Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calităţi de lider

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul este caracterizat prin încredere în sine, iniţiativă, autocontrol, responsabilitate, curaj şi o dorinţă nemărginită de informare continuă şi afirmare.

Fiecare calitate în parte poate fi dezvoltată cu răbdare şi tact. Sunt multe momente în care poţi discuta diferite aspecte ale vieţii cu copilul tău.

În primul rând trebuie să te asiguri că iubeşte adevărul, corectitudinea şi dreptatea. Echipat cu aceste calităţi morale, copilul poate să îşi pună diferite întrebări despre ce şi cine vrea să fie în viaţă.

Unii copii au calităţi înnăscute de conducere, alţii au nevoie să le descopere şi să le dezvolte. Unii devin repede „centrul” grupului în care se află, sunt ascultaţi, consultaţi, urmaţi, părerile lor contează în faţa celorlalţi. La fel ca adulţii, dintre aceşti copii o parte sunt recunoscuţi de cei din jur ca „lideri”, o altă parte încearcă să impună acest lucru celor din jur.

Sunt şi copii neinteresaţi în a prelua conducerea sau prea timizi şi lipsiţi de încredere pentru a face acest lucru.

Copilul trebuie ajutat să se descopere, să-şi conştientizeze capacităţile şi dorinţele. Poate fi sprijinit şi încurajat să organizeze câteva activităţi (acasă, la şcoala, cu prietenii), în care să se bazeze pe tot sprijinul părinţilor. Va primi încredere în el şi va dobândi mai multă siguranţă în a acţiona. Va fi pus în situaţii de relaţionare şi interrelaţionare cu ceilalţi copii. Îşi va regla comportamentul între impunere şi acceptare şi va învăţa să ţină cont şi de părerile din jur. Amabilitatea şi diplomaţia vor fi învăţate practic. Ele sunt calităţi indispensabile unui lider.

Un lucru important este să înţeleagă că nu toate activităţile le poate face singur, indiferent cât de bun ar fi. Lucrul în echipă şi împărţirea sarcinilor este un antrenament de mare ajutor pentru copilul cu calităţi de conducere. Ajută-l la început să depisteze sarcini şi persoane potrivite acestora.

Cu o privire finală trebuie să înveţe să verifice toate “segmentele” pentru a putea construi un “întreg” de calitate.

Chiar dacă nu ies toate lucrurile de la început, este un lucru bun, deoarece îşi antrenează perseverenţa şi capacitatea de a găsi soluţii alternative.

Ca să poţi să fii atât de bun încât să conduci şi să fii urmat, trebuie să fii foarte bine pregătit, să dobândeşti informaţii permanent. De aceea se spune că “liderii citesc”. Ei trebuie să aibă răspunsuri când ceilalţi le epuizează; aceasta este aşteptarea celor care-şi urmează liderul.

Pentru toate aceste demersuri copilul are nevoie de încredere şi dorinţa de reuşită, dar şi de susţinere din partea părinţilor atunci când are iniţiative sau, de ce nu, când are îndoieli. Se va mobiliza cu toate forţele lui dacă se va simţi iubit, sprijinit şi încurajat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calităţi de lider.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calităţi de lider0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei