Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Circa 50 de români sunt cazaţi în taberele pentru sinistraţii cutremurului din Italia

Vineri, 25 Mai 2012 (16:57:39)

MAE anunţă că în taberele special amenajate de autorităţile italiene pentru sinistraţii cutremurului produs în regiunea Emilia Romagna pe 20 mai sunt cazaţi în jur de 50 de cetăţeni români

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, o echipă a Consulatului General de la Bologna a efectuat joi deplasări în trei localităţi din provincia Modena - Finale Emilia cu fracţiunea Massa Finalese şi San Felice sul Panaro - în care locuiesc, potrivit statisticilor, aproximativ 400 de cetăţeni români. În taberele special amenajate în zonă sunt cazaţi în jur de 50 de cetăţeni români, cu care echipa consulară a intrat în contact pentru a se asigura că starea lor de sănătate şi condiţiile de cazare sunt bune şi pentru a se interesa dacă au nevoie de asistenţă.

De asemenea, în sprijinul echipei Consulatului de la Bologna a plecat vineri şi o echipă consulară de la Bucureşti, pentru a evalua situaţia la faţa locului. Echipa aflată în zona calamitată va fi completată şi de un diplomat şi doi funcţionari consulari de la Consulatul General al României de la Milano, precizează MAE.

Echipele consulare vor intra în contact cu românii afectaţi de seism pentru a le oferi sprijinul şi asistenţa consulară de care ar putea avea nevoie. Serviciile consulare de urgenţă (întocmirea documentelor de călătorie) vor fi oferite în regim de gratuitate de echipele consulare din teren.

Pentru a putea fi reperaţi cu uşurinţă, la faţa locului, de către cetăţenii români, personalul echipelor consulare va purta semne distinctive precum vestă cu tricolorul şi stema României, inscripţii cu "ROMÂNIA - ASISTENŢĂ CONSULARĂ".

Decizia de a suplimenta echipele trimise în teren a fost luată la nivelul conducerii ministerului din dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români care au avut de suferit în urma cutremurului, luând în considerare numărul mare de localităţi afectate, mai precizează MAE.

Un cutremur cu magnitudinea 6 a fost înregistrat de către Institutul naţional italian de geofizică în 20 mai, la ora locală 4.04 (5.04, ora României). Acesta s-a produs la 5,1 kilometri adâncime. Epicentrul a fost localizat la Finale Emilia, o localitate situată la aproximativ 36 de kilometri nord de Bologna.

Seismul a provocat moartea a şase persoane, şi anume patru muncitori care lucrau în tura de noapte în uzine şi două femei - o centenară care a fost găsită sub dărâmăturile casei sale izolate şi o cetăţeană germană, în vârstă de 37 de ani, căreia i s-a făcut rău din cauza angoasei, în momentul cutremurului.

Aproximativ 5.000 de persoane locuiesc în centre speciale după ce casele au suferit avarii structurale în urma cutremurului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Circa 50 de români sunt cazaţi în taberele pentru sinistraţii cutremurului din Italia.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: Circa 50 de români sunt cazaţi în taberele pentru sinistraţii cutremurului din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei