Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI face recurs la decizia CAB privind nereţinerea cotizaţiei de sindicat pe statul de plată

Miercuri, 8 Februarie 2012 (16:52:47)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va face recurs la decizia de miercuri a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) în urma căreia nu se mai reţine pe statul de plată cotizaţia de sindicat.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a precizat miercuri, pentru MEDIAFAX, că este "uimit", deoarece CAB a respins cererea de suspendare a executării Anexelor nr. 2 şi nr. 4 la ordinul comun privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal în învăţământul preuniversitar de stat.

"Curtea de Apel nu a ţinut cont de propria-i practică (soluţia de suspendare a executării Notei Raport a MAI - privind cotizaţia de sindicat), de recenta sentinţă a Curţii de Apel Timişoara, care a dispus suspendarea executării Anexelor nr. 2 şi nr. 4 la Ordinul comun, dar şi de practica Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a statuat că suspendarea executării unui act administrativ cu caracter normativ produce efecte pentru toată lumea ca şi actul administrativ suspendat", a subliniat Pop.

În opinia FSLI, această soluţie a fost dată în urma unor puternice presiuni politice. "Aşa se explică şi solicitarea Ministerului Educaţiei de a se amâna dosarul de la Curtea de Apel Timişoara după pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti. După ce ni se va comunica soluţia, vom declara recurs", a spus Liviu Pop.

Între timp, în data de 13 februarie este primul termen în dosarul privind anularea parţială a acestui ordin.

Aproximtiv 7-8% din corpul profesoral, respectiv 23.000 de cadre didactice, cotizează în prezent la sindicatele din educaţie, ceea ce înseamnă că, anual, în conturile organizaţiilor intrau aproximativ 70 de milioane de lei, a declarat, miercuri, ministrul demisionar al Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Fondul de salarii al nivelul MECTS era undeva la 7,7 miliarde de lei. Din acestă sumă, 1 la sută reprezentând aproximativ 70 de milioane de lei intrau direct în conturile sindicatelor. Acum avem o mai bună reprezentare, ei vor alege să plătescă celor care îi reprezintă cu adevărat. Cred că este un mare câştig pentru reprezentativitatea cadrelor didacice să plătească acolo unde sunt reprezentate. O reprezentare de 7-8 la sută înseamnă credibilitate de 7-8 la sută", a spus Funeriu într-o conferinţă de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI face recurs la decizia CAB privind nereţinerea cotizaţiei de sindicat pe statul de plată.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI face recurs la decizia CAB privind nereţinerea cotizaţiei de sindicat pe statul de plată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei