Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Local Rădăuţi

Consilierul Constantin Galan consideră că a fost îndepărtat ieri, abuziv, din deliberativul rădăuţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri rădăuţean Constantin Galan, care este şi candidat la alegerile parlamentare din decembrie, şi-a pierdut calitatea de consilier local după ce deliberativul rădăuţean a avizat pozitiv, ieri după-amiază, un proiect de hotărâre pe această temă, proiect contestat de grupul USL-UNPR din Consiliul Local Rădăuţi. În referatul constatator ataşat proiectului de hotărâre se arată că Inspecţia de Integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a constatat, în anul 2008, că Galan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 august-18 noiembrie 2008, întrucât a deţinut atât funcţia de viceprimar la Primăria Municipiului Rădăuţi, cât şi funcţia de reprezentant al Primăriei Municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Servicii Comunale SA. Decizia ANI a fost atacată în instanţă, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în mai 2010, recursul declarat de Galan împotriva sentinţei Curţii de Apel Suceava, decizia fiind irevocabilă.

 

Galan: Hotărârea de astăzi este ilegală, este un abuz, un joc al primarului Olărean

Dacă acesta a fost suportul proiectului de hotârâre în viziunea iniţiatorului, primarul Olărean, consilierul Galan consideră că starea de incompatibilitate a apărut numai între calităţile de viceprimar şi membru AGA, nu şi pentru cea de consilier local şi membru AGA. De aceeaşi părere a fost întregul grup USL, cât şi consilierul UNPR, care au decis să nu participe la votul pentru proiectul menţionat, condiţii în care acesta a fost votat numai de cei nouă consilieri PDL şi de viceprimarul PPDD, adică zece voturi.

„Consider că hotărârea de astăzi este ilegală, este un abuz, este un joc al primarului Olărean, un joc care să-mi păteze imaginea acum, când sunt în campanie electorală. Cred că singura urmare pe care o va aduce acestă situaţie nu va duce decât la creşterea notorietăţii mele. Mâine (n.r. astăzi) această decizie va fi contestată la Prefectură şi la instanţa de judecată, şi ,cu siguranţă, hotărârea va rămâne nulă, pentru că nu are suport legal. Mai mult, nimeni nu a solicitat încetarea mandatului meu, şi de aceea cred că este o făcătură a primarului pentru a-l sprijini pe contracandidatul meu, contracandidat care mi-a pus mai multe piedici în ultima perioadă. Sunt sigur că legea îşi va spune cuvântul şi hotărârea va fi anulată...”, a declarat Constantin Galan.

În Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 art. 25 alin. 2, se arată că „persoana eliberată din funcţie sau destituită din funcţie sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau încetării de drept a mandatului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul Constantin Galan consideră că a fost îndepărtat ieri, abuziv, din deliberativul rădăuţean.
 Vizualizări articol: 1763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 16 voturi
Consilierul Constantin Galan consideră că a fost îndepărtat ieri, abuziv, din deliberativul rădăuţean4.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   111 trimis de
(15 nov 2012, 12:16:11
felicitari celor care au votat demiterea ta,daca ar scapa si de mairean ar fi ok(sfarsitul circului)
2.   ,,ce bine-mi pare c-ai luat TEAPA "...GALANE ! trimis de
(15 nov 2012, 21:40:53
Dar de ce ati fugit din sedinta toti ,,lingaii" lui...daca aveati dreptate ?! Galan a uitat ca,LEGEA n-o pacalesti sau mituiesti !Cum a facut el in toata perioada,de cand e CIOCOI prin RADAUTI ! POLITIA din oras ai cumparat-o...ca-ti protejeaza afacerile tale evazioniste...pe cetateni,i-ai pacalit,pana te-ai imbogatit peste noapte..vaduve ,bati..la drumul mare...camioanele tale cu n-re false circula zilnic,distrugand soselele orasului..taxe si impozite pt toti soferii ,,la negru" pe care ii ai,nu platesti... Pana cand ?? Egger-ul nu-ti mai ofera contracte dubioase,pt ca ti-ai luat comisioane prea bogate... LASA-NEEE !! A vem nevoie de sange proaspat,de oameni noi,inovatori !! Sper ca nu se musamalizeaza si dosarul cu accidentul comis de fiul tau ROMY zilele trecute..cum s-a ,,pierdut" dosarul in care ai batut o vaduva in curtea ei !! Da,ti-a crescut ,,notorietatea"...erai INVINGATOR,pe cai mari...acum esti un LOSER ! Dupa fapta..si rasplata !!
3.   Dreptatea iese la suprafata ! trimis de
(16 nov 2012, 09:00:30
Chiar daca a venit destul de tarziu , dreptatea vine in or ce situatie . Notorietate are dl Galan insa negativa din nefericire .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei