară dacă utilizatorul îndeplineşte următoarele condiţii:

- tichetul de parcare se ridică înaintea ocupării locului de parcare sau în maxim 10 minute după parcare;

- autovehiculul este poziţionat în interiorul marcajului rutier care delimitează zona de staţionare;

- conducătorul auto afişează pe bord tichetul de parcare, vizibil, de la începutul perioadei de staţionare;

- nu se depăşeşte termenul limită de staţionare, de 10 ore într-o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, este interzisă blocarea în orice mod a accesului autovehiculelor în şi din parcajul subteran, efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului, amplasarea de dispozitive de menţinere libere a locurilor de parcare, amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locului de parcare, efectuarea de acţiuni publicitare folosind autovehiculele parcate, ocuparea locurilor de parcare cu diferite obiecte sau parcarea pe locurile marcate cu semnul internaţional al persoanelor cu handicap.

Pentru astfel de situaţii sunt prevăzute şi amenzi, precum: pentru parcarea autovehiculului fără tichet – între 500 şi 1.000 de lei; neexpunerea tichetului la loc vizibil, pe bordul autovehiculului – 50 – 100 de lei; parcarea pe locurile persoanelor fără handicap -  50 – 100 de lei.

Nerespectarea parcării regulamentare în cadrul marcajului se pedepseşte cu amendă între 50 şi 100 de lei, în vreme ce blocarea accesului în parcare se taxează cu amendă între 400 şi 500 de lei.

Distrugerea parcometrului montat în parcările subterane pentru eliberarea tichetelorse pedepseşte cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

În fiecare din cele două parcări subterane sunt amenajate şi dispecerate de supraveghere video, deservite de echipaje ale Poliţiei Locale, care vor veghea la aplicarea regulamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri de parcare gratuite, dar şi amenzi usturătoare la parcările subterane din Centru.
 Vizualizări articol: 4041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Locuri de parcare gratuite, dar şi amenzi usturătoare la parcările subterane din Centru5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Timp de parcare gratuit 10 ore?????? trimis de
(15 nov 2012, 11:13:15
Parcarile au doar 155 locuri.Cum poti sa stabilesti timpul de stationare gratis 10 ore?Pai asa toti salariatii de la Consiliu judetean,prefectura,Bancile din jur,Eon,salariatii de la toate magazinele din centru care vin dimineata la servici le lasa bine mersi in parcare si le iau la 16 cand pleaca.Si toti cei care vin cu o problema in centru unde lasa masinile?Aceste parcari sunt pentru soferii care vin ocazional in centru si care nu stau mult timp.Si pentru turisti.Acest timp de parcare gratuit trebuia stabilit la 1 ora.

2.   Dezacord trimis de
(15 nov 2012, 18:37:46
Este clar ca lumina zilei ca parcarea este pentru salariatii din centru.Ei care vin pentru opt ore sa foloseasca autobuzele,iar parcarea sa fie taxata pe ora de stationare pentru cei ocazionali.Vedeti domnule Primar cum procedeaza Pinalti la Piatra cu parcarile din oras,sau Falca la Arad,omologii dvs. din PDL.
3.   Care omologi, pdl-isti, stimabile dumitrache? trimis de
(15 nov 2012, 21:06:10
Se pare ca nu sunteti la curent cu noutatile politice din urbea noastra. Politicianul roman e o specie migratoare care iubeste locurile umede si caldute, la fel ca domnul lungu care  ☭ din nou din pieptul lasat al PNL, ca un fiu risipitor ce e. lungu s-a intors de facto in pnl, nu de iure, caci si-ar pierde locul de primar castigat cu sudoarea fruntii, si tot el a garantat pentru baisanu, alt gibon care vrea sa se cocoate pana in parlament, de unde sa lupte cu manecile suflecate pentru binele nostru colectiv.
4.   Pentru cenzura trimis de
(15 nov 2012, 21:08:12
s.u.g.e. era si nu era ceva obscen
5.   Parcare cu maxim doua ore trimis de
(15 nov 2012, 21:56:32
Maxim 2 ore.......ar fi cel mai bine si ce trece peste sa fie cu plata.. Parerea mea e ca daca o sa fie 10 ore parcare libera....salariatii le vor ocupa de dimineata pana spre seara si le-a facut Primaria parcarea pentru cei care muncesc prin zona Centrului. Felicitarilaughing
6.   ... trimis de
(16 nov 2012, 00:33:26
Scopul parcarilor este sa deserveasca pe cei care lucreaza in zona centrala. Eu zic ca este un lucru bun, deoarece atunci cand ma duc prin acea zona este greu sa gasesc un loc unde sa parchez masina deoarece majoritatea functionarilor le ocupa deja de pe la ora 8.
Problema e... cum il convigi pe ala de lucreaza la finante sa-si lase masina in parcarea subterana si sa mearga pe jos pana la palatul finantelor ? Sau...cum il convingi pe functionarul de la CJ sa faca la fel.

7.   Grija pentru sexul frumos este si la parcare! trimis de
(16 nov 2012, 06:35:58
In Austria locurile din fata le sunt rezervate doamnelor pentru a evita situatii mirlanesti!
7.1  RE: Grija pentru sexul frumos este si la parcare! trimis de
(16 nov 2012, 06:41:24
...dar si manevre dificile!
8.   Zeceore trimis de
(16 nov 2012, 07:14:00
De unde ati scos cuvantul asta "zeceore"? E repetat de trei ori 0 sa fie oare vreun cuvant nou adoptat de academie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei