Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Uniformă şifonată

Poliţist trimis în judecată, pentru că „cerşea” mită prin sms-uri şi telefoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un agent din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a fost trimis în judecată în cursul zilei de ieri, fiind acuzat de luare de mită.

Agentul Ovidiu Drăgoi a fost dat pe mâna instanţelor de judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după ce în luna februarie a acestui an a fost prins în flagrant, susţin anchetatorii, la scurt timp după ce a primit şpagă de la un şofer care a trecut cu maşina pe culoarea roşie a semaforului.

„A făcut presiuni asupra contravenientului, în scopul obţinerii pentru sine a unui folos material, acceptând de la acesta, la data de 20.02.2012, suma de 300 de lei pentru faptul că nu a iniţiat procedura sancţionării contravenţionale”, se arată într-un comunicat remis, ieri după-amiază, de Parchet.

 

Mesaj de la poliţist: „N-o fă pe-a prostul... te orientezi până miercuri, dacă nu, te tragem pe dreapta”

Toată povestea, se arată în actul de sesizare a instanţei de judecată, a început în dimineaţa zilei de 12 februarie, când Ovidiu Drăgoi, aflat de serviciu în acea noapte, a observat în intersecţia semaforizată Traian Vuia – Calea Unirii un autoturism Peugeot Boxer, care a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

Agentul Drăgoi a tras maşina respectivă pe dreapta, iar şoferul a fost identificat în persoana unui bărbat din Botoşani, angajat al unei societăţi de panificaţie din judeţul vecin.

Respectivul conducea chiar maşina de serviciu şi avea de livrat produse de panificaţie la mai mulţi agenţi economici de pe raza municipiului Suceava.

Agentul Ovidiu Drăgoi, explică procurorii, are atribuţii doar pe linie de ordine publică şi în acel caz ar fi trebuit să îşi anunţe colegii de la Poliţia Rutieră, pentru a-l sancţiona pe conducătorul auto în cauză. Acesta din urmă, dându-şi seama că riscă să rămână fără permis, l-a rugat pe poliţistul Drăgoi să-l ierte, spunându-i că nu are bani asupra lui, însă lăsându-i de înţeles că nu va rămâne dator.

Poliţistul Drăgoi i-a luat numărul de telefon, i-a dat un beep să se asigure că e numărul corect şi i-a spus că o să-l caute peste câteva zile, după ce în prealabil l-a întrebat pe şoferul din Botoşani ce program are şi când mai trebuie să vină să livreze marfă în Suceava.

Nu a trecut o zi, iar botoşăneanul a primit un sms de la poliţistul Drăgoi, prin care acesta îl anunţa că se vor întâlni peste trei zile.

A doua zi dimineaţă, în zona centrală a municipiului Suceava, şoferul din Botoşani a fost oprit de agentul Drăgoi, care îl aştepta, ştiindu-i deja programul. „N-o fă pe-a prostul... vezi ce faci... te orientezi până miercuri, dacă nu, te tragem pe dreapta”, i-ar fi spus poliţistul.

Câteva ore mai târziu, botoşăneanul a fost sunat de pe acelaşi număr al poliţistului, însă nu i-a răspuns. La scurt timp, a primit un nou mesaj pe telefonul mobil: „Sună urgent”.

 

A primit un telefon de la poliţist, în timp ce-l denunţa ofiţerilor Anticorupţie 

Sătul de insistenţa poliţistului, şoferul din Botoşani s-a decis să-l reclame şi a făcut denunţ, cazul fiind preluat de ofiţerii Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror.

Culmea, în timp ce botoşăneanul dădea cu subsemnatul în faţa anchetatorilor, a fost sunat iarăşi de Drăgoi. I-a răspuns de această dată, iar agentul de poliţie a început să-l ia la rost, reproşându-i că l-a evitat. Conducătorul auto i-a spus că ia salariul peste câteva zile şi au stabilit să se întâlnească pe data de 20 februarie, zi în care a fost organizat şi flagrantul.

 

Flagrantul. Poliţistul şi-a luat măsuri de siguranţă

În ziua stabilită, pe 20 februarie, şoferul din Botoşani a fost sunat din nou de poliţistul Drăgoi şi s-au întâlnit în parcarea din faţa Carrefour Suceava.

Anchetatorii susţin că denunţătorul i-a spus poliţistului că „este un amărât de şofer şi că nu are un salariu care să-i permită să-i dea şi lui”, iar agentul de poliţie a răspuns iritat că şi el are probleme financiare şi nu îl interesează, ameninţându-l că, dacă nu îi va da banii în acea zi, „va lua măsuri”.

Câteva ore mai târziu, cei doi s-au întâlnit iar, în aceeaşi parcare. Şoferul din Botoşani avea şpaga pregătită în buzunar, banii fiindu-i puşi la dispoziţie de ofiţerii Anticorupţie, care au înregistrat tot audio-video din momentul sesizării.

Anchetatorii spun că Drăgoi şi-a luat măsuri de siguranţă şi nu a acceptat banii pe loc. I-a cerut botoşăneanului să urce în maşina sa şi a mers cu acesta pe Calea Unirii spre cartierul Burdujeni, apoi pe sub pasarela din zonă, revenind pe aceeaşi arteră de circulaţie, îndreptându-se spre centrul municipiului.

Pe zona de sub pasarelă, denunţătorul i-a dat 300 de lei, primind asigurări de la poliţist că din acel moment se află sub protecţia sa, precizându-i că ”Vezi, dacă mai ai vreo problemă cu vreun coleg de-al meu, ai numărul meu de telefon şi sună-mă”.

L-a lăsat pe denunţător în staţia de autobuz de la Carrefour, după care agentul Drăgoi şi-a continuat drumul până în faţa locuinţei sale din cartierul Obcini. N-a apucat să iasă bine din maşină că a fost imobilizat de ofiţerii Anticorupţie, care i-au spus că i s-a făcut un flagrant.

Poliţistul a reuşit să arunce banii pe plafonul unei maşini parcate alături de autoturismul său.

Ulterior, în faţa procurorului de caz, agentul Ovidiu Drăgoi şi-a recunoscut fapta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist trimis în judecată, pentru că „cerşea” mită prin sms-uri şi telefoane.
 Vizualizări articol: 4470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 16 voturi
Poliţist trimis în judecată, pentru că „cerşea” mită prin sms-uri şi telefoane4.6516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numai nu bubuie trimis de
(24 mai 2012, 12:14:01
Ce poti sa mai zici de Dragoi, chiar daca are vreo 35 de ani tot un copil fara minte a ramas, a avut probleme cu acei soferi de tir cand l-au prins baut la volan si l-au dus la politie, acum vreo 2 ani s-a batut pe la piata prin acel bar frecventat de boschetari tot beat fiind, acum asta. Problema grava a unora care au ceva functia, chiar si asta de agent doua bete e ca incearca sa abuzeze de functia lor facand bani pe urmele naivilor, atata tot o arde Dragoi ca are rate in banca, cine l-a pus sa si le faca daca nu le poate plati? Acuma toti care au datorii ar trebuii sa faca japca sau ce? Eu il cunosc din tinerete si mi-e mila de el ca nu-i baiat rau da-i pervs si jepcar iar asta o sa-l coste, daca nu l-a costat deja.
1.1  RE: Numai nu bubuie trimis de
(24 mai 2012, 12:57:30
Asta merita dat afara in primul rand din cauza prostiei...
Cat de fraier trebuie sa fii sa iei spaga prin telefon!??
2.   Monitorul are ceva de impartit cu Dragoi trimis de
(24 mai 2012, 14:45:55
Accest domn Sergiu Rusu angajat al monitorului de suceava a avut acum aprox. 2 ani un conflict personal cu agendul Dragoi, din accest motiv articolul asta a fost publicat de cel putin trei ori in mai putin de trei luni, nu-i tin apararea lui Dragoi ca nu-i cheie de biserica dar sa fim seriosi majoritatea agentilor din politie pretind spaga , e la ordinea zilei si domnul Rusu tace mucles nu-l vad sa se implice.
3.   Comentariu trimis de
(24 mai 2012, 15:40:41
Nu se cere mita dar nici nu se prea refuza daca i se ofera . Ia nu gresiti si nu oferiti ce credeti ca se va intimpla ??????? Mituitori sunt multi cei ce primesc putini cine are cistig de cauza rogu-va analizati .
4.   D.G.A. ascultati si meditati!!! trimis de
(24 mai 2012, 15:59:00
Sarmanii de ei cei de la Serviciul Procoruptie -D.G.A.,c---t pe varza...cat a-ti mai stat voi si cat va-ti chinuit sa-l prindeti pe amaratul asta cu trei sute de lei!!!! Dar am auzit eu vreun ,,japcar'' din asta care ia cate 2-3 sute de mii de euro la un contract,sau vreo angajare cu scor minim de cate 5-10 mii de euro? Nu cred!! Acolo e serviciul vostru,acolo sa va aratati ANTICORUPTIA voastra nu la de-al de Dragoi care a cerut trei lei si nici macar nu a-ti fost in stare sa il prindeti cu,,mortu'' cum se spune...Din nou ve-ti ingreuna si veti pune presiuni pe magistratul care va judeca cauza,ca ,,vezi Doamne'' musai trebue condamnat si nu oricum ci cu EXECUTARE!!! cum va place voua sa spuneti. Este josnic ceea ce faceti voi astia de la procoruptie,ii paziti pe Rechinii spagilor si va justificati munca cu ,,Dragoi''...foarte tare...Bietii magistrati stau intre ,,lemnele''(tribunele salilor de judecata) alea din zi in noapte ca sa va scoata voua o amarata de condamnare....RUSINEEEE procorupti ai D.G.A!!!!!!!
4.1  RE: D.G.A. ascultati si meditati!!! trimis de
(25 mai 2012, 00:14:30
Prietene, gramatical esti varza. Asa ai vrut sa scrii sau chiar esti natarau?? Ai facut scoala primara la seral??
5.   Musca de pe rahat trimis de
(24 mai 2012, 16:22:14
unde-i vorba de politie hop si popsv
6.   Esti nesimtit trimis de
(24 mai 2012, 18:25:41
Rusule..............tu erai ala care cersea mila cand te prinsese Dragoi ..........militienii astia nu cersesc mita..........sunt invatati cu ea..............cuvintul asta." cersit " pentru tine are o cu totul alta conotatie..tu cerseai un 5 ca sa treci clasa..............tu cerseai mila cind te bateau baietii prin cartier.........asa ca ai grija ce prostii mai scrii.........cersetorule!
7.   Nimic nu e nou trimis de
(24 mai 2012, 18:50:44
Există o vorbă în popor care defineşte clar ce îşi face omul cu mâna lui, iar cazul ăsta se încadrează perfect.

Dacă nu ar fi sunat în timpul audierii sunt convins că scăpa nevătămat şi nici flagrantul nu mai reuşea, iar cei care ştiu şi cunosc sau au cunoştinţe în domeniu anticorupţie înţeleg şi de ce.

Mai apoi mi se pare corect demersul ziaristului Rusu de a acoperii întreaga poveste, de la flagrant până la condamnare sau achitare, motiv pentru care îl felicit.

STARTREK stimate domn poliţist, persoanele de genul tău pătează şi uniforma şi imaginea acestei instituţii destul de lovită în ultima vreme. Mai există două vorbe în popor, prima fiind să îţi vezi de oala ta înainte de a băga botul în oala altuia şi a doua e deja istorie: cine fură azi un bou mâine va fura un ou. Drept consecinţă stimabile mita este o infracţiune care încă nu a fost abrogată de codul penal şi care ca formă este una extrem de gravă, faptul că discutăm de 1 leu sau 1 milion de euro sunt doar apărări fără substrat folsite în genere de persoanele corupte sau în situaţii similare, pentru că infracţiunea e identică indiferent de sumă şi la fel de gravă fiind vorba de un funcţionar de stat şi în formă continuată (deasemenea, pentru cei care cunosc). Ca să nu mai faci spume la gură prin articol, îţi amintesc că sunt oameni care pentru 1 leu furaţi au făcut ani grei, alţii pentru 1 găină - iar tu zici vai săracu Drăgoi, da ce a făcut că a luat 3 milioane, doar avea şi el rate (pe care nu le mai termină şi le are de ani de zile, cu toate că i-a terminat de bani pe toţi cetăţenii străini din Suceava)

8.   DRAGOI ///////////////////////////////// trimis de
(24 mai 2012, 19:18:01
LA CLUNG. M mai exista si persista de multi ani tot un Dragoi si nimeni nu a vociferat ceva , spagar ,pilos ,arogant, betiv, ce pile au dragoi astia ,rog C.lungeni sa comentati despre acest GUNOII...............
9.   Ghinion trimis de
(24 mai 2012, 20:36:57
Dragoi este un ac in carul cu fan.cred ca este luat demult in vizor si mai bine il termina pe el decat sa iasa si altii.asa se mai lungeste agonia altora.pacat de familia lui caci sufera cine nu trebuie.i-a trebuit mult sa se trezeasca daca inca nu doarme..mai sapati ca sunt altii la niveluri superioare care citesc ironici subiectele despre cei care fura oua.ei au turmele in curte si nu se simt....
10.   Toti sunteti la fel! trimis de
(24 mai 2012, 23:08:52
ochi reci,cucoana parchetara....tu nu ai inteles ce vr eu sa spun,adicaa: este o.k. k dragoi a fost prins ,,cu mata-n sac'' insa ce este mult mai grav sunt combinatiile si ,,dedesupturile'' care se manevreaza la nivel de D.G.A,D.N.A,parchete,avocati.. e o combinatie de care cetateanul de rand nu i-si da seama decat daca insista pe aceste probleme. Personal,cunosc infractiuni PROBATE savarsite de catre unii ,,anticoruptibili'' gen D.G.A,parchete....deci asta vreau sa semnalez. Acestea sunt lucruri cu mult mai grave ce se petrec intr-o societate ca a noastra atat de ,,putreda'' dar din cap spre coada. Deci revin si spun cu tarie ca anticoruptibilii astia nu fac altceva decat sa ,,asigure perimetrul'' celor care sunt corupti incepand de la cateva mii bune si terminand cu sute de mii si chiar milioane de euro...fapt confirmat in istoricul activitatii acestora: au prins si trimis ei in judecata vreun individ care a luat spaga mai mult de cateva sute de lei?NU,Asa ca nu te mai face ca ploua si ocoli ,,rana'' de care probabil si tu te faci vinovata.Voua vi se pare k faceti legea dar Dumnezeu nu doarme si va mai da cate una ,,gen'' fostul procuror sef al D.N.A -Suceava care si-a taiat tot corpul sperand sa moara insa Dumnezeu l-a lasat sa traiasca pt a-si achita ,,nota''pacatelor. Deci ideia principala e biblica,adica pana sa vezi paiul din ochiul altuia uitate la barna din ochiul tau. Sunt curios: a auzit cineva? Klar k nu....
10.1  RE: Toti sunteti la fel! trimis de
(24 mai 2012, 23:57:42
Hai să îţi răspund pe fiecare problemă ridicată:

1. Drăgoi nu e la prima abatere, ba chiar dpmdv cele anterioare sunt mult mai grave (omiţând cele nepublicate, dar unanim cunoscute), dar repet dacă nu suna "în direct" scăpa basma curată.

2. Poţi să insişti tu pe orice problemă vrei, dar îţi garantez eu că în cazul unei "combinaţii" ..îţi pierzi timpul de pomană, pentru că Parchetele, Judecătoria, Tribunalul, Curtea de Apel, Baroul şi restu nu se implică în asemenea fapte. Şi nu zic că nu se îmtâmplă, ci doar că mă îndoiesc că vei găsi un avocat dispus să te ajute să şi probezi şi crede-mă dacă te adresezi la instituţiile din Bucureşti, totul e remis la Suceava, deci chiar la instituţiile cu "combinaţii". Oricum succes.

3. Dacă ai cunoştinţă de infracţiuni atunci te rog chiar prezintă-le la instituţiile abilitate, din Suceava sau de la centru având la dispoziţie atât prezentarea directă prin plângere/denunţ cât şi memorii/petiţii/sesizări prin poştă sau mail către instituţiile centrale.

4. Evident că sunt fapte grave care rămân nesancţionate (gen revoluţie, mineriadă şi altele de acest gen) şi altele grave care implică corupţia românească (adică faptele la care te referi). Eu personal aş prefera să fie rezolvate cu prioritate primele şi implicit ulterior drastic sancţionate şi restul, rogu-te pricepe ironia!

5. Referitor la lipsa măsurilor şi soluţilor concrete anti-corupţie citeşte te rog pct 1 din prezenta şi anteriorul meu comentariu, care prezintă clar motivul (evident dacă îl înţelegi)

6. Legat de ce au păţit unii, eu ştiu că fiecare îşi trăieşte soarta aşa cum consideră Dumnezeu, dar am mai zis nu sunt în măsură să judec pe altu ci doar pe mine.
11.   Devii interesanta.... trimis de
(25 mai 2012, 08:10:44
Ochi reci,vrei sa pari desteapta dar ,,acoperii'' din contextul comentariului tau se scrie cu un singur i iar proverbul din popor la care te referi este: cine fura azi un ou maine va fura un bou... insa tu ai facut scoala prin zona Botosanilor si probabil acolo la voi varianta era cum ai expuso tu...de fapt voi suferitti de mai multe ,,combinatii'' gen prostie,trufie care luate impreuna genereaza frustrari. Si asta pt. k ai incercat sa ma jignesti k nu pricep anumite lucruri,stai linistita le pricep mai bine decat tine...
Oricum cu certitudine vei lua la cunostinta chiar si intamplator despre faptele pe care le-au savarsit unii procurori dar si politisti din cadrul structurilor anticoruptie
insa ce as fi dorit mai tare ar fi fost ca chiar tu sa lucrezi la aceste cazuri,bineinteles probate ,,beton'' de catre mine si credema,stiu ce spun...insa tu nu ai competenta materiala. Oricum am comvingerea ca chiar Parchetul General nu se va implica in vreo incepere de u.p. impotriva vreunui ,,anticoruptibil''...voi sunteti ,,gulerele albe'' de care pamantenii nu se pot atinge insa scuzama ca ma repet,in fata lui Dumnezeu ve-ti raspunde k orice muritor...
Si hai sa ma si explic,sa nu ramai asa....in doi peri: de procurorul Balasescu ai auzit? 90 de mii de Euro...flafrant si a mai si f----o pe Oana spunandfu-i k el o sa-i scoata masina si casa de la tiganci....tare asta,nu? Apropo de ,,anticoruptivitatea'' voastra..
pe cand un politist din orice colt al acestei tari nu a fost prins cu mai mult de cateva sute de lei...acum sper k ai inteles ce vreau sa spun...
Uniformele de politisti au fost patate datorita slugarniciei voastre fata de Traianus,insa timpul lui a trecut.....
Zi k n-am dreptate!!!!!!!
12.   SCUZEEEE trimis de
(25 mai 2012, 08:18:51
pt:,,flafrant,spunanfui si alte gen,dar sunt cam obosit,am venit din ,,patrulare''...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei