Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea, despre viitorul ministru al Turismului: Nu ştiam că are contracte cu MDRT

Miercuri, 8 Februarie 2012 (15:36:15)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu ştia că asociaţia condusă de Cristian Petrescu, desemnat pentru poziţia de ministru al Turismului, are contracte cu instituţia, menţionând că nu este ilegal.

"Nu. Ce am citit eu în presă, dar colegii de la minister vor putea să vă răspundă în amănunt, că este o asociaţie de promovare turistică pe care domnul Petrescu o conduce sau face parte din ea care a accesat proiecte de promovare turistică, ceea ce este normal. Dacă accesa proiecte de construcţie de drumuri era ciudat, dar fondurile europene pentru promovarea turismului sunt dedicate asociaţiilor de promovare turistică. Despre alte lucruri nu am cunoştinţă", a spus ea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Udrea a completat că MDRT are mii de contracte şi nu ştie cine le-a accesat pe toate, dar important este ca ele să fie legale.

Ea a adăugat că îl va susţine atât pe viitorul ministru, cât şi întregul guvern.

"Este un guvern care trebuie să fie mai credibil, mai popular decât era Guvernul Boc în aceste zile. Sunt aşteptări foarte mari de la noul Cabinet şi eu cred că toate aceste aşteptări nu vor fi înşelate. Practic, partea grea, misiunea dificilă pe care un guvern o are în vremuri de criză economică a fost încheiată odată cu depunerea mandatului de către Emil Boc şi de către echipa pe care a condus-o", consideră Udrea.

Ea a spus că toate măsurile de austeritate, nepopulare, au fost luate de Guvernul Boc, iar noua echipă trebuie să ofere "de la speranţe la soluţii" pentru ca toate măsurile luate în ultimii ani să se vadă în buzunarele cetăţenilor.

"Noul guvern îşi propune creşterea veniturilor cetăţenilor. Au toate premisele să fie echipa pe care cetăţenii o aşteaptă", a mai spus Udrea.

Deputatul de Bucureşti Cristian Petrescu are contracte cu MDRT în valoare de peste un milion de euro, iar soţia sa are contracte cu CNADNR în sumă de 549.000 euro şi 4.612.800 de lei.

Cristian Petrescu a declarat marţi, pentru gandul.info, că va renunţa la asociaţia pe care o conduce, după ce va fi învestit ca ministru: "Bineînţeles (că voi renunţa), dar doar după învestire, dacă va fi cazul".

Potrivit declaraţiei de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Cristian Petrescu este preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, care are semnate cu MDRT, din 2011, trei contracte cu finanţare europeană prin POR, pentru promovarea Drumului vechilor cetăţi dobrogene, în valoare de 958.130 lei (223.000 euro), pentru promovarea traseului turistic din Maramureş şi Bucovina, în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro) şi pentru promovarea traseelor turistice şi de agrement din Transilvania, contract în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro).

Pe site-ul MDRT apar însă şi alte contracte aflate în implementare de această asociaţie, unul fiind "Trasee etnoculturale şi arhitectonice în regiunea istorică Oltenia", în valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), "Religie, istorie, tradiţie într-o călătorie în regiunea istorică Muntenia", în valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), "Trasee naturale în zonele carstice din vestul Munţilor Apuseni (Crişana-Banat)", proiect unde nu este trecută suma finanţată.

Potrivit gandul.info, în schimbul banilor, asociaţia lui Petrescu ar urma să se ocupe, printre altele, de tipărirea a 70.000 de ghiduri turistice şi a 210.000 de pliante sau de realizarea a 70.000 de DVD-uri multimedia.

Conform aceleiaşi declaraţii de interese, soţia lui Petrescu are contacte de reprezentare şi asistenţă juridică în procedură de expropriere pe autostrăzile A2 şi A3, din care două contracte semnate în 2004, în valoare de 285.000 de euro, respectiv 264.000 de euro şi unul semnat în 2006, în valoare de 4.612.800 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea, despre viitorul ministru al Turismului: Nu ştiam că are contracte cu MDRT.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea, despre viitorul ministru al Turismului: Nu ştiam că are contracte cu MDRT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei