Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNAS: Ultimele teste la reţeta electronică, până vineri, apoi se face pilotarea sistemului

Joi, 24 Mai 2012 (16:42:56)

Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Dorin Ionescu, spune că ultimele teste privind implementarea reţetei electronice se vor face până vineri, urmând ca din iunie începe să înceapă pilotarea sistemului.

Ionescu a făcut această precizare joi, la conferinţa cu tema "Prescripţia electronică - etapă în modernizarea sistemului de sănătate românesc. Sănătatea, reţeta de modernizare", desfăşurată în Capitală.

"SIVECO face ultimele teste pentru implementarea prescripţiei electronice pe care dorim s-o implementăm, experimental, începâd cu 1 iunie. Reţeta electronică face parte din platforma informatică din sistemul asigurărilor de sănătate, instrument complex care ne va ajuta să avem o evidenţă mai clară asupra controlului şi împotriva posibilelor fraude", a spus directorul CNAS.

Dorin Ionescu a precizat că, într-o primă fază, reţeta clasică şi cea electronică vor funcţiona în paralel. "Pentru început, vor funcţiona ambele sisteme, atât cel electronic, cât şi reţeta clasică. Pacientul va avea propriul cod la prescriere şi la ridicarea medicamentului. Reţeta este vituală pentru pacienţi, dar va fi eliberată şi pe hârtie, în cazuri speciale", a mai spus Ionescu.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că Ministerul Sănătăţii are ca prioritate pacientul, astfel încât acesta să aibă acces la serviciile medicale care lipsesc sau sunt foarte dificil de accesat şi, de asemenea, la medicamentele compensate şi gratuite de bună calitate, fără întreruperi.

Medicii care vor intra în sistemul electronic de prescriere vor putea primi bonusuri. Astfel, dacă 75% dintre reţete vor fi în sistem electronic, ei vor primi 100 de lei. Pentru 50-70% dintre prescrieri în sistem electronic, bonusul va fi de 50 de lei.

Cei care nu vor dori să prescrie în sistem electronic ar putea fi sancţionaţi şi obligaţi să achite contravaloarea medicamentelor prescrise.

Tot preşedintele CNAS preciza la 11 mai, pentru MEDIAFAX, că sistemul privind prescrierea electronică a reţetelor este pregătit să intre în funcţiune la 1 iunie, iar începând din 1 iulie, medicii vor fi obligaţi să prescrie reţetele în sistem electronic.

Reţeta electronică va face parte dintr-o platformă integrată complexă intitulată "Platforma informatică a asigurărilor de sănătate - PIAS". Principalele beneficii ale acestei platforme vizează administrarea informatică unitară şi managementul deciziilor, creşterea performanţelor în acordarea serviciilor, facilitarea raportării şi decontării acestora, dar şi monitorizarea şi controlul utilizării fondurilor.

Potrivit CNAS, avantajul prescripţiei electronice este acela că vor fi asigurate siguranţa tratamentului şi reducerea riscului de complicaţii prin evitarea erorilor de prescriere şi acurateţea informaţiei. De asemenea, un alt avantaj al acestui tip de prescriere vizează predictibilitatea consumului de medicamente şi un management performant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNAS: Ultimele teste la reţeta electronică, până vineri, apoi se face pilotarea sistemului.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNAS: Ultimele teste la reţeta electronică, până vineri, apoi se face pilotarea sistemului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei