Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSM: Sistemului judiciar trebuie să-i fie garantate resursele umane şi materiale pentru a funcţiona

Miercuri, 8 Februarie 2012 (16:01:25)

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a susţinut, miercuri, că este foarte important ca sistemului judiciar să-i fie garantate resursele umane şi materiale pentru a funcţiona, Ministerul Justiţiei având un rol crucial.

"Din perspectiva implementării noilor Coduri trebuie regândită politica de resurse umane pe paliere numeric – calitativ, respectiv formare, specializare a magistraţilor – şi logistic. Sub acest ultim aspect este foarte important ca sistemului să-i fie garantate resursele umane şi materiale pentru a funcţiona şi asta presupune o acţiune concertată a factorilor de decizie. Ministerul Justiţiei joacă un rol crucial", a declarat judecătoarea Alina Ghica.

Potrivit şefului CSM, adoptarea unei strategii de resurse umane reprezintă o prioritate a conducerii Consiliului, în raport şi de concluziile proiectului finanţat de Banca Mondială.

Ghica a anunţat că CSM a adoptat deja regulamentul de promovare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în aplicarea noii legi şi va adopta, chiar mai devreme decât termenele prevăzute de Legea 24/2012, legislaţia secundară privind Inspecţia Judiciară şi răspunderea disciplinară.

CSM va acorda prioritate ocupării posturilor vacante la ICCJ în calendarul prevăzut de lege, a mai spus şeful Consiliului.

Totodată, Ghica a precizat că publicarea online a hotărârilor judecătoreşti va fi în continuare sprijinită de CSM.

CSM va continua să ia măsuri pentru respectarea termenelor prevăzute de motivare a hotărârilor, a spus Ghica.

De asemenea, judecătoarea a afirmat că CSM va solicita Institututului Naţional al Magistraturii continuarea acţiunilor de formare continuă în materiile sensibile evidenţiate şi în Raportul Comisiei Europene.

"Pentru a asigura o mai mare răspundere a sistemului judiciar, Comisia a recomandat în special României să demonstreze că a adoptat decizii de management transparente şi obiective, să continue reformarea Inspecţiei Judiciare şi să asigure publicarea în format electronic a întregii jurisprudenţe şi motivarea în timp util a hotărârilor judecătoreşt", notează raportul CE privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, publicat miercuri, la Bruxelles.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSM: Sistemului judiciar trebuie să-i fie garantate resursele umane şi materiale pentru a funcţiona.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSM: Sistemului judiciar trebuie să-i fie garantate resursele umane şi materiale pentru a funcţiona0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei