Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instanţa decide evacuarea Mioarei Roman şi o obligă la plata a 370.000 de euro

Vineri, 25 Mai 2012 (18:08:57)

Judecătoria Sectorului 1 a admis vineri, în parte, acţiunea RA-APPS împotriva Mioarei Roman şi a fiicei acesteia, Catinca Maria Zilany, dispunând evacuarea celor două din imobilul Regiei şi obligarea fostei soţii a lui Petre Roman la plata a peste 370.000 de euro, chirie şi penalităţi de întarziere.

Judecătoria Sectorului 1 a admis în parte acţiunea făcută de Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) şi totodată a respins ca neîntemeiată acţiunea făcută în contradictoriu cu Petre Roman.

Instanţa a dispus evacuarea Mioarei Roman şi a fiicei acesteia, Catinca Maria Zilany, din imobilul aflat în Bucureşti la adresa strada Nikolai Gogol nr. 2, sector 1.

Potrivit minutei deciziei din acest dosar, instanţa a constatat încetarea contractului de închiriere nr. 60397 din 16 noiembrie 1990, începând cu 8 aprilie 2009.

Prin aceeaşi decizie, instanţa o obligă pe Mioara Roman la plata sumelor de 77.422,41 de euro la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând chirie pentru perioada martie 2008 - aprilie 2009, şi de 77.422,41 de euro la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând penalităţi de întârziere.

Magistraţii au mai dispus ca fosta soţie a lui Petre Roman să plătească şi 219.655,56 de euro, la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă pentru perioada aprilie 2009 - martie, la care se adaugă dobânda legală calculată până în 10 aprilie.

Decizia Judecătoriei poate fi atacată cu apel în 15 zile de la comunicarea ei către părţile din dosar.

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, a fost somată de RA-APPS să părăsească vila din strada Gogol nr. 2, din cartierul Primăverii, pe care o ocupă din 1990, din cauza datoriilor la chirie, la care se adaugă penalizările, care au ajuns la 350.000 de euro.

RA-APPS încearcă să o evacueze pe Mioara Roman din vila din Primăverii şi să recupereze datoria de 350.000 de euro, reuşind să pună sechestru asiguratoriu pe o casă din Sinaia, aflată în construcţie, pe care fosta soţie a lui Petre Roman spune că o deţine împreună cu fraţii ei.

Mioara Roman susţine că din 2009 este obligată să plătească o chirie lunară de 6.000 de euro pentru vila din Primăverii, în condiţiile în care ea trăieşte dintr-o pensie de 1.800 de lei.

Ea acuză RA-APPS că nu a respectat procedura de majorare a chiriei, iar suma stabilită pentru chirie, de aproape 6.000 de euro, depăşeste nivelul maxim admis, respectiv cel mult 15 la sută din venitul net lunar pe familie.

Mioara Roman locuieşte în prezent în casa din cartierul Primăverii împreună cu fiica sa, Catinca Zilany, şi cu nepoata.

Familia Roman s-a mutat în vila din Primăverii, care iniţial a aparţinut ICRAL, în 1990, atunci când Petre Roman a devenit premier. În 1996, clădirea a intrat în patrimoniul RA-APPS, în urma unei Hotărâri de Guvern.

În februarie 2011, vila în care locuieşte Mioara Roman a fost trecută de Guvern din domeniul public în cel privat al statului, modificare de statut care permite vânzarea imobilului, o suprafaţă din terenul aferent vilei urmând să fie retrocedată foştilor proprietari.

Conform hotărârii Guvernului, o parte din terenul aferent construcţiei face obiectul unei decizii de restituire, din august 2010, în timp ce restul suprafeţei nu mai îndeplineşte criteriile pentru a se încadra în categoria imobilelor care sunt de uz public, care să permită folosinţa generală sau să deservească un serviciu public.

"Având în vedere faptul că, de la data preluării acestuia de către regie şi până în prezent, imobilul situat în strada Gogol nr. 2 nu a avut destinaţia de locuinţa de protocol, precum şi faptul că, în prezent, la limita imobilului a fost ridicată o nouă construcţie, iar din acest motiv imobilul în cauză nu mai îndeplineşte criteriile de siguranţă cerute de lege, propunem trecerea acestuia în domeniul privat al statului. Ulterior, imobilul va fi exploatat de către RA-APPS în condiţiile şi limitele prevăzute de lege”, se arată în actul normativ aprobat de Guvern în 23 februarie.

RA-APPS a notificat-o pe Mioara Roman cu privire la neplata chiriei, la care se adaugă penalităţile, conflictul ajungând ulterior în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa decide evacuarea Mioarei Roman şi o obligă la plata a 370.000 de euro.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Instanţa decide evacuarea Mioarei Roman şi o obligă la plata a 370.000 de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei