Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La New York

Elev sucevean, discurs în faţa Comisiei pentru Dezvoltare Socială din cadrul ONU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 1-10 februarie, are loc la New York întâlnirea Comisiei pentru Dezvoltare Socială din cadrul Consiliului Economico-Social, la care participă delegaţii de tineret ai României la Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Aceştia au susţinut un discurs pe 3 februarie, pe tema angajabilităţii, şomajului şi a anteprenoriatului social în rândul tinerilor, în contextul eradicării sărăciei, (tema generală a Comisiei de anul acesta). O parte din discursul delegaţilor de tineret a fost inclus pe site-ul oficial ONU, lucru foarte important pentru reprezentanţii României.
Bogdan Baciu şi Alexandra Năstase, delegaţii de tineret din România, au făcut o declaraţie comună, în care au cerut politicienilor să aibă mereu în atenţie, atunci când se vorbeşte despre eradicarea sărăciei, necesitatea de a asigura un prezent sigur şi şansa pentru un viitor mai bun pentru tinerii din întreaga lume.

 

Înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii printr-un Program „Tineri antreprenori”

Bogdan Baciu ne-a spus: „Din perspectiva tinerilor, eradicarea sărăciei a fost direct legată de punerea în aplicare a standardelor corespunzătoare de învăţământ şi asigurarea accesului la informaţie, capitalul intelectual şi oportunităţile de a implementa idei inovatoare şi iniţiative. Creşterea şomajului a fost unul dintre efectele cele mai dramatice şi imediate ale crizei economice şi financiare asupra tinerilor, îndemnând statele să ia măsuri pozitive şi concrete de încurajare a iniţiativelor antreprenoriale, în special cele care implică tineri”.
Bogdan Baciu şi Alexandra Năstase au spus în cadrul întâlnirii Comisiei pentru Dezvoltare Socială că până acum România a facilitat înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii printr-un program guvernamental numit „Tineri antreprenori”. Cu un buget de 3 milioane de euro, iniţiativa a condus la crearea a 4.300 de companii şi 9.000 de noi locuri de muncă în numai şase luni, au spus ei. Cei doi tineri au încheiat cu un apel la toate statele pentru a-şi intensifica eforturile pentru a asigura standarde adecvate de educaţie, accesul la informaţie şi sprijin pentru tinerii întreprinzători.
În discursul susţinut la ONU, cei doi au spus: „Aceasta nu este idealism, este realism de urgenţă, din moment ce  acum trăim într-o lume în care provocările cu care ne confruntăm sunt prea imediate şi mult prea reale pentru a fi abordate doar în discursuri abile şi declaraţiile nobile de intenţii".

 

Bogdan Baciu, elev în clasa a XII-a la CN „Nicu Gane” Fălticeni

Bogdan Baciu şi Alexandra Năstase vor organiza un side-event la Misiunea României la ONU, la care vor participa delegaţii de tineret din ţările prezente, pentru a gândi împreună o modalitate de a extinde acest program şi în alte ţări şi pentru a întări această iniţiativă.
Delegaţii de tineret ai României au pus la punct şi un site, www.romanianunyd.wordpress.com, pe care puteţi găsi informaţii actualizate zilnic despre prezenţa lor de la New York şi evenimentele la care participă.
Bogdan Baciu este elev în clasa a XII-a la Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni şi a fost desemnat „Delegat de tineret la ONU”, în cadrul unui concurs cu acelaşi nume la care elevul a participat. Bogdan Baciu este vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, preşedintele Consiliului copiilor „Spune, Suceava” şi redactor-şef al publicaţiei „Revista noastră”, fiind desemnat “Elevul Anului” la Gala Premiilor în Educaţie organizate de Fundaţia „Dinu Patriciu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev sucevean, discurs în faţa Comisiei pentru Dezvoltare Socială din cadrul ONU.
 Vizualizări articol: 2192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Elev sucevean, discurs în faţa Comisiei pentru Dezvoltare Socială din cadrul ONU5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
( 8 feb 2012, 12:45:16
Şi totuşi există şi tineri nemaipomeniţi. Succes tuturor tinerilor din tară şi din lume, doar voi poate veţi aduce linistea bine meritată şi pacea pe pământ şi mai ales bunăstare măcar pentru copii voşti! Că voi ... nu prea aţi fost ajutaţi de soartă....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei