Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Beneficii duble

Trotuarele străzii Gheorghe Doja, modernizate în întregime cu pavelele refolosite de pe Calea Unirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Strada Gheorghe Doja, care uneşte cartierele Burdujeni şi Iţcani, se află în plin proces de modernizare, în prezent fiind refăcute trotuarele, pentru ca la final să fie turnat un nou strat de asfalt.

Până acum, cu pavelele scoase de pe Calea Unirii, unde trotuarele au fost refăcute printr-un proiect cu finanţare europeană, a fost modernizat trotuarul de pe partea dreaptă, cum se merge spre Iţcani, urmând ca în scurt timp să înceapă lucrările şi pe cealaltă parte a străzii.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a explicat cum de s-au putut reface şi moderniza trotuarele de pe această importantă stradă cu costuri minime:

“Ştiu că sunt multe comentarii pe această temă, a pavelelor scoase de pe Calea Unirii. Ce nu vor să înţeleagă unii este că atunci când s-a aprobat modernizarea drumului principal, prin ghidul solicitantului se prevedea obligatoriu şi reabilitarea trotuarelor, nu doar a străzii. Pavelele din acea zonă, puse de cei care au dezvoltat centre comerciale în zonă, au deja un grad de uzură, iar noi dacă nu le înlocuiam şi nu făceam cu ele alte trotuare pierdeam banii europeni.

Aşa nu se pierde nimic, din contră, se câştigă”.

Conform calculelor, din cei aproape 4.000 de mp de pavele scoase de pe trotuarele din zona Bazar – Shopping City Suceava, pot fi refăcute trotuarele pe lateralele străzii Gheorghe Doja.

“Sucevenii nu pierd nimic prin reabilitarea trotuarelor în zona Bazarului, ba chiar câştigă, fiind refăcute şi alte trotuare, din alte cartiere. Aici aveam foarte multe solicitări din partea cetăţenilor de pe strada Gheorghe Doja, unde trotuarele erau ca şi inexistente”, a spus Ion Lungu, care a verificat ieri stadiul lucrărilor de modernizare a trotuarelor de pe strada Gheorghe Doja.

La finele lucrărilor, în această vară, strada va fi din nou asfaltată, pentru ca şoferii să nu mai aibă bătăi de cap din cauza denivelărilor apărute după ce unii s-au racordat cu întârziere la reţelele de utilităţi introduse prin proiectul ISPA.

“După ce finalizăm trotuarele pe o parte şi pe alta, vom turna şi un strat de uzură. Strada a fost reparată aici anul trecut, dar din păcate unii şi-au adus aminte după ce am asfaltat că trebuie să se racordeze la apă şi canalizare. Vom face o stradă modernă, care să preia o parte din traficul de pe Calea Unirii atunci când este aglomeraţie”, a adăugat primarul Ion Lungu.

Strada Gheorghe Doja este adeseori folosită de şoferi ca alternativă la Calea Unirii, mai ales în perioadele de vară, când aceasta este supraaglomerată ca urmare a sosirii în concediu a celor care lucrează în străinătate sau când apare vreun blocaj, din cauza unor lucrări pe carosabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuarele străzii Gheorghe Doja, modernizate în întregime cu pavelele refolosite de pe Calea Unirii.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Trotuarele străzii Gheorghe Doja, modernizate în întregime cu pavelele refolosite de pe Calea Unirii4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa dam startul la comentarii trimis de
(24 mai 2012, 11:31:41
hai radule, hai alex mm, si alti catindati....sa va vad ce mai latrati acum! ca va saturaserati de schimbat bordurile de 2 ori....acum vedem cat de LIMITATI IN GANDIRE SUNT UNII....nu gandesc in perspectiva....si vor sa conduca un oras cu aceasta gandire! vai de mama noastra...
2.   ... trimis de
(24 mai 2012, 11:52:53
Se prefigureaza o strada frumoasa. Pavelele arata bine si sunt functionale, ce daca-s refolosite?
Bravo!
3.   In sfarsit.....o lucrare facuta cu...... cap trimis de
(24 mai 2012, 12:44:01
BRAVO!!!!
4.   MAREA ROCADA trimis de
(24 mai 2012, 12:59:32
Domnul Lungu se afla pe strada Gheorghe Doja si supravegheaza transferul bordurilor de pe Calea Unirii.Il cheama pe dirigintele de santier Laurentiu Cheleneagra.Tinere,astea sunt bordurile?Da sefu.Mai sa fie arata mai bine decat alea noi ce le-am pus pe calea Unirii,s-o fi defectat linia tehnologica de la Symetrica.Nu sefu le-am spalat cu dero,de aia arata ca noi.Bine tinere acuma facem asa.Bordurile de pe Gheorghe Doja le ducem pe Traian Vuia,pavelele de pe George Enescu le ducem pe aleea Nucului ,dalele de pe str.Mitropoliei le ducem pe Petru Rares si betonul decapat de pe Aleea Marasesti il ducem pe str.Tipografiei.ai inteles???
4.1  RE: MAREA ROCADA trimis de
(24 mai 2012, 13:28:56
doar atat radule?????....colegii tai nimic....inseamna ca tu esti un fel de mic lider....e clar, ce am spus mai sus capata sens...radule da betonul se decapeaza maica??? sau ti-ai decapat partea aia de pe creier unde se inregistreaza intelesul cuvintelor din limba romana...
4.2  RE: MAREA ROCADA trimis de
(24 mai 2012, 14:25:31
se pare ca radumasii este singurul bombalau usl-ist pe azi. maine nu o sa fie nici atat...pt ca se publica stirea cu Trofeul calitatii....si e no comment pentru ei. Las ca-i bine asa...pana in noiembrie pwlele astea usliste nu o sa mai prinda nici 10% . Imi pare bine..de data asta Base a fost mai destept cu 5 secunde ca ei...ca l-a numit pe tontonache primcucosh.
5.   Comentariu trimis de
(24 mai 2012, 14:53:49
pacat ca covorul asfaltic turnat de aprox. 8 luni de cumatrul Florescu cedeaza si au aparut craterele in asfalt, dar bine zis.... aducem asfaltul din George Enescu!
6.   De ce o ,,faceti” unii pe desteptii!? trimis de
(24 mai 2012, 16:06:39
De ce musai trebuie sa jigniti!?
Tine de normalitate sa citim toate vulgaritatile, obscenitatile si limbajul suburban!? Pacat ca unii sunteti exclusivisti din start si nu inteleg de ce, ca doar nimeni nu vrea raul cuiva pe forumul asta! Fiecare din noi simte nevoia sa vina cu o parere, un necaz, cu o speranta ca va fi mai bine, ca va fi auzit si inteles, cum ar fi normal!
Lasati oamenii sa comenteze, este si orasul lor, nu? De ce o ,,faceti” unii pe desteptii!?
Cit mai multe pareri personale pro si contra, va fi poate mai bine….speram mai bine pentru conducatorii nostri!
Aici trebuie sa se formeze spiritului civic al sucevenilor, care vor sa aiba o atitudine, sa aiba curajul sa ceara realizari pentru binele lor si al orasului.
Se pare ca lor, celora ce le sunt destinate interventiile noastre ne ignora(!),…ei, nu vad nimic bun, se simt jigniti, le stiu pe toate!…
7.   Dadada...critica e una, si prostia e alta! trimis de
(24 mai 2012, 16:48:45
una e sa zici ca nu iti place cum a turnat florcontr asfaltul prost si ca nu au profesionisti in domeniu , iar alta sa spui ca vine schimbarea cu niste super intelectuali si niste persoane remarcabile si fara pata morala la primaria sv....daca incepi sa te aberezi trebuie sa iti mai zica cineva cate ceva....altfel iar ajungem ca pe vremea rosie cand se vorbea numai pe la colturi...asta ne dorim oare?
8.   REMEMBER ALEGERI 2008 trimis de
(24 mai 2012, 17:03:11
Culmea e ca atunci tot despre asfaltari se vorbea.
S-a vorbit de „Afacerea Asfalt Tango”, asfalt de la „asfalt de mântuială” şi tango de la „driblingul cu cele 7 milioane de euro pe care l-a făcut primarul”.
Primarul a încredinţat lucrările de asfaltare a străzilor din municipiul Suceava firmei Grup Colas Iaşi, prin introducerea în caietul de sarcini al licitaţiei a unor condiţii de neatins de către societăţile sucevene. Societăţile sucevene erau obligate să lucreze în subantrepriză la Grup Colas, care reţinea între 10 şi 20% din lucrare, plimbând numai nişte hârtii, restul execuţiei fiind făcută pe preţuri de nimic de către societăţi sucevene”Printre firmele care au luat în subantrepriză lucrări de asfaltare a străzilor se află „prietenii politici ai primarului, precum şi firma fratelui domniei sale.Deci nimic nou sub soare dupa patru ani.Oare chiar nu putem schimba nimic?????????????????????????

9.   PRIMELE SONDAJE trimis de
(24 mai 2012, 20:09:13
Sondaj Avangarde USL Gheorghe Flutur 48% Catalin Nechifor 44%
Consilieri judeteni USL 56% PDL 30%
Alegeri parlamentare USL 61% PDL 24%
-----------------------------------------------
Sondaj ECONTEXT(CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si multe publicatii locale.)
Consiliul judetean Suceava Gheorghe Flutur 55%
USL 26 judete 64% PDL 24%
Judetele portocalii: SV,VS,CT,DB,MM,BN,CJ,AB,BH,TM
Primaria Suceava Ion Lungu 45%
USL 21 orase resedinta judet 52% PDL 10 orase resedinta judet 21%
Orasele resedinta judet portocalii: SV,BT,NT,TL,MS,CJ,VL,DJ,MH,DB
10.   MODERNIZARE ...DAR CU UNELE PROBLEME trimis de
(24 mai 2012, 21:53:41
Am fost prin zonă si am văzut .E doar pe o parte gata .. si arată bine. Nu s-au mai modernizat trotuarele acolo de pe timpul lui nea Nicu. Arătau ca după bombardament... Acum e modern.Un lucru, nu e bun totusi: pe şosea se adună apa in unele locuri de zici că-i lunca unui râu cu albia revărsată .Te stropesc maşinile din cap până-n picioare...Dar asta-i 'boală cronică"acolo...Am văzut cândva la tv , un primar de prin ardeal care a inventat un semn de circulaţie ceva de genul "atenţie trec beţitvi '- speriat de faptul că in zonă se intâmplau multe accidente de circulaţie , in care aceştia cădeau victime.Aşa şi pe Gheorghe Doja- s-ar putea inventa un semn de circulaţie...sunt zone in care apa bălteşte mereu ,nu apucă să se evapore iar de scurs nu are unde..doar roţile maşinilor o mai imprăştie de ici -colo şi mai scade un pic până la o noua ploaie...Deci semnul de circulaţie care să-i avertizeze pe pietonii ar putea fi " : atenţie, duş natural cu apa şi nămol!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei