Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îl numeşte pe Funeriu în locul lui Turcan în Consiliul de conducere al ICR

Vineri, 25 Mai 2012 (13:11:47)

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, vineri, pe Daniel Funeriu în locul lui Valeriu Turcan în funcţia de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, Decretul privind eliberarea lui Valeriu Turcan din funcţia de membru în Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român.

De asemenea, potrivit sursei citate, şeful statului a semnat tot vineri Decretul privind numirea lui Daniel Petru Funeriu în calitatea de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român.

În septembrie 2011, preşedintele Băsescu l-a numit pe Valeriu Turcan în Consiliul de conducere al ICR. La acea vreme, Turcan era consilier prezidenţial pentru Comunicare Publică şi purtătorul de cuvânt al şefului statului. În februarie 2012, Valeriu Turcan a demisionat din funcţiile de la Cotroceni.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu este consilier prezidenţial, din februarie acest an.

Funeriu a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în guvernul condus de Emil Boc, începând din decembrie 2009. În vârstă de 41 de ani şi membru al PDL, Daniel Funeriu a fost anterior deţinerii postului de ministru al Educaţiei şi vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru politici în educaţie şi cercetare (începând cu noiembrie 2006), precum şi europarlamentar şi membru în grupul de experţi pentru elaborarea "Strategiei cercetării din România între 2007 şi 2013".

Misiunea Institutului Cultural Român (ICR), al cărui preşedinte este Horia-Roman Patapievici, este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Activitatea Institutului Cultural Român este înţeleasă ca o modalitate complementară de atingere a obiectivelor strategice ale României, alături de iniţiativele externe de factură politică şi economică. Pe lângă sediul central de la Bucureşti, ICR mai are deschise alte 18 centre în străinătate: la Budapesta, cu filiala de la Seghedin, la Berlin, Viena, Londra, Paris, New York, Roma, Veneţia, Madrid, Lisabona, Istanbul, Varşovia, Praga, Tel Aviv, Stockholm, Chişinău şi Bruxelles (Centrul Român de Informare).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îl numeşte pe Funeriu în locul lui Turcan în Consiliul de conducere al ICR.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îl numeşte pe Funeriu în locul lui Turcan în Consiliul de conducere al ICR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei