Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

23 din descinderi, astăzi dimineaţă, într-o reţea de contrabandişti coordonată din penitenciar

Joi, 24 Mai 2012 (11:04:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Acţiune în forţă a structurilor de crimă organizată în această dimineaţă, poliţiştii având de pus în aplicare 23 de mandate de aducere, pe numele unor indivizi acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de contrabandă de ţigări, coordonată de un sucevean închis în Penitenciarul Botoşani.

Acţiunea în forţă, coordonată de procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, vizează persoane din Suceava, Adâncata, Şcheia, Bosanci şi din Botoşani.

Conform primelor informaţii oferite de anchetatori, grupul infracţional organizat, care avea drept scop introducerea pe teritoriul vamal al României, prin zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Straja – Vicovu de Sus, a unor însemnate cantităţi de ţigarete de contrabandă, era coordonat de Constantin L., în vârstă de 32 de ani, din municipiul Suceava, iniţiator şi lider al grupului deşi este încarcerat în Penitenciarul Botoşani. Acesta ţinea legătura prin intermediul telefonului mobil cu mai mulţi cetăţeni ucraineni, cu care stabilea modalitatea de introducere în România a ţigaretelor, respectiv preţul de achiziţie, locul şi ora tranzacţiei.

 

Deţinutul era lider al grupării, fiind ajutat de un agent de pază al Penitenciarului Botoşani 

 

Toate acestea, precizează anchetatorii, se întâmplau în condiţiile în care deţinutul avea un complice în persoana unui agent supraveghetor al Penitenciarului Botoşani, Petru O., în vârstă de 33 de ani, din Botoşani, care, în schimbul unor sume de bani, îi asigura liderului grupării un regim de detenţie favorabil, punându-i la dispoziţie cartele telefonice, telefoane mobile, băuturi alcoolice, pliculeţe cu substanţe etnobotanice şi haine.

Revenind la modul în care îşi desfăşura activitatea gruparea, segmentul ucrainean al reţelei realiza plasarea ţigărilor în apropierea fâşiei de frontieră, de unde îşi începeau rolul cărăuşii locali, în majoritate indivizi din Adâncata şi din municipiul Suceava. Transporturile, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, se făceau prudent, cu antemergător, pentru evitarea controalelor în trafic, locuinţele unor suspecţi fiind depozite intermediare pentru ţigările de contrabandă. Ulterior, ţigările erau distribuite pentru vânzare fie în municipiul Suceava, fie unor cumpărători veniţi din alte judeţe.

 

25 de suspecţi urmăriţi penal şi 23 de mandate de aducere

 

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava monitorizau gruparea încă din luna octombrie a anului trecut, după adunarea probatoriului fiind începută urmărirea penală împotriva a 25 de persoane. Astăzi dimineaţă, au fost puse în executare cele 23 de mandate de aducere, suspecţii fiind ridicaţi şi aduşi la sediul DIICOT Suceava, pentru audieri.

Anchetatorii mai precizează că în perioada monitorizării, în urma activităţilor desfăşurate s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea a cinci transporturi de ţigarete, totalizând 38.820 de pachete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în ţară.

La descinderile din această dimineaţă au participat, pe lângă poliţiştii de la BCCO Suceava, lucrători de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, jandarmi de la Suceava şi Botoşani, precum şi lucrători de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi Serviciul Român de Informaţii – Secţia Judeţeană Suceava.

Vom reveni cu detalii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 din descinderi, astăzi dimineaţă, într-o reţea de contrabandişti coordonată din penitenciar.
 Vizualizări articol: 3376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
23 din descinderi, astăzi dimineaţă, într-o reţea de contrabandişti coordonată din penitenciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei