Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri periculoase

Tineri care îşi vindeau hainele de pe ei, pentru droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O parte din drogurile traficate de aşa-zisa grupare de dealeri de stupefiante pentru studenţii din Iaşi ajungea şi la Gura Humorului, se arată în rechizitoriul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), rechizitoriu prin care au fost trimişi în judecată nu mai puţin de 14 tineri, printre care şi doi suceveni.

Pe lângă tânărul care este elev la Şcoala de agenţi de poliţie Câmpina, Sebastian Tătăruşanu Ţipău (19 ani), zis „Seba”, din oraşul Gura Humorului, şi despre care am relatat în ediţia de ieri a Monitorului, pe lista inculpaţilor se află şi un alt tânăr din aceeaşi localitate, Andrei Mihai Munteanu (22 de ani), alias „Dumbo”.

Acesta din urmă, explică anchetatorii, a fost unul dintre iniţiatorii afacerilor cu droguri pentru studenţi.

 

Anchetatorii au identificat peste 90 de cumpărători de droguri

Stupefiantele (canabis şi rezină de canabis) erau procurate şi trimise de tineri români din Spania, Italia şi Maria Britanie prin colete.

Ajunse în ţară, drogurile erau recepţionate de mai mulţi tineri, printre care şi Andrei Mihai Munteanu, şi vândute altor dealeri, între care este enumerat şi Sebastian Tătăruşanu Ţipău.

Membrii acestui din urmă palier al reţelei, se arată în rechizitoriu, au vândut droguri către un număr foarte mare de consumatori, în special studenţi la diferite instituţii de învăţământ superior din municipiul Iaşi.

În actul de sesizare a instanţei de judecată se arată: „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpaţii şi învinuiţii sus-menţionaţi sunt totodată şi consumatori de canabis, iar activitatea de comercializare a acestor droguri s-a desfăşurat pe raza localităţilor Iaşi, Botoşani, Vaslui, Roman şi Gura Humorului. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a probat că inculpaţii şi învinuiţii au comercializat în mai multe rânduri diferite cantităţi de canabis şi produse etnobotanice către un mare număr de consumatori, până în prezent fiind identificaţi peste 90 de astfel de cumpărători”.

 

Cum ajungea marfa la Gura Humorului

La Gura Humorului, drogurile erau trimise de Andrei Mihai Munteanu, care era student la Iaşi.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, susţin anchetatorii, Munteanu a preluat o parte dintr-un colet cu droguri trimis din Spania şi a porţionat marfa ilegală în vederea revânzării către consumatori.

În mai multe rânduri i-a trimis lui Sebastian Tătăruşanu Ţipău diferite cantităţi de canabis, iar acesta din urmă le vindea altor tineri din oraşul Gura Humorului, băieţi şi fete, după care îi trimitea banii lui Munteanu.

 

Consumatori disperaţi

Procurorii au anexat la dosar şi mai multe interceptări telefonice dintre cei doi tineri, iar într-una dintre discuţiile purtate de cei doi, „Seba” îi spune lui „Dumbo” cât de disperaţi sunt consumatorii din orăşelul staţiune după stupefiante: „Fiecare nu mai ştie de unde să mai facă rost de bani... M-o sunat vreo şase pân-acuma, să le dau pe datorie... <Duceţi-vă dracului, nu>. Nici amanet... O venit unul, o zis că-mi dă o pereche de Nike-uri. <Nu vreau, frate, lasă-mă în pace>. Să-mi bag piciorul, ăi, ăştia îşi dau şi hainele de pe ei...”, vorbeau cei doi dealeri la telefon.

Munteanu şi Ţipău au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

În acelaşi dosar, s-au aplicat sancţiuni administrative faţă de 86 de tineri, printre care şi suceveni, pentru cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri care îşi vindeau hainele de pe ei, pentru droguri.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Tineri care îşi vindeau hainele de pe ei, pentru droguri3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 mai 2012, 16:21:57
Acuma sa vedem ce condamnari le da si la astia tot la fel ca la aialanti sau mai putin ca astia o fi la prima abatere
2.   Bravo trimis de
(26 mai 2012, 14:57:57
Bravo. ati rezolvat cea mai importanta problema, niste iarba si niste etnobotanice. Ma simt mult mai in siguranta acum....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei