Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandal cu focuri de armă

Război între doi fraţi: unul i-a distrus maşina, iar celălalt l-a împuşcat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un vechi conflict între doi fraţi, plecat de la o presupusă datorie, a degenerat violent, unul dintre ei distrugându-i celuilalt maşina şi geamul de la cabană, iar bărbatul atacat reacţionând şi împuşcându-şi fratele cu un pistol cu bile din cauciuc. Scenele violente s-au petrecut în Mereni - Plopeni, acolo unde bărbatul atacat, Mihai Rotar, în vârstă de 55 de ani, are o cabană şi o casă în construcţie. Bărbatul are domiciliul în Timişoara, iar la locuinţa temporară din Plopeni stă singur.

 

A tras trei focuri cu bile de cauciuc, din care două în fratele său

Ieri, în jurul orei 14.00, la locuinţa lui Mihai Rotar a ajuns fratele său, Ion Rotar, în vârstă de 53 de ani, domiciliat în Mitocu Dragomirnei. Conform anchetei poliţiei, acesta din urmă a pus mâna pe un bolovan şi a provocat avarii seriose unei maşini a fratelui său, un Ford, după care a spart un geam de la cabana acestuia, vrând să pătrundă în interior. Mihai Rotar şi-a pus fratele pe fugă după ce a scos un pistol cu bile din cauciuc şi a tras spre acesta trei focuri, două nimerindu-l.

Mihai Rotar, bărbatul atacat în locuinţă, a declarat: „Am auzit alarma de la maşină, am coborât din casă şi am văzut cum fratele meu îmi sparge autoturismul. Am dat repede telefon la domnii de la poliţie, mai avuseseră cu el probleme şi în trecut, nu e prima dată. Domnii poliţişti au venit destul de repede dar, până să vină ei, el a luat un lemn şi a început să-mi spargă şi geamul la locuinţă, ameninţând că mă omoară. Eu am stat în casă, iar după ce a spart geamul şi am văzut că vrea să intre peste mine am luat pistolul şi am tras. Abia atunci a plecat...”.

El a infirmat varianta că i-ar datora bani sau alte bunuri fratelui său, spunând că acesta probabil are probleme psihice şi caută pretexte şi îl şicanează, invidios pe faptul că are o situaţie financiară mai bună.

 

Fratele atacator: „Nu ştiu, nu realizez lucrul ăsta”

Preluat de o ambulanţă, bărbatul împuşcat a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava. Ion Rotar a fost diagnosticat cu o plagă împuşcată la nivelul mâinii şi una la nivelul capului, leziuni care nu au pus probleme deosebite.  

De pe patul de spital, Ion Rotar a declarat: „I-am adus aminte de datorie şi poc... m-a împuşcat. L-am rugat să fie corect şi i-am amintit că sângele apă nu se face”. Întrebat de reporteri de ce i-a avariat maşina fratelui său şi apoi a spart geamul locuinţei, Ion Rotar a spus:„Nu ştiu, nu realizez lucrul ăsta”.

Anchetatorii de la Poliţia oraşului Salcea au întocmit dosar penal pe numele lui Ion Rotar, pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere şi ameninţare.

În privinţa fratelui său, s-a deschis o anchetă pentru a se stabili dacă a făcut uz de armă în mod justificat, în autoapărare, aşa cum susţine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Război între doi fraţi: unul i-a distrus maşina, iar celălalt l-a împuşcat.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 28 voturi
Război între doi fraţi: unul i-a distrus maşina, iar celălalt l-a împuşcat4.8528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei