Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciul Urmăriri: 300 de copii dispăruţi nu au fost găsiţi, o treime din ei au mai dispărut

Vineri, 25 Mai 2012 (15:06:42)

Numărul copiilor dispăruţi şi negăsiţi de Poliţie este, în momentul de faţă, de 300, iar în o treime din aceste cazuri este vorba despre minori care au dispărut în mai multe rânduri, a declarat, vineri, şeful Serviciului Urmăriri din cadrul Poliţiei Române, Adrian Dumitrescu.

Declaraţia a fost făcută la debutul campaniei de prevenire "Împreună, pentru siguranţa copiilor", derulată de Poliţia Română în parteneriat cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - FOCUS.

Potrivit lui Adrian Dumitrescu, au fost cazuri când numărul sesizărilor cu privire la dispariţia unora dintre aceşti copii a ajuns la 30.

Şeful Secţiei Urmăriri a declarat că plecările voluntare de acasă sau din centrele de plasament reprezintă 95 la sută din numărul sesizărilor privind dispariţia copiilor, iar trei procente sunt sesizări ca urmare a unor accidente.

În alte două procente din cazuri este vorba despre victime ale traficanţilor de copii, cazuri în care Serviciul Urmăriri preia sesizarea, însă cercetarea propriu-zisă este efectuată de structurile specializate în crima organizată.

Serviciul Urmăriri a primit, în ultimul an, aproximativ de 3.000 de sesizări cu privire la dispariţia unor copii.

Potrivit lui Dumitrescu, în primele zile de la sesizarea unei dispariţii, Poliţia, împreună cu partenerii de lucru, găsesc 95 la sută dintre copiii dispăruţi.

Directorul executiv al Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - FOCUS, Gabriela Coman, a declarat, cu acelaşi prilej, că monitorizarea copiilor dispăruţi continuă câteva luni după ce aceştia sunt găsiţi.

Campania "Împreună, pentru siguranţa copiilor" a debutat, vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi şi se adresează copiilor din clasele I-IV şi părinţilor acestora.

"Prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru Poliţia Română", a declarat, la debutul campaniei, şeful Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Constantin Stroescu.

Prima etapă a campaniei se va desfăşura pe perioada vacanţei de vară şi va consta în distribuirea de materiale informative pe plaje, la recepţiile hotelurilor de pe litoral şi în taberele pentru copii.

Totodată, vor avea loc discuţii cu elevii şi profesorii şi vor fi organizate concursuri cu premii pe teme de siguranţă a copiilor.

A doua etapă a campaniei va începe odată cu începerea şcolii şi va fi marcată prin lansarea unui kit online de sfaturi pentru părinţi şi copii, sub genericul "Înapoi la Şcoală - ştiu să fiu în siguranţă".

În vacanţa de iarnă, se va desfăşura a treia etapă a campaniei, care va consta în distribuirea în locuri aglomerate a unor materiale informative pentru siguranţa copiilor.

Toate activităţile campaniei vor include şi o secţiune de informare cu privire la serviciile oferite prin apelarea numărului european pentru dispariţii de copii - 116 000.

Potrivit Gabrielei Coman, numărul unic european pentru dispariţii de copii este operaţional în România din 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciul Urmăriri: 300 de copii dispăruţi nu au fost găsiţi, o treime din ei au mai dispărut.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciul Urmăriri: 300 de copii dispăruţi nu au fost găsiţi, o treime din ei au mai dispărut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei