Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reuşită

Premii pentru elevi suceveni, la Concursul naţional de critică literară „Mihail Iordache”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul naţional de critică literară „Mihail Iordache” a adus Marele Premiu şi alte distincţii pentru elevi din judeţul Suceava.

Astfel, eleva Sabinne Marie Ţăranu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, a terminat competiţia pe primul loc şi a obţinut Marele Premiu „Mihail Iordache”, în valoarea de 600 de lei.

Profesoara Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului Naţional „Petru Rareş”, a declarat că „alţi elevi suceveni au terminat concursul obţinând premii importante”. La secţiunea „Jurnale de lectură”, Suzan Otay, de la Şcoala Generală Nr. 3 din Suceava, a obţinut premiul I, eleva Iasmina Răceanu, de la Colegiul „Petru Rareş”, a obţinut premiul II, iar eleva Andreea Bianca Matei, tot de la Colegiul „Petru Rareş”, a obţinut un premiu special la aceeaşi secţiune.

Secţiunea „recenzii literare” a adus un premiu special pentru eleva Elisabeta Maruseac, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

La festivitatea de premiere, care a avut loc la Colegiul „Petru Rareş”, au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectori şcolari, conducerea colegiului şi profesori din liceu.

La ediţia din acest an a concursului au participat concurenţi din 16 judeţe. Concursul s-a dat pe două secţiuni, „Jurnal de lectură” pentru gimnaziu şi „Recenzie literară” pentru liceu, iar finaliştii au susţinut o probă scrisă, elevii de gimnaziu trebuind să conceapă un jurnal de lectură al unei cărţi imaginare, plecând de la un fragment dat. Elevii finalişti de la liceu au avut de realizat recenzia unei cărţi, de asemenea imaginată, plecând tot de la un fragment de proză dat, aparţinând scriitorului Matei Vişniec.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii pentru elevi suceveni, la Concursul naţional de critică literară „Mihail Iordache”.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Premii pentru elevi suceveni, la Concursul naţional de critică literară „Mihail Iordache”4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei