Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoare pentru susţinerea aderării României la Schengen, semnată la Reuniunea Forumului Salzburg

Vineri, 25 Mai 2012 (18:09:28)

O scrisoare comună pentru susţinerea aderării României şi Bulgariei la Schengen a fost semnată de oficialii prezenţi la Reuniunea ministerială a Forumului Salzburg de la Praga, printre care şi şeful Departamentului Schengen Marian Tutilescu, se arată într-un comunicat al MAI remis, vineri, MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), scrisoarea este adresată preşedinţiei daneze şi cipriote a Consiliului UE şi a Comisiei Europene.

În document, miniştrii au subliniat necesitatea ca, la Consiliul JAI din septembrie, România şi Bulgaria să obţină o decizie faborabilă în privinţa aderării la spaţiul Schengen.

"Miniştrii au semnat şi Declaraţia comună prin care au exprimat susţinerea pentru adoptarea Pachetului Guvernanţa Schengen, ca instrument de întărire a regulilor care guvernează spaţiul de Libertate, Securitate și Justiţie, fiind subliniată necesitatea implementării, în continuare, a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, precum şi necesitatea întăririi măsurilor de combatere a criminalităţii informatice ca mijloc de implementare a strategiei UE privind securitatea internă" , se arată în comunicat.

De asemenea, în cadrul Reuniunii ministeriale a Forumului de la Salzburg, care s-a desfăşurat la Praga, în perioada 24 - 25 mai, a fost semnat şi un Acord în domeniul cooperării privind protecţia martorilor.

Liderii statelor UE au hotărât, la 1 martie, să amâne până în septembrie decizia cu privire la o eventuală intrare în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, potrivit un proiect de declaraţie finală pentru summitul UE de la Bruxelles, obţinut de AFP.

Din cauza opoziţiei Olandei, o aderare nu poate fi considerată acum şi s-a hotărât ca o decizie cu privire la acest subiect să fie luată "în septembrie 2012", se arăta în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare pentru susţinerea aderării României la Schengen, semnată la Reuniunea Forumului Salzburg.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scrisoare pentru susţinerea aderării României la Schengen, semnată la Reuniunea Forumului Salzburg0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei