Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect USL: Preşedintele, demis cu votul majorităţii cetăţenilor participanţi la referendum

 

Senatorul PSD Georgică Severin şi deputatul PNL Cornel Pieptea au depus la Senat un proiect de lege potrivit căruia preşedintele ţării poate fi demis cu votul majorităţii cetăţenilor participanţi la referendumul organizat în urma suspendării de către Parlament.

Legea actuală prevede că demiterea preşedintelui este aprobată numai dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale.

Iniţial, proiectul de lege a fost înregistrat la Camera Deputaţilor, dar în ultima şedinţă a conducerii acestui for s-a stabilit transmiterea documentului la Senat, considerându-se că este de competenţa Camerei să dea un vot final pe această lege.

Potrivit proiectului de lege depus la Senat, iniţiatorii propun modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Astfel, demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum.

Potrivit expunerii de motive la proiectul de lege, în legea actuală, condiţia de valabilitate a referendumului impusă de lege este aceeaşi pentru toate tipurile de referendumuri. În ceea ce priveşte modalitatea de stabilire a rezultatelor referendumurilor, acestea diferă.

Astfel, asupra problemelor de interes naţional, altele decât demiterea preşedintelui României, precum şi în cazul referendumurilor locale, cetăţenii decid prin majoritatea voturilor exprimate la nivelul ţării, respectiv la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

În alt caz, demiterea preşedintelui este aprobată numai dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale.

Potrivit iniţiatorilor propunerii legislative, forma diferită de stabilire a rezultatului referendumului în cazul demiterii preşedintelui României nu îşi găseşte justificarea în prevederile Constituţiei, în legea fundamentală nefăcându-se o ierarhizare a problemelor deosebite ce pot face obiectul referendumului naţional.

"În acest context, propunem reformularea articolului 10, în sensul aprobării demiterii preşedintelui României dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum", se mai arată în expunerea de motive.

Astfel, iniţiatorii apreciază că toate problemele supuse referendumului naţional sau local vor fi guvernate de reguli procedurale similare, garantându-se astfel unitatea de tratament precum şi o corectă reprezentare a voinţei alegătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect USL: Preşedintele, demis cu votul majorităţii cetăţenilor participanţi la referendum.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 21 voturi
Proiect USL: Preşedintele, demis cu votul majorităţii cetăţenilor participanţi la referendum4.6521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 mai 2012, 11:41:00
Basescu ii lasa pe toti sa adulmece din nou atmosfera neo-comunista si coruptia pe fatza instalata de SATRA de acum 20 de ani.
Satra se intrece in acuze penibile si abjecte la adresa unui PRESEDINTE al tarii.
Base a trait si muncit, PRIN CALITATILE SI RESPONSABILITATILE ASUMATE, printre occidentali pe vremea cind marea majoritate a romanilor aduna sapunuri ca sa mearga la doctor si isi cauta cite un prieten pe la fabricile de procesare a carnii pentru un pui lesinat.
Base e o persoana care a devenit CAPITAN prin propriile eforturi pe vremea cind pokerescu se gindea cum sa nu ramina repetent, iar Tonta statea la coada la lapte de la 4 dimineata. Are o experientza REALA si are experientza RESPONSABILITATILOR pe care le-a avut. Cu o nava nu ai prea multe sanse ca in politica facuta de SATRA.Tonta ar trebui sa stie deja ca, cu Basescu nu prea esti sigur de reusita, cind e vorba de pronosticuri. Dar acest copil batrin numit Tonta e inca la faza teribillismului adolescentin !
1.1  RE: Comentariu trimis de
(24 mai 2012, 12:15:39
Amice?! Esti un nomenclaturist si un produs tipic scolii superioare "Stefan Gheorghiu"! Ai latrat pe vremea lui Ceausescu, pe vremea lui Iliescu si acu pe vremea lui Basescu. Tipul versatil care se adapteaza perfect oricarui regim, care condamna mereu pe altii, cand in fapt el este damnatul.
2.   ZILELE LUI BAESCU SUNT NUMARATE trimis de
(24 mai 2012, 12:29:05
Deja a inceput numaratoarea inversa.In toamna Basescu va intra in galeria dinozaurilor politici.De 20 de ani nenoroceste tara asta.Ca ministru al transporturilor(a zis ca nu ne trebuie autostrazi)ca primar general al capitalei unde nu a facut nimic,ca presedinte ,primministru,parlament si curte constitutionala a Romaniei(cumul de functii).va ramane in istorie ca omul care a vrut imposibilul:intr-o tara democratica ,membra UE si NATO sa instaureze dictatura securista.Din fericire nu a reusit.Asteptam expulzarea lui din lumea politica si sa inceapa procesele DOSARUL FLOTA si dosarul portului Constanta.
3.   Inceput de sfarsit trimis de
(24 mai 2012, 12:37:33
incep tzatzele usl iste sa posteze, ca doar aia 50 de lei care ii iau pe saptamana nu ii iau degeaba:)
4.   Un partid responsabil, n-ar fi ajuns sa fie blamat trimis de
(24 mai 2012, 14:52:50
Draga domnule, nu masurile de austeritate au stricat imaginea PDL-ului. Un partid responsabil, care si-ar fi respectat promisiunile n-ar fi ajuns sa fie blamat de popor. Trebuia, fara sovaire, sa se fi respectat legile si institutiile statului .

Sila cu care s-a condus Romania au facut sa plece - afara - mii de oameni … Poporul s-a imputinat si viata este dusa cu disperare! La cei multi si ,,prosti”s-a taiat, iar lor s-au umlut cu virf si indesat buzunarile.
Uitati-va cat sunt de bogati… si mai si afiseaza ostentativ, iar pe noi, ne gonesc din tara!
Macar pentru copiii si nepotii nostri ar trebui de luat atitudine, sa nu se mai ajunga asa niciodata !

Va exista viata si dupa Basescu! Poate vom avea norocul sa fie normala, fara mirsavii, smecherii si fara acel hahait sinistru!

5.   Comentariu trimis de
(24 mai 2012, 16:49:04
s-a adunat la Grivco duma de stat USL , sefii masinariilor de corupti, mucosii cu burta si cu gusa, sa-l dea jos pe Base. Cuplul (Putin/Medvedev) Ponta/Antonescu, printr-o alianta strategica PNL-PSD fac ce vor muschii lor. Iar poporul e suficient de înapoiat ca sa cada sub o dictatura pseudodemocratica.
6.   Ce vrăjeală de doi lei! trimis de
(24 mai 2012, 19:04:15
cine a auzit până acum de acești doi nimeni, Severin și Pieptea? au flăcăi ăștia de la usl un stil de doi bani. adică unul de la tine și unul de la mine, ca să zică lumea că suntem împreună și ne înțelegem de minune, vin așa cu o propunere pe care lolek și bolek o visează de când îi leagănă împreună motanul felixl. adică de vreo 5 ani. adică dumnealor își închipuie că români toată ziua bună ziua vor merge cu zâmbetul pe buze la referendumuri de câte ori li se pune lor pata pe președinte. dar cine știe, este o vorbă „ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se îndeplinească” că până una alta băse și-a cam terminat mandatul, iar următorul președinte s-ar putea să fie un „beneficiar” indirect al acestei legi!
7.   BASESCU E CULMEA SUSPENDARII trimis de
(24 mai 2012, 19:15:23
Basescu va fi singurul presedinte suspendat si mazilit din istoria Romaniei post decembriste.Ce a facut omu asta nu se poate descrie in cuvinte.A fost la un pas de a demola democratia in Romania.S-a jucat de-a presedintele,de-a primul ministru,de-a parlamentul ,de-a curtea constitutionala,de-a televiziunea romana.era peste tot,in toate ce maine vor rade la soare.Taia salarii,pensii,facea legi pe banda rulanta,era un geniu al economiei,finantelor,medicinei,justiitiei.Toate legile bagate de el cu forcepsul sunt niste aberatii si idiotenii.Si legea salarizarii,invatamantului,pen etc.Noroc ca nu ne-a bagat pe gat legea sanatatii,exploatarea gazelor de sist Rosia Montana,vanzarea cuprului la trei fraieri din Canada.A instaurat dictatura securista si tradarea de tara in favoarea ungurilor.La lada de gunoi a istoriei dinozaure politic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei