Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MDRT: Relocare de fonduri în POR de la serviciile de urgenţă la proiecte de sănătate şi educaţie

Vineri, 25 Mai 2012 (15:08:12)

Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Regional 2007-2013, reunit două zile la Arad, a decis relocarea unei sume de peste 11 milioane de euro de la programele destinate serviciilor de urgenţă la cele din domeniile sănătate şi educaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat în Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Marcel Ioan Boloş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, că în urma reuniunii Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Regional 2007-2013 s-a decis relocarea unor fonduri de la domeniul major de intervenţie 3.3, referitor la serviciile de urgenţă.

"Fiindcă au rămas resurse, s-a decis să se acorde libertate agenţiilor de dezvoltare regională să-şi organizeze banii pe sănătate şi şcoli, că aici există nevoile cele mai mari de finanţare. Deci au fost relocaţi banii pentru infrastructura sanitară şi şcolară", a spus Boloş.

Conform sursei citate, fiecare regiune va decide relocarea sumelor neacoperite de proiectele din domeniul serviciilor de urgenţă, fondurile disponibile fiind de 11,4 milioane de euro la nivel naţional.

"Fiecare regiune decide, pe baza listei de proiecte pe care le are în rezervă, unde se duc banii, dar s-au conturat două domenii, respectiv sănătate şi şcoli (…) Suntem foarte atenţi să nu finanţăm proiectele destinate unităţilor de învăţământ care se află în pericol de a fi desfiinţate prin diverse reorganizări, mai ales în mediul rural. Banii trebuie să se ducă în zonele unde există nevoia reală", a spus secretarul de stat în cadrul MDRT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MDRT: Relocare de fonduri în POR de la serviciile de urgenţă la proiecte de sănătate şi educaţie.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MDRT: Relocare de fonduri în POR de la serviciile de urgenţă la proiecte de sănătate şi educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei