Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Pro Lex": Sunt poliţişti cu boli psihice ţinuţi în sistem deşi alţi colegi muncesc în locul lor

Joi, 24 Mai 2012 (16:40:43)

Reprezentanţii Sindicatului "Pro Lex" susţin că sunt poliţişti cu boli psihice a căror situaţie se cunoaşte şi care sunt ţinuţi în sistem deşi alţi colegi trebuie să muncească în locul lor.

Ministrul Internelor, Ioan Rus, a discutat, joi, într-o întâlnire informală, cu reprezentanţii sindicatelor, fiind vizate problemele personalului, legate de reducerea resurselor financiare şi umane pentru combaterea infracţionalităţii şi de disponibilizări.

Ioan Rus i-a asigurat pe reprezentanţii sindicatelor că la nivelul Ministerului de Interne există disponibilitate şi deschidere pentru rezolvarea problemelor angajaţilor.

Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" a arătat, într-un comunicat de presă, că la discuţiile cu ministrul Ioan Rus, liderii sindicali au remarcat faptul că în loc să crească resursele financiare şi resursele umane pentru a combate creşterea infracţională estimată în perioadă de criză economică, în anul 2011 au fost alocate mai puţine fonduri şi au avut loc disponibilizări de personal.

Potrivit "Pro Lex", ministrul de Interne Ioan Rus a reamintit că până în iulie ar urma să fie plătite restanţele la drepturile de echipament şi să fie încadrate promoţiile şcolilor de poliţie din 2011 şi 2012.

Sindicatul "Pro Lex" i-a înmânat ministrului o adresă cu problemele punctuale sesizate de liderii de sindicat din teritoriu. Acestea se referă la disponibilizări, la nerespectarea programului şi a zilelor libere legale, nerespectarea planificărilor, ceea ce duce la imposibilitatea ca poliţiştii să beneficieze de zile libere legale, la propunerile de promovări în funcţii blocate la eşaloanele superioare.

În documentul citat, sindicaliştii "Pro Lex" susţin că există cazuri de poliţişti cu boli psihice, a căror situaţie se cunoaşte, şi care sunt ţinuţi în sistem deşi alţi colegi trebuie să muncească în locul lor. Aceştia au mai invocat calitatea slabă a serviciilor medicale, dar şi faptul că poliţiştii au sentimentul că li se face o mare favoare când sunt primiţi de către medicii din MAI.

De asemenea, sindicaliştii "Pro Lex" au semnalat şi faptul că a crescut infracţionalitatea în rândurile poliţiştilor şi tentaţia acestora de a-şi "rotunji" veniturile pe diferite căi.

"S-au adâncit lipsurile în domeniul bazelor sportive. Personalul nu este lăsat să participe la educaţia fizică sub pretextul că acolo merge numai «cine nu are de lucru». (...) Măsurile stabilite pentru protecţia poliţistului au rămas în stadiu de proiecte", se arată în adresa pe care reprezentanţii "Pro Lex" i-au dat-o ministrului Ioan Rus.

La întâlnirea de la sediul MAI au participat reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul", Federaţiei Poliţiştilor "Sed Lex" şi Sindicatului Naţional - Uniunea Poliţiştilor "UNIPOL".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pro Lex": Sunt poliţişti cu boli psihice ţinuţi în sistem deşi alţi colegi muncesc în locul lor.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Pro Lex": Sunt poliţişti cu boli psihice ţinuţi în sistem deşi alţi colegi muncesc în locul lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei