Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cupa, mama răniţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Frustratele campionatului românesc şi-au disputat finala Cupei ca pe ultimul loc în ultima barcă de salvare de pe Titanic. Disperarea de a nu li se scurge toată munca unui an printre degete a făcut să avem parte de un meci urât, care nu putea fi decis decât de un detaliu. La final, rapidiştii au încercat s-o dreagă, spunând că unii au jucat şi alţii au câştigat. Aiurea, şi până la deschiderea scorului ce jucase Rapidul? După aia, normal că au năvălit în atac, dar nici jumătatea aia de oră din final nu le dă dreptate. Asta pentru că a ataca nu se suprapune neapărat cu a juca spectaculos. Degeaba atacă Rapidul lui Lucescu junior din moment ce nu ştie să facă aşa ceva! Spectacol făcea dacă reuşea să dea vreo două-trei boabe. Totuşi, am aflat de la antrenorul cu cercel că Rapidul a ieşit cu fruntea sus. Culmea e că nu am văzut pe nicăieri suporteri giuleşteni cu pieptul umflat de cât de mândri se simt. Dimpotrivă, se cam bucură că scapă de acest antrenor-pierzător. Care, nu pot să nu-mi aduc aminte, avea satisfacţii platonice gen “în acest sezon i-am bătut de patru ori pe cei de la Vaslui”. Deci ce bine ar fi să fie desfiinţate echipe ca Târgu Mureş sau Chiajna! Sau… “am câştigat cu 5-0 la CFR Cluj”. Aşa, şi? Ăia au ieşit campioni, iar o vorbă veche din fotbal spune că mai bine baţi de 5 ori cu 1-0 decît o dată cu 5-0!

Dincolo, la Dinamo, bucurie uşor alienată, ca unora cărora le-a luat apa casa, dar acum exultă că măcar le-a rămas coteţul porcului. Se bucură ei, vorbea aceea, dar purceaua e moartă în coteţ. Pe acest succes va fi clădit eşecul din sezonul viitor, cu Bonetti şef de lucrări. Dacă mai adăugăm şi mişcările de mari strategi ale conducătorilor, gen Platini, avem imaginea clară a falimentului în care se bălăceşte Dinamo. Sezonul ăsta şi-a mai furat-o şi de la Steaua de două ori, ca să fie tacâmul complet. Cupa asta le pică de minune mai ales şefilor. Puţin praf în ochi suporterilor şi multă bravadă pentru sezonul viitor. Hai că se poate! Chiar şi mai jos de locul 5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cupa, mama răniţilor.
 Vizualizări articol: 1020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cupa, mama răniţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei