Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boghicevici despre creşterea pensiilor şi salariilor: Trebuie analizat cu maximă responsabilitate

Miercuri, 8 Februarie 2012 (16:54:29)

Claudia Boghicevici, ministrul nominalizat pentru Ministerul Muncii, a declarat miercuri, la audierile din cadrul comisiilor reunite de specialitate din Parlament, că nu are un răspuns privind majorarea pensiilor şi salariilor, acest lucru trebuind să fie analizat cu maximă responsabilitate.

Deputatul Károly Kereke i-a spus Claudiei Boghicevici că formaţiunea pe care o reprezintă are în intenţie majorarea pensiilor şi a salariilor şi a cerut un punct de vedere de la posibilul viitor ministru al Muncii.

"Pentru mine va fi greu să vă dau un răspuns clar pentru că e necesară o analiză. Am spus că pentru mine este prioritară întoarcerea la oameni, dar al doilea cuvânt de ordine este responsabilitate. N-aş putea spune astăzi nimic pentru că acest lucru trebuie analizat cu maximă responsabilitate şi trebuie să vedem dacă ţara asta poate promite oamenilor pensii mai mari", a declarat Claudia Boghicevici.

Ea a mai spus că are deschidere totală spre dialog social, propunându-şi să continue întâlnirile cu sindicatele şi patronatele, iniţiate de predecesoarea sa, Sulfina Barbu.

"Discuţiile despre pensii şi salarii pot fi purtate în baza unor analize economico-financiare. Trebuie să ne ferim să promitem oamenilor fără să putem realiza", a mai spus Boghicevici.

Candidatului pentru funcţia de ministru la Ministerul Muncii i s-a solicitat şi recuperarea patrimoniului Caselor de Asigurări Sociale şi Pensii din Cooperaţia Meşteşugărească (CASCOM), pentru că astfel ar fi asigurate fonduri pentru creşterea pensiilor.

"Au fost discuţii pe acest subiect de ani de zile şi nu cred că se găsesc soluţii miraculoase foarte rapid. Putem relua discuţiile dar deocamdată e prematur să ne pronunţăm", a mai spus Claudia Boghicevici.

Claudia Boghicevici, candidatul pentru funcţia de ministru al Muncii, singura femeie propusă în Cabinetul Ungureanu, a primit, miercuri, aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea Comisiilor reunite de muncă şi protecţie socială, egalitate de şanse, sănătate şi familie.

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au audiat-o pe Claudia Boghicevici în absenţa parlamentarilor opoziţiei.

Claudia Boghicevici şi-a exprimat regretul că nu participă la audieri şi colegii din opoziţie. "Mi-ar fi plăcut să fie prezenţi, pentru că sunt oameni cu expertiză şi expertiza lor trebuie folosită", a spus Claudia Boghicevici.

Candidatul pentru funcţia de ministru al Muncii, a declarat, miercuri, că are ca obiective principale incluziunea socială şi creşterea ocupării prin facilităţi acordate tinerilor defavorizaţi şi şomerilor, astfel încât aceştia să poată fi integraţi pe piaţa muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boghicevici despre creşterea pensiilor şi salariilor: Trebuie analizat cu maximă responsabilitate.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boghicevici despre creşterea pensiilor şi salariilor: Trebuie analizat cu maximă responsabilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei