Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Strategia PNL privind validarea noului Cabinet rămâne, în principiu, aceeaşi

Miercuri, 8 Februarie 2012 (13:54:44)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că strategia PNL privind validarea noului Cabinet şi participarea la votul de învestitură rămâne, în principiu, aceeaşi, el precizând că aceste lucruri se vor discuta în cadrul BPC, acesta fiind şi motivul convocării acestei structuri.

Întrebat dacă strategia PNL rămâne aceeaşi în ceea ce priveşte validarea noului Cabinet şi participarea la votul de învestitură, Antonescu a răspuns: "În principu, da, dar toate lucrurile astea le vom discuta oricum la Biroul Politic. De asta l-am convocat. Vă anunţ după".

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Biroul Politic Central (BPC) al PNL este în desfăşurare.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, miercuri, că speră ca viitorul guvern să aibă sprijinul onest al celorlalte forţe parlamnetare, arătând că s-ar bucura foarte mult ca prezenţa în Parlament a forţelor de opoziţie să dea măcar impresia unei colaborări pe interesele naţionale.

"Sper că în demersul pe care acest guvern astăzi alcătuit, pe cale a fi votat, urmează să le facă, voi avea şi sprijinul onest al celorlalte forţe parlamentare. Am spus şi în discursul de învestitură, sunt pentru un dialog accentuat consistent, profesionist cu partidele de opoziţie", a afirmat Ungureanu.

El a adăugat că împreună, şi opoziţie, şi putere, sunt reponsabile de destinul acestei ţări şi că "sunt destule subiecte a căror valoare trece de limitele ideologice ale unui partid".

Întrebat dacă face un apel la opoziţie să voteze noul guvern, Ungureanu a spus că cele trei partide din USL vor decide ce urmează să facă.

"M-aş bucura foarte mult ca prezenţa în Parlament să dea măcar impresia, dacă nu conţinutul real al unei colaborări politice, pe interesele naţionale profunde", a adăugat Ungureanu.

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu l-a sunat, marţi, pe preşedintele PSD Victor Ponta, pentru o întrevedere legată de formarea şi învestirea noului Guvern, acesta răspunzându-i că acceptă să discute cu el, dar decizia politică a USL, de a nu participa la votul de învestitură, nu se schimbă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că are în vedere şi întrevederi cu liderii opoziţiei. "Am în vedere informarea reciprocă relativ la intenţii şi obiective pe termen scurt şi mediu, identificarea temelor de interes naţional acolo unde voinţa politică trebuie să se manifeste transpartinic", a mai spus el.

Luni seară, în conferinţa de presă a USL, unul dintre jurnaliştii prezenţi a precizat că premierul desemnat are de gând să facă întâlniri cu liderii opoziţiei pe teme de interes naţional şi i-a întrebat pe aceştia dacă se vor întâlni cu premierul desemnat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a spus "sigur", dar răspunsul la întrebare a fost continuat de liderul PNL, Crin Antonescu. "Da. Sunt multe subiecte, L-am putea întreba ( pe premierul desemnat, n.r.) cum o să funcţioneze în jocul politic un om care, potrivit funcţiei sale cele mai recente, cunoaşte probabil numele agenţilor acoperiţi din SIE din presă, din partidele politice. Poate ni le spune şi nouă, să ştim şi noi, să facem politică împreună putere - opoziţie, să avem dialog. Ce interesant ar fi! Ăsta e un subiect pe care aş discuta cu plăcere cu domnul Mihai Răzvan Ungureanu oricând!" a spus Antonescu.

Jurnalistul a insistat, întrebând textual dacă liderii opoziţiei vor merge să discute cu premierul desemnat, Antonescu a răspuns: "Noi nu mergem nicăieri. Noi avem un punct de vedere foarte clar. Suntem oameni care discutăm până şi cu Traian Băsescu, pentru că asta este obligaţia noastră, ca oameni politici, în anumite situaţii să discutăm cu oameni care au anumite funcţii în stat. Dar punctul de vedere al opoziţiei e clar, coerent, consecvent, unitar".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Strategia PNL privind validarea noului Cabinet rămâne, în principiu, aceeaşi.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Antonescu: Strategia PNL privind validarea noului Cabinet rămâne, în principiu, aceeaşi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei