Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul sistează fondurile pentru unităţile de cercetare ASAS până când vor fi reorganizate

Joi, 24 Mai 2012 (13:21:43)

Guvernul va sista alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru unităţile de cercetare-dezvoltare din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (ASAS) până când acestea vor fi reorganizate, invocând ca argument legislaţia comunitară privind ajutorul de stat.

În prezent, Legea 45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare prevede că finanţarea de la buget a unităţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare de drept public şi de utilitate publică din subordinea Academiei, indiferent de statutul juridic al acestora, nu este condiţionată de reorganizarea acestora prin hotărâre a Guvernului.

Într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reducerea cheltuielilor publice, Executivul susţine însă că, având în vedere legislaţia comunitară în domeniul ajutorului de stat devenită direct aplicabilă României după aderarea la Uniunea Europeană, se impune modificarea legislaţiei în sensul celor prevăzute în Tratatul privind Funcţionarea UE, astfel încât aceste unităţi care funcţionează ca operatori economici să nu mai primescă alocaţii de la bugetul de stat susceptibile a fi ajutoare de stat, până la reorganizare.

În consecinţă, Guvernul va modifica legislaţia stabilind că alocarea fondurilor de la bugetul de stat pentru unităţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public şi de utilitate publică din subordinea ASAS este condiţionată de reorganizarea acestora ca instituţii publice. Până la reorganizare, unităţile vor funcţiona ca operatori economici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul sistează fondurile pentru unităţile de cercetare ASAS până când vor fi reorganizate.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul sistează fondurile pentru unităţile de cercetare ASAS până când vor fi reorganizate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei