Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Departamentul de Stat:România are probleme cu corupţia, iar sistemul judiciar este uneori părtinitor

Vineri, 25 Mai 2012 (17:05:54)

Departamentul de Stat american constată, în raportul pe 2011 privind drepturile omului, că România continuă să aibă probleme cu corupţia funcţionarilor, există cazuri de lipsă de obiectivitate a sistemului judiciar, abuzuri ale agenţilor Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi cu traficul de persoane.

"Probleme majore în materie de drepturile omului rămân traficul de persoane în vederea muncii forţate, exploatarea sexuală şi obligarea unor persoane să cerşească. A continuat practica discriminării sociale semnificative la adresa romilor. Corupţia în rândul funcţionarilor publici rămâne un fenomen răspândit care afectează toate sectoarele societăţii", se arată în raportul Departamentului de Stat privind situaţia drepturilor omului în România în anul 2011.

"În cursul anului 2011, au fost semnalate cazuri în care Poliţia şi Jandarmeria au maltratat şi persecutat deţinuţi şi etnici romi. Sitauţia din peniteciare rămâne dificilă", notează Departamentul de Stat american.

"Sistemului judiciar îi lipseşte imparţialitatea, iar uneori este supus influenţelor politice", adaugă raportul, subliniind că restituirea proprietăţilor este destul de lentă şi că Guvernul nu a luat măsuri concrete pentru restituirea proprietăţilor bisericilor greco-catolice confiscate de fostul regim comunist.

Conform raportului, în România continuă să existe o lege care limitează practicile religioase ale unor confesiuni şi au fost semnalate acte de discriminare împotriva femeilor, abuzuri asupra copiilor şi acte de discriminare la adresa minorităţilor sexuale.

La capitolul libertate de expresie şi independenţa mass-media, Departamentul de Stat notează că legea fundamentală din România garatează aceste drepturi, care în general sunt respectate. Totuşi, potrivit raportului, politicieni şi persoane care au legături strânse cu formaţiuni politice fie deţin, fie controlează indirect numeroase instituţii mass-media, la nivel local şi naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Departamentul de Stat:România are probleme cu corupţia, iar sistemul judiciar este uneori părtinitor.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Departamentul de Stat:România are probleme cu corupţia, iar sistemul judiciar este uneori părtinitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei