Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


„Căţeluşii” lui Crin Antonescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu limbajul grobian al lui Traian Băsescu ne-am obişnuit. Cei mai mulţi dintre români au fost iritaţi de modul în care şi-a catalogat câţiva semeni care au avut nenorocul să se afle prin zonă şi să-l deranjeze cu întrebări sau atitudini considerate de preşedinte ca fiind nepotrivite. Traian Băsescu este la al doilea mandat. Şi ultimul. Singura propunere pentru înlocuirea lui este, deocamdată, cea a opoziţiei – Crin Antonescu. Un tânăr elegant, profesor finuţ, cu bun-simţ. Aşa îl vedeam la alegerile trecute. După înfiinţarea USL, Antonescu a devenit singura opţiune a actualei opoziţii pentru Cotroceni. La cum stau treburile astăzi în sondaje, Crin Antonescu va fi viitorul preşedinte al ţării. Aceasta, dacă alegerile ar avea lor azi, mâine. Ce va fi peste doi ani, când vor avea lor alegerile (la termen) pentru preşedinţia României, nu se ştie. Dar, repet, astăzi, Crin Antonescu ar fi preşedinte. Probabil că asta îi întunecă minţile liderului PNL. Faptul că aproape atinge cu mâna Cotroceniul, dar nu poate intra pentru că Băsescu e încă acolo. Şi, cu minţile întunecate, Crin Antonescu s-a metamorfozat. Din profesorul stilat şi finuţ, într-un bădăran orbit de putere. Într-un bădăran pentru care lumea se împarte în două: cei care sunt cu el şi cei care sunt cu Băsescu. Cei care sunt cu el sunt în regulă, ceilalţi sunt nişte animale. Nu contează că tinerii care au murit în 1989, şi pe care îi invocă de atâtea ori Antonescu, şi-au dat viaţa pentru o democraţie în care fiecare să spună liber ce gândeşte. Fiecare să-şi exprime opţiunea. Bună sau rea, e opţiunea fiecăruia şi trebuie respectată. Această teorie e valabilă la Crin Antonescu doar atunci când este vorba despre propria persoană. Dacă îl lauzi pe el, e în regulă cu democraţia, dacă eşti de partea lui Băsescu, atunci nu.
Crin Antonescu este invitat, aproape seară de seară, la unul dintre posturile care critică puterea. Realitatea TV şi RTV o fac, după părerea mea, la modul profesionist. Sau, cât de cât deontologic. Invită permanent şi un reprezentant al puterii. Îl încalecă, dau cu el de pământ. De mult ori perfect justificat. Dar omul e acolo şi poate să se apere. În schimb, Antena 3 e mult mai pătimaşă. Extrem de rar vezi la emisiunile lor şi un reprezentant al puterii. Ceea ce, deontologic, nu mi se pare prea corect. Dar, este opţiunea lor şi trebuie respectată. Dacă nu ne place, nu ne uităm, dăm pe alt canal.
Duminică seara, Crin Antonescu a fost invitat la emisiunea „Punctul de întâlnire”, a lui Radu Tudor. Evident, în platou nici un reprezentant al puterii. Dar, repet, e opţiunea realizatorului emisiunii şi trebuie respectată. Doar că, în timpul emisiunii, vorbind despre o consultare la care Traian Băsescu i-a invitat pe liderii USL şi la care aceştia au participat, Crin Antonescu a spus: „Şi-a pus căţeluşii ăia de la B1 TV  să comenteze, că avea Ponta bască, că n-aveam eu  .... Cristoiu şi piticii lui”.
B1 TV este un post de televiziune aproape declarat de partea puterii. La fel ca şi ziarul Evenimentul Zilei. Mi-e greu să mă uit la B1 TV. Uneori, susţinerea puterii e dincolo de limita bunului-simţ. Am văzut nişte luări de poziţii în favoarea puterii de-a dreptul scârboase, prin atitudinea servilă. Dar, ca şi în cazul Antenei 3, este opţiunea celor de la B1 TV. Este dreptul lor să susţină pe cine vor, este dreptul lor să se exprime cum vor. Nu sunt de acord cu ei, schimb canalul.  E exact aceeaşi situaţie ca şi în cazul Antenei 3 (cu diferenţa că la B1 TV sunt invitaţi şi reprezentanţi ai opoziţiei). Şi atunci, de ce cei de la Antena 3 sunt buni şi cei de la B1 TV sunt „căţeluşi” şi „pitici” de-ai lui Cristoiu? Doar pentru că nu au aceeaşi părere cu Crin Antonescu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Căţeluşii” lui Crin Antonescu.
 Vizualizări articol: 2287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 14 voturi
„Căţeluşii” lui Crin Antonescu3.2514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni trimis de
( 8 feb 2012, 11:28:13
Ce minciuni!Cine il mai voteaza pe Crin?Cred ca din lipsa de materiale ai scris asa niste prostii mai Avram!Sau la insistenta USL?
2.   Bolek nervosul trimis de
( 8 feb 2012, 11:30:46
Aveti perfecta dreptate. Bolek s-a transformat in Mircea Badea. Doi netrebnici care nu pot trai intr-o DEMOCRATIE.
2.1  RE: Bolek nervosul trimis de
( 9 feb 2012, 12:03:03
Un cuplu politic e ca un “ duet de aur ”
Înfrăţiţi bine-ntr-o idee ( nu în parandărăt )
Prinşi în crâncena luptă pentru-a ţării tezaur
( din patriotism “uită” să devină .. logofăt )

Politicianul se sacrifică până la oase
Pentru bunăstarea cetăţeanului ce la votat
D-aia cetăţeanul are mai multe case
Iar el stă cu chirie (are salar mic,de la Stat )

Decând e PDL-ul la putere s-au schimbat toate
Deontologia nu mai urlă , nemulsă, pe tarla
Băsescianul a strâns (doar) averile nerevendicate
D-aia Suceava toată din nou pe ei îi va vota !
..............................

Se simte ironia chiar de-i dureros ?! .. se simte ?
Se vede c-a murit chiar şi urma urmuliţei de etică ?
Băsistul nu-i doar campion mondial (la cât minte )
Se mai dă şi-n fals “occidental” .. pe limbă sovietică

3.   Adevarat! trimis de
( 8 feb 2012, 13:29:07
asa este! articol corect, pareri pertinente! bravo!

nu-s fan Basescu, insa cand vad ce vine din spate - alianta asta ridicola, avida de putere, cu televiziunile lor manipulatoare in spate - mi-e greata de USL. ORICAND, intre guvernul Boc si USL aleg BOC fara ezitare.
4.   Comentariu trimis de
( 8 feb 2012, 13:32:17
Daca va documentati mai bn inainte de a scrie ati sti ca puterea prin unul din trebadusii ei ,acum ministru in cabinetul ungureanu , a interzis expres participarea oricarui reprezentant la emisiunile Antena 3 .Va dati seama ce chilipir ar fi sa aiba Mihai Gadea un basist in emisiunea lui?Varza l-ar face ,ca sa nu mai vorbim de Badea.
5.   Alegeri trimis de
( 8 feb 2012, 13:48:58
Dle Tiberiu A un vram, Crin Antonescu nu a fost niciodata un personaj asa important si vizibil, cu atit mai putin finut si nici cu bun-simt......
cu ani in urma , citeam in presa centrala , ce chiolhane facea el prin delta, betii grozave, urgii cu suit pe mese, ceva grozavii nu gluma......de unde finete la el....
oricum, poate fi USL.ul cu stea in frunte, sa ne promita si sa ne dea bani cu carul, nu-i voi vota niciodata cite zile voi avea......
ei au distrus totul in tara, cred ca nu uita lumea, in mina lor a fost avutia si bogatia noastra, a romanilor, au pus mina pe ea, si-au insusit-o si ne-au adus pe noi, palmasii de rind, la sapa de lemn si nu ne mai putem redresa deloc, si, probabil, nu va ma fi niciodata ce a fost, adica toata bogatia tarii, a noastra , a oamenilor......toti, nu numai unii......
asa repede uita lumea? nu se poate.......
unde sunt banii UTC.ului, banii UGSR.ului, banii Gospodariei de partid, unde sunt toate hotelurile, casele de vacanta, si cite,cite,cite altele......unde sunt?
vreau sa stiu, ca om contribuabil la taxele si impozitele orasului, citi revolutionari au fost in Suceava? dar cei adevarati : raniti, schiloditi, care intr-adevar necesita pensii si de invaliditate, nu revolutionarii facuti peste noapte. si citi sunt cei care primesc pensie de revolutionar.......ar fi un articol grozav si sa le dati si numele......sa le fie rusine de vecini, de cunostinte, ca primesc niste bani degeaba......
ar fi multe de spus, dar......nu ne ia nimeni in seama comentariile, doar ne mai descarcam si noi nervos......
6.   Remuneratie trimis de
( 8 feb 2012, 14:02:36
si inca ceva Dle Avram :
ar trebui filmati toti parlamentarii si senatorii USL., dati la TV pe toate posturile, sa-i vada toata lumea, tot poporul roman care munceste din greu sa duca tara inainte, cum se prezinta la casieria unitatii pt. a primi remuneratia lunara cu toate ca ei nu au fost prezenti la dezbateri......unii nici nu s-au mai deranjat sa mearga la Bucuresti, stau bine mersi acasa.......
cit de neobrazati si grosolani sunt....? vai ce mi-as dori sa-i vad cu mina intinsa incasindu-si retributia...! .....
RUSINE USL.ului, rusine de mii de ori.......
7.   Perfect adevarat trimis de
( 9 feb 2012, 19:38:07
"Şi, cu minţile întunecate, Crin Antonescu s-a metamorfozat. Din profesorul stilat şi finuţ, într-un bădăran orbit de putere. Într-un bădăran pentru care lumea se împarte în două: cei care sunt cu el şi cei care sunt cu Băsescu.. Cei care sunt cu el sunt în regulă, ceilalţi sunt nişte animale."
aveti perfecta dreptate d-le AVRAM

7.1  RE: Perfect adevarat trimis de
( 9 feb 2012, 19:41:35
d-l antonescu e atat de ahtiat dupa putere incat a pierdut orice urma de ratiune si bun simt
8.   Inca doua minti limpezi: trimis de
(11 feb 2012, 00:21:10
Tiberiu Avram si TOMTOM.bravo,fratilor.de ar fi mai multi ca voi altfel ar merge tara noastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei