Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern şi vrea protocol al coaliţiei pe 2012

UDMR are condiţii pentru susţinerea noului Guvern, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că formaţiunea sa doreşte încheierea unui protocol al coaliţiei pe 2012, care să se refere inclusiv la Facultatea de Medicină de la Mureş şi Autostrada Transilvania.
Kelemen Hunor a apreciat că până la învestirea noului Guvern mai sunt o zi şi jumătate şi că până atunci este timp pentru semnarea protocolului.
Liderul UDMR a precizat că este vorba despre un protocol de funcţionare a coaliţiei guvernamentale pe anul 2012, convenit cu premierului desemnat.
Kelemen a explicat că acest protocol ar trebui să vizeze de la probleme de la infrastructură până la probleme legate de învăţământ, liderul UDMR referindu-se la Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş şi la Autostrada Transilvania.
Kelemen Hunor a spus că acestea sunt "chestiuni foarte, foarte punctuale" fără de care UDMR nu poate continua şi nu se poate asigura o stabilitate politică.
"Aceste chestiuni vor fi discutate cu colegii din coaliţie şi sunt convins că şi un astfel de protocol semnat va asigura o coerenţă în guvernare", a precizat el.
"Din cauză că nu se poate ajunge la alegeri anticipate, deşi noi la un moment dat am fi dorit, am stabilit că important este să continuăm cu anumite condiţii această guvernare şi să menţinem coaliţia", a mai spus liderul UDMR.
El a precizat, de asemenea, că Uniunea va solicita, printre altele, creşterea salariilor şi pensiilor, dacă va exista creştere economică.
"Imediat după ce vom face analiza primului trimestru, vom solicita şi vom discuta şi mărirea salariilor şi pensiilor, dar doar după primul trimestru şi doar în condiţiile în care va exista această creştere economică, şi eu sunt convins că vom găsi resursele financiare şi resursele politice şi resursele în coaliţie pentru a merge în aceste condiţii mai departe", a arătat Kelemen.
Liderul UDMR a afirmat că, din punctul de vedere al Uniunii, stabilitatea politică, stabilitatea economică în 2012, într-un an electoral cu alegeri locale şi alegeri parlamentare, sunt esenţiale şi că această stabilitate poate fi menţinută doar dacă există o guvernare responsabilă, care va asigura în condiţiile economice, financiare cunoscute creşterea nivelului de trai şi recuperarea pierderilor suferite de fiecare cetăţean.
"În programul de guvernare vor mai fi câteva propuneri, se lucrează în acest moment, şi dacă aceste propuneri vor fi acceptate şi dacă programul de guvernare va răspunde la cerinţele şi la solicitările UDMR, atunci sigur că decizia noastră va fi pusă în practică în seara aceasta şi vom înainta premierului desemnat şi lista membrilor Cabinetului şi vom face în aşa fel încât mâine să ajungă în Parlament", a spus Kelemen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern şi vrea protocol al coaliţiei pe 2012.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern şi vrea protocol al coaliţiei pe 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
( 8 feb 2012, 11:19:50
de ce au pus maghiari la conducerea unor ministere importante pe cind dumnealor nici nu stiu bine sa vorbeasca ce sa mai vorbim de istorie pe care ei cunosc alta versiune Nu este descriminare dar e prea strigator caci acesti alesi se infiltreaza sa aiba majoritatea din ministere dupa care potopul
1.1  RE: Rusine trimis de
( 8 feb 2012, 11:52:34
Cred ca Hunor uneori sare calul.Este normal ca si maghiarii sa isi doreasca anumite roiecte pentru comunitatea lor,dar nu vreau ca ei sa puna conditii romanilor,cand ei in tara sunt minoritari.
1.2  RE: Rusine trimis de
( 8 feb 2012, 11:58:56
Eu la valoarea mea nici in fund nu le dau voie sa ma pupe uratilor si sclemberistilor de USL-isti.
1.3  RE: Rusine trimis de
( 8 feb 2012, 13:14:51
Ce periculos esti tu mai tazmaniandevil!Daca iti dau adresa ai avea curaj sa faci ce ai zis?Nu esti decat un fricos cu gura mare,ai grija ca la vocabularul tau o incasezi!
1.4  RE: Rusine trimis de
( 8 feb 2012, 13:39:28
Vai de capul vostru de patetici si jalnici ce sunteti!Frustrarea este in floare la PSD si la PNL Suceava!De la mare la mic toti sufera de indiferenta!
2.   Cum te cheamă fiu de dac?Attila trimis de
( 8 feb 2012, 12:54:24
Ar fi foarte bine dacă am clarifica o chestiune:ce înseamnă bozgor(bozgur).Astept păreri.Rămân la părerea că UDMR e ca o c... cu două fețe și cu curul în zece luntrii.
3.   INTREBARE trimis de
( 8 feb 2012, 13:59:07
DESPRE ,,BOZGORII'' LU' MAGOG,NIMIC???
AMBELE ,,HOARDE'' PROVIN DIN LOCATII APROPIATE,AU LA BAZA OCUPATIA SI DISTRUGEREA,UNII AU HALIT CARNEA DE SUB SAUA ROIBULUI,ALTII MAI HALESC SI ACUM ROIBII INTEGRAL,DIFERENTE INTRE ACESTIA NU PREA EXISTA,IN SPECIAL LA CAPITOLUL,,APUCATURI FINE''.SE CATARA IN TOATE FUNCTIILE POSIBILE DEMONSTRANDU-SI INCOMPETENTA SI ,,AFINITATILE'' PTR JAF.
DE CE NU LE EXPLICA ACUM ,,BIZADELELOR'' LOR,DE CE ACESTIA NU MAI AU UNDE SA LUCREZE,DEOARECE TOT EI AU JEFUIT INTREPRINDERILE SI ADMINISTRATIA.
CATI DIN ACESTI ,,PREZUMTIVI BOZGORI''CUNOSC CORECT LIMBA ROMANA???
DAR LEGILE???
DE CE NU PLATESC ATUNCI CAND INCALCA CONSTITUTIA SI LEGILE TARII???
VALABIL PTR AMBELE,,HOARDE''!!!
4.   INTREBARE trimis de
( 8 feb 2012, 14:01:03
TOV. A ACTA RITEI,PREZENT???????
4.1  RE: INTREBARE trimis de
( 8 feb 2012, 14:10:30
Cu ACTA sau făra ACTA oricum toate antenele sunt ridicate.Nici macar Raptorul nu se poate strecura fara sa fie vazut.
4.2  RE: INTREBARE trimis de
( 9 feb 2012, 09:22:19
Este adevarat ca acesti fosti comunisti din PSD care se mai afla la guvernare nu dau voie tarii sa aiba o politica si un guvern stabil.
5.   ?! trimis de
( 8 feb 2012, 14:12:44
DACA AU FOST IERTATI IN '89 SI PASTRATI IN FUNCTII.....
5.1  RE: ?! trimis de
( 8 feb 2012, 14:30:01
si sa ajuns ca sa se faca discriminare pozitiva ca-n america negromanilor. nu ai voie sa te iei de negri ca esti catalogat Ku Klux Klan
la noi cum te iei de bozgirasi si le bati obrazul sasi mai vada de treaba lor sar toate oengeurile ca muscate de c-ur cu xenofobia si extremismul roman.
sunt de acor cu Afara bozgorii macar din politca

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei