Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul CNAS pentru reţeta electronică, testat să facă faţă la 10.000 de conectări pe secundă

Vineri, 25 Mai 2012 (18:08:01)

Sistemul CNAS pentru reţeta electronică a fost testat pentru 10.000 de conectări pe secundă, ceea ce înseamnă, teoretic, 1,5 milioane de reţete pe zi, în condiţiile în care, potrivit datelor din SIUI, în România se eliberează, lunar, 3-3,5 milioane de reţete, a declarat Dragoş Dobran, de la Siveco.

Dragoş Dobran, director al departametului e-Health Siveco, a mai precizat, vineri, că au fost finalizate ultimele teste privind implementarea reţetei electronice.

"Condiţiile impuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au fost 10.000 de conectări simultane pe secundă, ceea ce înseamnă 1.500.000 reţete pe zi. Asta ar însemna ca toţi medicii toţi faramaciştii să lucreze odată şi să trimită tot timpul reţete. Din Sistemul Informatic Unic Integrat rezultă că sunt 3.000.000-3.500.000 de reţete pe lună. Aşadar, sistemul este proiectat la o capacitate pe care nu cred că o vom atinge mai devreme de 20-30 de ani. Totuşi, luna iunie este luna în care vom continua testele şi vom continua cu anumiţi medici, cu anumiţi farmacişti. Testăm sistemul astfel încât, la 1 iulie, totul să fie perfect", a mai spus Dobran, la conferinţa "e-Health Congress 2012, e-Prescription şi cardul naţional de sănătate: instrumentele secolului XXI".

Directorul departametului e-Health Siveco a subliniat, cu acelaşi prilej, că atunci când a existat o problemă la Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), nu au fost pierdute datele din sistem.

"Acum există două fluxuri. Unul on line, obişnuit, în care atât medicul de familie, cât şi farmacistul, sunt conectaţi online. Nici nu e timp pentru pacient să plece de la medicul prescriptor şi informaţia este deja la farmacist. Există şi al doilea flux, fluxul off line, care este în continuare pe hârtie şi care conţine acel cod de bare 2D în care este concentrată toată informaţia despre reţetă, iar farmacistul, cu un simplu cititior de bare, poate să afle care este reţeta, dozajul, toate medicamentele care i-au fost prescrise, schema de tratament. În acel cod de bare sunt suficiente date pentru farmacist pentru ca să elibereze reţete aşa cum a dorit medicul prescriptor", a mai spus Dragoş Dobran.

Potrivit directorului departametului e-Health de la Siveco, până în iulie vor mai fi numeroase întâlniri cu firmele care fac soft-ul pentru faramacişti. "Din punctul meu de vedere, am discutat cu toate firmele care fac soft pentru medici şi farmacişti. De luni, încep testele cu aceste firme de soft. Eu cred că nu vor fi probleme desosebite", a conchis Dragoş Dobran.

Directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Dorin Ionescu, preciza la 11 mai, pentru MEDIAFAX, că sistemul privind prescrierea electronică a reţetelor este pregătit să intre în funcţiune la 1 iunie, iar începând din 1 iulie, medicii vor fi obligaţi să prescrie reţetele în sistem electronic.

Potrivit lui Ionescu, într-o primă fază, reţeta clasică şi cea electronică vor funcţiona în paralel. "Pentru început, vor funcţiona ambele sisteme, atât cel electronic, cât şi reţeta clasică. Pacientul va avea propriul cod la prescriere şi la ridicarea medicamentului. Reţeta este vituală pentru pacienţi, dar va fi eliberată şi pe hârtie, în cazuri speciale", a spus directorul general CNAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul CNAS pentru reţeta electronică, testat să facă faţă la 10.000 de conectări pe secundă.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul CNAS pentru reţeta electronică, testat să facă faţă la 10.000 de conectări pe secundă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei