Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL are majoritatea în şapte comisii de la Senat şi afirmă că miniştrii în cauză nu vor primi avize

Miercuri, 8 Februarie 2012 (14:33:13)

PSD şi PNL deţin majoritatea în şapte comisii de la Senat, în lipsa senatorilor celor două partide, comisiile reunite din Cameră şi Senat neavând, susţine opoziţia, cvorumul necesar pentru avizarea candidaţilor de miniştri care vor fi audiaţi.

Opoziţia deţine majoritatea la Senat în comisiile juridică, economică, de externe, de apărare, de buget, de muncă şi de cultură.

Parlamentarii USL susţin că, în absenţa lor, comisiile reunite ale Senatului şi Camerei nu au cum să funcţioneze în cvorum în cele şapte cazuri: juridică, economică, externe, apărare, buget, muncă şi cultură.

Comisiile reunite ale celor două Camere au cvorum dacă fiecare din cele două comisii, cea de la Senat şi cea de la Camera Deputaţilor, sunt în cvorum.

În aceste condiţii, mai afirmă parlamentarii USL, candidaţii de miniştri la portofoliile Justiţie, Economie, Finanţe, Externe, Apărare, Muncă şi Cultură nu pot primi avizele comisiilor comune după ce sunt audiaţi.

Audierile miniştrilor propuşi de premierul desemnat Mihai Ungureanu vor începe de la ora 14.00 şi se vor încheia la ora 22.00, potrivit programului aprobat de Birourile Permanente reunite.

Aşa cum se arată în program, ministrul propus pentru Administraţie şi Interne, Gabriel Berca, va fi audiat, între orele 17.00-18.00, la comisiile reunite pentru Administraţie şi la cele pentru Apărare.

Ministrul propus pentru Finanţe Publice, Bogdan Drăgoi, va fi audiat de Comisiile reunite pentru buget între orele 14.00-15.00.

Ministrul propus pentru Economie, Lucian Bode, urmează să primează avizul Comisiilor economice din cele două Camere şi de Comisia pentru industrii din Camera Deputaţilor şi de cea pentru privatizare din Senat începând cu ora 16.00.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, va fi audiat de Comisiile reunite pentru politică externă şi de Comisia românilor de pretutindeni din Senat şi de cea pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a deputaţilor, de la ora 14.00.

Comisiile reunite din Parlament pentru Afaceri europene şi comisiile pentru administraţie vor da un aviz, începând cu ora 19.00, ministrului Afacerilor europene, Leonard Orban.

Comisiile economice şi pentru privatizare din Parlament, îl vor audia, începând cu ora 17.00, pe Ministrul propus al Transporturilor, Alexandru Nazare.

Ministrul propus al Mediului, Laszlo Borbely, îşi va prezenta programul în faţa Comisiilor pentru administraţie publică şi de comisiile pentru agricultură la ora 20.00.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Cristian Petrescu, va primi avizul Comisiilor pentru administraţie publică, al Comisiei pentru industrii din Cameră şi al Comisiei economice din Senat la ora 18.00.

Ministrul propus al Apărării, Gabriel Oprea, va fi audiat de Comisiile reunite de specialitate începând cu ora 15.00, iar ministrul Culturii, Kelemen Hunor, va primi avizul Comisiilor reunite pentru cultură şi al Comisiei permanente comune a Parlamentului pentru relaţia cu UNESCO începând cu ora 17.00.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va fi audiat în trei comisii reunite - Comisiile juridice, Comisiile pentru cercetarea abuzurilor şi Comisiile pentru drepturile omului, începând cu ora 14.00.

Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, va fi audiat de Comisia economică din Senat şi de cea pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor începând cu ora 14.00.

Ministrul propus al Muncii, Claudia Boghicevici, îşi va prezenta programul în faţa Comisiilor reunite pentru muncă, precum şi din partea Comisiilor pentru egalitate de şanse din cele două Camere ale Parlamentului şi avizul comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor.

Ministrul propus al Educaţiei, Cătălin Baba, va fi audiat în comisiile de specialitate din Parlament începând cu ora 14.00, iar ministrul propus al Sănătăţii, Ritli Ladislau, va primi avizul Comisiilor de sănătate începând cu ora 15.00.

Ministrul propus al Agriculturii, Stelian Fuia, va fi audiat în Comisiile reunite pentru administraţie publică şi în comisiile pentru agricultură începând cu ora 21.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL are majoritatea în şapte comisii de la Senat şi afirmă că miniştrii în cauză nu vor primi avize.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
USL are majoritatea în şapte comisii de la Senat şi afirmă că miniştrii în cauză nu vor primi avize3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei