Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Tovarăşul patron Iftode

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul USL pentru Primăria Suceava, liberalul Alexandru Băişanu, vrea să fie perceput de electorat ca omul care este capabil să creeze locuri de muncă. În cadrul campaniei de branduire a sa ca omul care-aduce slujbe, domnul Băişanu s-a înfiinţat la deschiderea unei linii de producţie a fabricii de seringi Famos Suceava. Candidatul USL a mai fost filmat oferindu-le flori unor doamne care lucrau la nişte maşini de cusut şi plimbându-se zâmbitor prin faţa angajaţilor fabricii de sucuri acidulate şi muştar a lui Ioan Iftode, patronul firmei Orizont.

După ce angajatele domnului Iftode au primit câte o floare de la Alexandru Băişanu, acestea au fost aliniate frumos în faţa domnului patron şi a domnului candidat, care le-au adresat câteva cuvinte. Imaginea părea desprinsă dintr-un film de propagandă al regimului nord-coreean. Totuşi, halatele angajatelor erau albe, şi nu negre, şi nici una dintre ele nu-şi smulgea hainele şi nu plângea la vederea iubitului conducător. Conducătorul firmei, nu conducătorul liberalilor suceveni.

Alexandru Băişanu este liber să-şi facă propagandă unde doreşte. Ioan Iftode este liber să primească pe cine doreşte la fabrica sa şi să se transforme în agent electoral pentru candidatul pe care-l simpatizează. Însă, domnul Iftode nu avea decât să-l plimbe pe domnul Băişanu printre sticlele de suc şi printre borcanele de muştar cât dorea, dar fără să le folosească pe angajatele domniei sale pe post de decor electoral pentru candidatul USL la funcţia de primar. Când au semnat contractul de muncă, muncitoarele de la firma Orizont au promis că vor face sucuri de calitate şi că muştarul va fi bine pregătit înainte de a fi trimis la întâlnirea cu micii. Nu cred că în fişa postului angajatelor de la firma domnului Iftode scrie undeva că acestea trebuie să facă frumos în faţa camerelor de luat vederi chemate să le aducă un plus de imagine activiştilor de partid cu care domnul patron simpatizează. Ioan Iftode trebuie să-şi respecte angajaţii şi nu să-i folosească pe aceştia pentru activităţi care n-au nici o legătură cu meseria lor, profitând de faptul că oamenii se vor executa imediat de teamă să nu-şi piardă locurile de muncă.

Eu credeam că s-au dus vremurile în care oamenii erau consideraţi nişte fiinţe fără minte şi fără sentimente, bune doar să depăşească planul de producţie şi să aplaude cuvântările diferiţilor tovarăşi. Însă, tovarăşul Iftode, pardon, domnul Iftode mi-a demonstrat că m-am înşelat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tovarăşul patron Iftode.
 Vizualizări articol: 3107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Tovarăşul patron Iftode4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avram, fiinta fara minte dar cu sentimente trimis de
(22 mai 2012, 11:20:12
cand te inchini toata ziulica la coleopterul de la cj cum se cheama aiasta.....CURVASARIE sau teama de a ramane singurul tau cititor de carduri caci foita nu i decat portocalie
2.   * trimis de
(22 mai 2012, 11:52:44
E clar ! murim întruna şi ne naştem tot mai rar
Sucombaţi de decizii luate din buricul deş’tului
Prin dobitoci cu mentalităţi opace , de sertar
Dobitoc ce peticeşte Istoria ( crezând că-i meritul lui)

E clar! inventând relaţii noi între cuvinte fără sens
Relaţii ce se-acceptă şi se-ngână ’ntr-o iluzie
Confuzând cauzele cu efectele crează un gol imens
Care nu-l va duce nicicând la nicio concluzie

E clar!suntem într-o cută aspră,neprimitoare a timpului
Ne exhibăm în cuvinte enorme : trădare,onoare
Dar toţi stau . Nimeni nu lasă nimic în urma lui
Şi eu stau . Mi-e frică (cred) de prima “încercare”
3.   European slang contest Baku-gan 2012 trimis de
(23 mai 2012, 13:35:48

În ordinea intrării participanților:
1 – Muntenegru – un ustaș rezervist, aprig asuprit de o migrenă, behăind în stil crawl despre un crăițar pe care n-or să-l aibă nici la sulivară, nici ei dar nici pretinii naționaliști sârbi;

2 – Islanda – duet alcătuit din Albă ca Zăpada pensionară și cu Făt Dugos – veteran al WWII decorat cu Ordinul Lenin. Ce au cântat draqu’ mai știe că s-au ars procesoarele comandate în tensiune de pe calea audio a TV-ului.

3 – Grecia – Cool! Quiloți la vedere! Restul nici nu mai contează!
- fața – oricum stingi lumina,
- picioarele – oricum le dai deoparte,
- melodia – oricum nu mai asculta nimeni deoarece, la panorama Quiloților exhibați, expresia ochi
și urechi devine un nonsens.

4 – Lituania – una bucată MILF hipercelulitică, înaltă cât statuia libertății și încalată ca iapa lui Alexandru Macedon, tovarășa de viață titulară a lui Bucefal;

5 – Albania – reprezentată de strănepoata lui Hodja, avangardist coafată cu un ghem de funie; linia melodică aduce aminte fie de sirenele antiaeriene din Dresda anului 1945, fie de strigătele disperate ale unui țârcovnic isteric, urlând din toți bojogii, din vârful clopotniței „Fugiți! Vin turcii!”

6 – România – Zaleilah cu Lenuța a lu’ Mandinga. Marfă! Aicea ar fi multe istorii de povestit dară nu-i vreme.
Prima la mânuță - cine putea să ne reprezinte decât o manea cosmetizată? De parcă ocupanta locului II la selecția națională ar fi mai brează, „Șun-ta” lui Electric Fence având ca temă de inspirație filosofică … țigănimea și țiganii ( ’ăvămamankoor cu DEX-ul vostru modificat!)
Deci: MANELE și ȚIGĂNIME! Asta avem, cu asta defilăm!
3.1  RE: European slang contest Baku-gan 2012 trimis de
(23 mai 2012, 13:36:53
Dară! Azerii ăștia, ca buni cre(ș)tini ce sunt ei, s-au gândit să-i facă un cadeau onomastic Lenuței. Așa că i-au fu**t casca de la bun început ca să dea mai multă adrenalină concursului. Or văzut ei că, în primă instanță, Lenuța o fost mai iute și a ejaculat casca din ureciușă, așa că s-au gândit să-i împlinească fericirea prin alte metode. Așa că, un musulman ultrafanatic, a pus mânuța pe robinetul de la turația țidiului și l-a răsucit ca neamul prost înspre semnul acela cu Increase. Efectul: pe la giumatatea piesei alerga Lenuța cu versurile după melodie mai ceva ca o babă în gara de la Burdujeni după personalul de Putna plecat din stație de o jumătate de an!
Ș-al treilea la mână – Manoliu a făcut o foarte mare greșeală de punere în scenă: a defilat-o pe Lenuța în dresuri în loc s-o lase așa cum o știe poporul obsedat – adică în pantaloni de piele, bici în mână și privire de tigroaică la vremea rutului. Bine măcar că a învățat-o careva să pronunțe vocalele refrenului cu limbuța în afară și înspre sus, spre bolta palatină.
Unii analiști nespecialiști zic așa: că dacă vor să obțină punctaj bun în finală, s-o echipeze înapoi pe Lenuța în costumația ei masochistă ca să intre în fibrilație toate lepădăturile obsedate și toți frustrații de pe mapamond. Și uite așa n-o să mai bage nimeni în seamă când interpretarea va fi defazată cu pi/2 față de negativ sau când vocea Lenuței va suferi o cădere de calcemie și o va lua binișor pe lângă arătura octavelor.

7 – Elveția – doar un orologiu Gustaw Becker enervant ce ticăia în ritm dance o variantă a lui „Lily Marlene”, varianta remix produsă în studiourile Mosfilm la data de 9 mai 1945;

8 – Belgia – o ciocănitoare flamandă și flămândă care se jeluia după liubovnicul fugit de-acasă până peste gard la holanderi ca să achizitioneze niște „nutreț”;
3.2  RE: European slang contest Baku-gan 2012 trimis de
(23 mai 2012, 13:42:51
9 – Finlanda – aproximativ 2 găleți de nisip scrâșnit printre dinți de o mămucă intrată-n criza vârstei mature, interpretând vechiul imn al fostei fabrici de motoare de avion BMW ( fostă că acum face numai SUV-uri X6 pentru pochi);
Abia la replay s-a observat că Frau era crăcănată mai ceva ca un cauboi mexican și avea în spate o trenă mare din voal pe care o bătea taifunul Lucy!
Apăi na, dacă era crăcănată, normal că s-a făcut curent în sală. Sau poate că mișcarea aerului s-a produs în momentul cînd a deschis gura?
EBU, please replay!

10 – Israel – Shalom, shalom Moses!
Asemenea neprezentatelor Poloniei și Armeniei, la fel și Israelul nu a putut prezenta câștigătorul selecției naționale, acesta fiind concentrat de urgență în cadrul formațiunii Kidon de care aparținea.
Însă pentru a nu dezonora imaginea externă, au prezentat, prin bunăvoința Secției de Luptă Radioelectronică și Război Psihologic din cadrul Mossadului, o înregistrare ambientală care a fost utilizată cu succes la mascarea acțiunilor ofensive din timpul Războiului de Șase Zile și, mai apoi, la mascarea acustică a bombardamentelor preventive din Cisiordania și Gaza;
3.3  RE: European slang contest Baku-gan 2012 trimis de
(23 mai 2012, 13:44:00
11. San Marino – preferata mea! – O șoricioaică ariană, blondă pârâtă, cu privirea albastră inoxidabilă asemănătoare cu a lui Manfred von Richthofen când își admira escadrilele de ași venind impecabil la aterizare.
Atât! Ba nu! A cântat ceva cu Ooooo! Ooooh! – cică era despre Feisbuc dar cine draqu mai știe ce stimul i-o fi declanșat uimirea melodică! Toată atenția publicului era numai ochi … și ochi!
Avea asta niște picioroange super! Înțolită exact cum n-o făcut Lenuța. dar cine naiba s-o voteze atâta timp cât jumătate din populația statului San Marino era pe scenă iar cocalarii aceia de italieni nici măcar n-au habar ce-nseamnă frumusețea teutonică. Niște țărani! cum a exclamat scârbit un romancier contemporan.

12. Cipru – o jună care sigur s-a prezentat la contest cu accept de la mă-sa și transportată în avion de către Interpol cu procură de la tac-su.
O văzut probabil junioara că-ncep băieții să se admire la boops-urile ei așa că s-o cocoțat pe o masă de unde o-nceput să lălăie „La La la la …!”„Sâc, sâc, sâc, sâc!”
Și versurile și armonia parcă erau inspirate din Rai
„Sexy girl, watch the way ya mouvin'
Cuz all the boys want to na na na
Sexy girl, watch the way ya groovin'
Cuz all the gays want to na na na”
Fătuță, ce să-i ceri! Las-o să se bucure cât mai are timp, că pe urmă trebuie să se angajeze la o multinațională și o cocoșează bossul.

13 – Danemarca – o EBĂ blondă purtând șapca și epoleții undercover ai lui tac-su, recitând ceva despre weather-ul de deasupra radei portului Marsilia;
3.4  RE: European slang contest Baku-gan 2012 trimis de
(23 mai 2012, 13:45:15
14 – Mati Rassia – reprezentată de electoratul USL din Colegiul electoral nr. 10 Suceava. Show de televiziune impecabil realizat în studiourile GRU, alcătuit dintr-o melodie ritmată, având ca temă centrală dorul de ducă, numai bună de mers pe cal la trap și apoi accelerando de luat lumea-n cap fugind unde vezi cu ochii în ritm de galop.
Jocul scenic asigurat de babuștile gospodine care pregăteau plăcinte, gogoșele, minciunele pe care le distribuiau gratis și cu generozitate spectatorilor chemați la urne în data de 10 iunie;

15 – Hungarya –„Sound of our hearts” cică se chema melodia. Dar, după cum arătau interpreții care erau cu siguranță membri fondatori ai Noii Drepte maghiare, cu siguranță că mesajul era de factură naționalistă și se referea la ritmul pulsului și nivelul tensiunii arteriale a lui Bela Marko în secunda anunțării rezultatelor moțiunii de cenzură;

16 - Austria – N-am priceput nica’! O „mociriță” remixată în stil Falco exhumat la pomenirea de șapte ani.
Versurile identice ca mesaj cu cele neaoș românești:
„Măi oameni nu fiți nebuni
Dați mâncare la găini!
Că găinile ne dau nouă
Lapte, carne, brânză, ouă!”

17 – Moldavia lu’ bunicu Ștefan – un can-can lăutăresc interpretat de un nacealnic cazac înconjurat de matrioște playboy înțolite în colecția de vară 2012 Lady Ga-ga.
Ritmul aducea cu „Smuglianka Moldavanka” dar fără partizani care s-au strâns la o ședință de comitet în jurul unei stacane cu samagoni.
3.5  RE: European slang contest Baku-gan 2012 trimis de
(23 mai 2012, 13:46:15
18 – Irlanda – străbunicii celți s-or răsucit în sepulture când or văzut derbedeii ăia pe post de Hopa-Mitică. Parcă erau Harry Potter clonți. Pic și Poc scăpătați de bucurie din avionul explodat la Lockerbie. Songul lor era mai plat decât apa artezienei în care și-au ogoit efuziunile lirice.
Probabil și ăștia voiau să schimbe lumea da’ lumea, mai îndărătnică, NU și NU!

Rezultat televot și vot juriu:
s-au calificat:

Albă ca Zăpada pensionara dintre gheizere dimpreună cu cerbul ei,
Quiloții lui Elefteria din Greția
Trâmbița preapocaliptică din Albania
Cracii lui Lenuța de la Rromanica
Minora penală cipriotă
Beizadeaua spioancă din regatul lui Hamlet
Babuștile electorale din colhozul medvedian
Autonomia Teritorială Hunică
Paparudele moldovinești de la chișânău cu tăt cu nacealnicul lor și
Derbedeii irlandezi ce-o să-l facă pe Bono să ceară azil cultural în Congo Brazzaville.

Aștept cu înfrigurare semifinala de joi!
3.6  RE: European slang contest Baku-gan 2012 trimis de
(23 mai 2012, 13:47:21
------------------
P. S. m-am zuitat:
Să mă kc pe campania voastră electorală!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei