Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 180 de infracţiuni, 270 de amenzi şi 650 de incidente, în 12 zile de campanie electorală

Joi, 24 Mai 2012 (16:41:51)

Peste 180 de infracţiuni, cele mai multe pentru oferirea de bani sau bunuri, 270 de amenzi în valoare de aproximativ 100.000 de lei şi 650 de incidente au fost înregistrate în 12 zile de campanie electorală, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit unei statistici a Ministerului Administraţiei şi Internelor, de la începutul campaniei electorale, în 11 mai, şi până în 22 mai au fost sesizate 187 de infracţiuni, în special privind încălcări ale Legii 67/2004, pentru oferirea de bani sau bunuri.

Totodată, de la începutul campaniei electorale au fost date peste 270 de amenzi, în valoare de 101.750 de lei, şi au fost înregistrate peste 650 de incidente. În 151 de cazuri a fost vorba de distrugere şi degradarea de materiale electorale, iar în alte 138, de afişaj electoral în locuri nepermise.

Potrivit MAI, 64 la sută din incidente, respectiv 423, s-au produs în mediul rural. Sesizările au fost făcute în principal de către partidele politice, respectiv 256, reprezentând 39 la sută din totalul acestora.

Cele mai multe incidente s-au înregistrat în judeţele Dâmboviţa, Buzău, Constanţa, Neamţ şi Braşov, în judeţul Dâmboviţa au fost înregistrate 52 de incidente, în Buzău - 41, în Constanţa - 40, în Neamţ - 39 şi în Braşov - 33.

"În perioada amintită, efectivele MAI au fost implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică la 1.158 de manifestări electorale", potrivit statisticii MAI.

Campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie a început în 11 mai şi se va încheia sâmbătă, 9 iunie, la ora 7.00.

Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc, potrivit legii, cu închisoare de la şase luni la cinci ani.

Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral astfel încât să împiedice folosirea acestora de către alt competitor electoral.

Legea stabileşte că sunt contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală, precum şi afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 180 de infracţiuni, 270 de amenzi şi 650 de incidente, în 12 zile de campanie electorală.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 180 de infracţiuni, 270 de amenzi şi 650 de incidente, în 12 zile de campanie electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei